VALİ TKDK´NIN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, ´´yatırımcılarımızın bir an önce harekete geçerek onları kıymetli Muş Ovası`nda özellikle arazi almaya, yatırım yapmaya ve Muş`un

GÜNCEL 17.02.2014 18:04:51
VALİ TKDK´NIN ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, “yatırımcılarımızın bir an önce harekete geçerek onları kıymetli Muş Ovası`nda özellikle arazi almaya, yatırım yapmaya ve Muş`un rekabet üstünlüğü olan tarım ve hayvancılığı değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi
Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaret ile ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yapan Vali Büyükersoy, yatırımcı kurum ve kuruluşların kentin gelişmesi için önemli olduğunu ifade etti. Toplantıda kurum çalışmaları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, kurum olarak şuana kadar 8 Milyon TL hibe ödemesi yaptıklarını söyledi. Turan, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş il Koordinatörlüğü; Avrupa Birliği adına Ab Komisyonu`ndan yetki devrini aldığı Nisan 2013`den beri çalışmalarını sürdürmektedir. İl Koordinatörlüğümüz 1 koordinatör, 22 uzman, 5 destek personeli ve 11 hizmet alımı ile alınan personel olmak üzere 39 personelle hizmet vermektedir. Kurumumuz kullandırdığı IPARD programı fonunun etkin ve verimli kullanılması adına planladığı dönemlerde başvuru çağrı ilanlarına çıkmakta ve başvuru kabul etmektedir. Açık olan 12. başvuru çağrı ilanı son başvuru tarihi ise 10 Mart pazartesidir. Proje sunmayı planlayan potansiyel faydalanıcılarımız hazırlıklarını hızla sürdürmektedir. Sunulacak projelerin inceleme ve değerlendirmelerinin akabinde sözleşmeleri imzalanacak ve faydalanıcılar yatırımlarına başlayacaktır” ifadelerini kullandı. Sözleşme tarihinin mayıs ayı olduğunu hatırlatan Turan, "12. başvuru çağrı ilanı kapsamında sunulacak projelerin yatırımlarının 2014 yılında tamamlanması için il koordinatörlüğümüzce, sözleşme tarihleri Mayıs ayını geçmeyecek şekilde planlama ve çalışmalar yapılmaktadır. Bundan sonra çıkılacak 13. başvuru çağrı ilanı ve diğer çağrı ilanlarında sunulacak projelerin yatırımlarının gerçekleştirilmesi 2015 yılına sarkması muhtemeldir. Potansiyel faydalanıcılarımızın bu durumu göz önünde bulundurmaları önem arz etmektedir. İl koordinatörlüğümüzce proje kabullerine başlanılan günden bu güne kadar 13 Milyon TL`nin üzerinde yatırım tutarına sahip bu projelere toplam 8 Milyon TL`ye yakın hibe ödemesi yapılmıştır" diye konuştu.
“YATIRIMCI KURUM VE KURULUŞLAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”
Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, yatırımcı kurum ve kuruluşların çok önemli olduğunu belirterek, “İlimizde işe ve aşa ihtiyaç var. İş ve aşa sebep olana her yatırımcı bizim için çok kıymetli çok değerlidir. Özellikle demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik sürecinden sonra bölgemizde yatırım yapılmasını engel olacak hiçbir şeyin artık kalmadığını düşünüyorum. Özellikle Muş Ovası`nın Alparslan II Barajının tamamlanacağı ve faaliyete geçeceği 2017 yılından itibaren çok değerli olacağını ve burada arazı almanın yatırım yapmanın çok daha kıymetli çok daha verimli olacağını tahmin ediyoruz. O yüzden yatırımcılarımızın bir an önce harekete geçerek kıymetli Muş Ovası`nda özellikle arazi almaya yatırım yapmayı ve Muş`un rekabet üstünlüğü olan tarım ve hayvancılığını değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi. Yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanması gerektiğine vurgu yapan Büyükersoy, “Sadece yatırımcının buraya gelmesini beklemeyeceğiz. Yatırımcının ayağına bizler gidecek ve onları hangi konularda yatırım yapabilecekleri, hangi konularda proje hazırlayabilecekleri konusunda aydınlatacağız. Bununda bizim vazifemiz olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde bu kurum sorumluluk alanında vatandaşlarımızın yatırım yapması teşvik edici bir kurum. Öyle ise şüphesiz yatırımcı kendinden bir şeyler katarak özgün projeler hazırlayacaklar `Ama o hazırlasın getirsin ben değerlendireyim` diye beklemek insanımızın önünü açıcı bir tutum ve davranış değildir. Bizim insanımızın önünü açmamız onlara destek olmamız için özgün proje hazırlama niyetinde olanlara bu konuda adım atarak buraya gelen vatandaşa, bizim de koşarak gitmemiz lazım. Onların arzu ettiği kafalarında yer alan projelere eğer bizimde bilgi ve tecrübemiz varsa ilave etmeliyiz. Böyle düşünürsek faydalı olabiliriz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

MUŞ’TA SOĞUK SÜT ZİNCİRİ İÇİN YOL HARİTASI MASAYA YATIRILDI

NİLÜFER RAMAZAN SOKAĞI’NDA MUŞLULAR GECESİ

VALİ ÇAKIR’DAN EMNİYET TEŞKİLATI VE ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR

MEMUR-SEN’DEN SERT TEPKİ: “ORTADOĞU’YU ATEŞE VEREN ZORBALIK DÜZENİ GEÇİCİ, ADALET KALICIDIR”

MAUN REKTÖRÜ MUSTAFA ALİCAN, DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN DAVASINI ANLATTI

DOÇ. DR. BİNGÖL’DEN ÇAĞRI: SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HEP BİRLİKTE

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13