VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI HASKÖY´DE SÜRÜYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Hasköy´de de kutlanan Vergi haftası, renkli görüntüler oluşturdu. İlçede çeşitli programlar düzenleyen Hasköy Mal Müdürlüğü, kurumlara ziyaretlerini sürdürüyor

GÜNCEL 4.03.2013 11:17:20
VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI HASKÖY´DE SÜRÜYOR
Bu yıl 24’üncüsünün kutlandığı Vergi Haftası münasebetiyle, Hasköy Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut ile Mal Müdürlüğü personeli, Kaymakam Bilgihan Bayar’ı makamında ziyaret etti. Hasköy Mal Müdürlüğü heyetini makamında kabul eden Kaymakam Bayar, burada gazetecilere bir açıklama yaparak ülkemizde Vergi’nin önemine değindi. Konuşmasına şunları da ekleyen Kaymakam Bayar, “Askerlik yaparak nasıl ki canımızla vatan borcumuzu yerine getiriyorsak vergi vermekle de malımıza vatanımıza karşı olan görevimizi yerine getiririz. Hepimiz devletten canımızı, malımızı, ırzımızı, namusumuzu, haysiyetimizi, şerefimizi korumasını; şehir ve köylerde huzuru sağlamasını bekleriz. Okullar açmasını, kitaplar basmasını, fabrikalar kurmasını; köprüler, yollar yapmasını, çeşmelerden sular akıtmasını, barajlar kurmasını isteriz. Yoksullar, dullar, yetimler, himayeye muhtaç kimsesiz yaşlı kişiler devletten yardım umarlar. Memurlar çağın şartlarına uygun bir ekonomik seviyeye yükseltilmelerini arzu ederler. İşte devletin bütün bu istekleri zamanında ve yerli yerince yapabilmesi için maddi imkanlara ihtiyacı vardır. Bu da paradır. Para ise ancak vergilerle sağlanır. Hiç kuşkusuz kendi kendisini vergilendiren millet kalkınmasını daha kısa zamanda gerçekleştirir. Devletin gücü zenginliğiyle orantılıdır. O halde herkes vergisini eksiksiz olarak devlete ödemelidir. Vergisini vermeyen, vergi kaçıran bir çeşit hırsızlık yapmış olur ve başkasının hakkına da tecavüz etmiş olur. Vergi kaçırdığı halde devletin hizmetlerinden yararlanarak hayatlarını sürdürenlerin vicdanları kap karadır. Böyleleri uyarılmalıdır, iyi vatandaş örneklerinin çoğaltılmasına çalışılmalıdır”
Verginin ödenmesi ve dikkate alınması için vatandaşlara uyarılarda bulunan Hasköy Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut, Hasköy halkına hitaben yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında en önemli kaynağın vergi olduğunu söyledi. Bulut, "Türkiye`nin bütçesinin yüzde 90`nı vergilerden oluşuyor. Sizin göreviniz, her alışverişinizde ve otobüslere bindiğinizde mutlaka fiş ve bilet almaktır. Bu çok zor bir şey değil. Kayıt dışının ekonomiye çok büyük zararı olduğunu ifade eden Bulut, "Kayıt dışı ekonomi, üzerinden vergi alınmayan gelirdir. Vergilerimiz, yaşlılara, kimsesizlere ve fakirlere bekar olanlara yiyecek ve yatacak yer temini sağlar. Eğer vergi vermez isek; yaşlılarımız, kimsesizlerimiz ve ihtiyaç sahibi ailelerimize devletimiz yardımcı olamaz. O yüzden mükelleflerin vergi ödemesi bir insanlık görevidir. Hepimiz vergimizi vermeliyiz Vergi isteğe bağlı bir şey değildir, zorunluluktur." şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut, Kaymakam Bayar’a plaket ve çiçek takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

ANNELERDEN EVLATLARINA ÇAĞRI: BAYRAM ÖNCESİ GERİ DÖNÜN

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14