´´YENİ FİRMALARLA REKABET ORTAMI OLUŞTU”

Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, birçok firmanın Türk tütününe talip olduğunu ve bunun da bir rekabet ortamı oluşturduğunu söyledi

27.11.2016 21:35:21
´´YENİ FİRMALARLA REKABET ORTAMI OLUŞTU”

Türkiye’nin halen Oryantal tütün üretiminde dünya birincisi olduğunu belirten Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, birçok firma ile görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı. Firmaların artık Türkiye’yi tercih ettiğini ifade eden Solgun, “Göreve geldiğimiz günden itibaren katıldığımız Uluslararası çalıştaylar ve fuarlar sonucunda birkaç dünyaca tanınan firmaları ülkemize getirmeyi başardık. Bu firmalar aracılığıyla hiçbir üreticimizin elinde bir kilo bile tütün kalmayacaktır” dedi.

“ALIMLARDAN SONRA YENİ SÖZLEŞMELER İMZALANACAK”

Yaklaşık bir hafta sonra Türkiye’nin dört bir yanında tütün alımlarının başlayacağını kaydeden Solgun, “Gelecek hafta itibari ile Türkiye’nin dört bir tarafında tütün alımlarımız başlayacaktır. Tütün alımı yapacak olan firmalarla bir toplantı düzenleyip gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Alımların tamamlanması ile birlikte ayrıca sözleşmeler yapılacaktır. Tütün ekimini yapmak isteyen çiftçilerimiz bizlere ulaşabilirler ve onları firmalara ulaştırmak için gereken mücadeleyi vereceğiz. Özellikle tütün üretiminde ciddi anlamda çalışma yapmak isteyen çiftçilerimize kota sınırlaması yoktur ve ne kadar üretim yaparlarsa yapsınlar hiçbir sorun söz konusu olmayacaktır. Bu da sözleşmede belirtilmelidir” ifadelerini kullandı.

“ŞİRKETLERLE İRTİBAT HALİNDEYİZ”

Şuanda dünya devi olan birçok firma ve şirketle irtibat halinde olduklarını ve çiftçiler için mücadele verdiklerini açıklayan Solgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Oryantal tütününde Türkiye halen dünya lideridir. Bizim tütünümüze ihtiyacı olan şirketlerle irtibat halindeyiz. Ülkemizde çalışan şirketlerin dışında yeni şirketler ve büyük firmalar kazandırma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var ve üreticiler bu konuda hiçbir kaygıları olmasın.”

“2. ULUSLARARASI TÜTÜN ÇALIŞTAYI DENİZLİ’DE YAPILACAK”

Uluslararası çalıştaylar düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Solgun, “Birincisini Muş Alparslan Üniversitemizde düzenlemiştik. Tütün Çalıştayının ikincisini de gelecek yıl Denizli ilimizde yapacağız. Gelecek hafta Denizli Valisi, Belediye Başkanları, kaymakamları ve diğer ilgili birimlerle bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu çalıştaylar bizim için çok önemli olup yeni firma ve şirketler arayışı içerisindeyiz. Bu bağlamda hem çiftçilerimiz bilgi sahibi olurken bir yandan da ülkemizin ve ürünlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Gelecek hafta tütün alımlarının başlamasıyla birlikte şimdiden 70 bin tütün üreticisi olan ailelerimize bol kazançlar diliyoruz. Temennimiz va gayemiz emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarıdır” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

MUŞ TSO BAŞKANI KOÇ: “KADINLARIN GÜCÜ EKONOMİYE DEĞER KATIYOR”

MUŞ’TA 23 YILDA 44,5 MİLYAR TL’LİK SU YATIRIMI HAYATA GEÇTİ

BAŞKAN KOÇ: “BİRLİK VE İSTİŞAREYLE DAHA GÜÇLÜ BİR MUŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

MEMUR-SEN’DEN SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI: “ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA EŞİTLİK SAĞLANMALI”

KADIN ÜRETİCİYE CAN SUYU: 20 KÜÇÜKBAŞIN YÜZDE 70’İ HİBE

FON YATIRIMLARINDA İLLER ARASI UÇURUM: MUŞ NÜFUSA GÖRE SON SIRADA

TOPLUM YARARINA PROGRAMLA MUŞ’TA 480 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM İMKANI

MUŞ TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İMALAT SANAYİNDE ÜRETİM VE İSTİHDAM İÇİN YENİ FİNANSMAN DESTEĞİ

MUŞ EKONOMİSİ YILA 9,4 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA BAŞLADI

  • Salı 14.1 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14