AKŞENER, MUŞ´TA AÇIKLAMA YAPTI

Muş´ta referandum çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Milletvekili Meral Akşener, MHP`nin yüzde 80`inin `hayır` diyeceğini iddia etti

SİYASET 6.04.2017 16:46:00
AKŞENER, MUŞ´TA AÇIKLAMA YAPTI

Eski İçişleri Bakanı, TBMM Başkanvekili ve MHP Eski milletvekili Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında Muş’a geldi. Burada basın toplantısı düzenleyen Akşener, MHP’nin referandumda ‘hayır’ın açık ara ile önde gideceğini ileri sürdü.

“Ailesinin ve çocuğunun işinden olacağı korkusu sebebiyle fikrini söylemediğine dair bir kanaat var, sürprizler var” diye ifade eden Akşener, “En son bir hafta önce elime gelen anket, şehir şehir anket yapamıyorum, ülke geneli yaptırıyorum, yüzde 55 hayır yüzde 45 evet. Anketçilerin bir şikayeti var, eskiden 10 evin zilini çaldıkları zaman 2 ev içeri almazken şimdi 8 ev içeri almıyor, 2 ev alıyor. Ağır bir korku ve baskıya dayanan buna Ak Partiye anket yapan firmalarda dahil böyle bir tespit var, bu tespitin özellikle tarafsızım diyenlerin çokluğu esasında hayır tercihinin olduğu lakin ailesinin ve çocuğunun işinden olacağı korkusu sebebiyle fikrini söylemediğine dair bir kanaat var, sürprizler var. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 55 hayır, yüzde 45 evet. Ben hayırın açık ara önde olacağına inanıyorum. 7 Haziran sonuçlarıyla Adalet Kalkınma Partisi karşılaşabilir onu gözlemledik sahada” dedi.

“SUÇLARIN HUKUK TEMELİNE OTURTMAMIZ GEREKTİĞİ ŞEKLİNDE BİR GEREKÇE İLE GELDİ”

16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile ilgili tahminlerini açıklayan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 12 oy almış Milliyetçi Hareket Partisinin bu yüzde 12’nin yüzde 80’inin hayır diyeceğini iddia ediyorum ben, bunu dikkatle söylüyorum bu Meral Akşener’in peşinden yürüyen kitle için değil, diğer arkadaşlarımızda dahil. Sayın Bahçeli’nin partili cumhurbaşkanlığındaki gerekçe inandırıcı olamadı. Birinci gerekçe Sayın Cumhurbaşkanının anayasal suç işlediği ve bu anayasal suçun önüne geçilemediği kelime kelime aktarıyorum Sayın Bahçeli’nin gerekçesini, bari bu suç işleme işini ortadan kaldırmak için bu suçların hukuk temeline oturtmamız gerektiği şeklinde bir gerekçe ile geldi. Onun için iddia ediyorum yüzde 80 MHP seçmeni hayır oyu verecek.”

“CUMHURBAŞKANININ 4 YAVERİ FETÖ’CÜ ÇIKTI, NE YAPACAĞIZ ŞİMDİ?”

Tutuklanan Nuri Polat’ın avukatı olmadığının altını çizen Akşener, “Nuri Polat, benim avukatım değil, İstanbul MHP il disiplin kurulu üyesi ve başkan yardımcısı, kendisini tanıyorum, önce gözaltına alındı sonra tutuklandı FETÖ’cü müdür? Suçlu mudur? Suçsuz mudur? Bilemem onu hukuk görecek. Avukatımda olabilirdi değil, ama eğer avukatın tutuklandı sen suçlusuna gidersek o zaman Cumhurbaşkanının 4 yaveri FETÖ’cü çıktı, napacağız şimdi? Meral Akşener, 3 avukatım var. Bütün davalarımız takip eden 3 avukatım var, şuna bir vekalet ver deseler şu çok iyi parasını ödediniz birini tayin ettiniz bu sizi ne bağlar. Hizmet alımı bu, buradan yola çıkarsak Adalet partisinden bir Allah’ın kulu açıkta kalamaz. Eğer avukatlar üzerinden suçlanacaksak razıyım, yeter ki o zaman aynaya bakıp orda FETÖ görmesi gerekenler de gereğini yapacaksa hay hay. Ama bu havuz medyasının artık ipin ucunu kaçırdığı bir suçlama mekanizması, o kadar ahmaklar ki 4 yaveri FETÖ’cü çıkan sayın Cumhurbaşkanını da bu suçlama üzerinden beni suçlayacaklar diye onu da töhmet altında bırakacak kadar ahmak bunlar” ifadelerini kullandı.

“ALLAH AHMAK DOSTTAN İNSANI KORUSUN”

“Benim 5 kuşak kan akrabalarımdan bir tane FETÖ’den atılan, hapse atılan, açığa alınan kimsem yok” diye vurgulayan Akşener, “Bunu bu ülkede söyleyecek siyasetçi çok azdır. Benim eşim küçücük bir esnaf onların kanka olduğu dönemde bank asya’nın post makinaları bayilere dağıtıldı, almayan tek bayi benim kocam. Eğer ben FETÖ’cüysem gereği yapılmalı, ben FETÖ’cüysem bana niye bakanlık teklif ettiniz. 7 Haziran seçimlerinde Davutoğlu’ndan kabul etseydim başbakan yardımcısıydım, kabul etmedim. Yeni sistemle seçmen iki blokta birleşir, seçilmeyince baraj altı kalınca 2002’deki gibi olur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin de kapısına kilit vurması olur” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

BAKAN GÜLER: “TÜRKİYE, ÇATIŞMANIN DEĞİL BARIŞIN VE SAĞDUYUNUN TARAFINDADIR”

BAKAN GÜLER MUŞ’TA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU

DEM PARTİLİ TEMELLİ VARTO’DAKİ JEOTERMAL ÇALIŞMALARI MECLİS’E TAŞIDI

“KÖKLERDEN GELECEĞE” BULUŞMASI MUŞ’TA GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

CHP İL BAŞKANI SÖNMEZ: “BASIN YENİDEN DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLACAK”

HÜDA PAR’LI ÇAĞLAYAN: “ORTAK GELECEĞİ MALAZGİRT RUHUYLA İNŞA ETMELİYİZ”

MALAZGİRTLİ PANCAR ÜRETİCİLERİNİN KÜSPE MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

MUŞ’TA ÜRETİM VE İSTİHDAMI GÜÇLENDİRECEK YENİ DESTEKLER

EMİNOĞLU’NDAN MUŞ’TA GAZZE VE GÜÇLÜ TÜRKİYE MESAJI

DEM PARTİLİ BOZ, GIDA ZEHİRLENMESİ İDDİASI VE RANDEVU KRİZİNİ MECLİS’E TAŞIDI

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14