YUNUS BEBEK İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Korkut´ta 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı sel faciasında kaybolan 4 aylık Yunus bebek için AFAD ekipleri ve Mehmetçik seferber oldu

ASAYİŞ 26.06.2016 16:40:30
YUNUS BEBEK İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Muş`ta 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı sel faciasında kaybolan 4 aylık Yunus bebek için AFAD ekipleri ve Mehmetçik seferber oldu. Yaklaşık 30 kilometrelik alanda arama çalışmaları dün akşamdan bu yana devam ediyor.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede etkili olan sağanak yerini, doluya bırakması sonucu meydana gelen sel felaketinde otomobilleri ile sel suları içerisine kalan Süngür ailesinde anne Yasemin ve oğlu Yusuf Süngür hayatını kaybederken, çocukları Canan (15), Ela Süngür (5) ile Songül Demir yaralandığı olayda sel sularına kapılan 4 aylık Yunus bebek ise kaybolmuştu. Muş AFAD ekipleri, jandarma, köy korucuları ve vatandaşların katılımıyla çok sayıda kişi sel sularına kapılarak kaybolan 4 aylık Yunus Demir için gece ara verilen çalışmalara sabahın erken saatlerinde tekrar başlatıldı. Mehmetçik ve AFAD ekipleri, yaklaşık 30 kilometrelik bir alanda titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Arama tarama çalışmalarının yapıldığı bölgede ekiplere eşlik ederek ekiplerin sabah saat 05.00 sularında arama ve tarama çalışmalarına başladığını belirten Muş AFAD Müdürü İbrahim Tanış, tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Arama tarama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ve Yunus bebeği biran önce bulup ailesine teslim etmeyi temenni ettiklerini ifade eden AFAD Müdürü Tanış, "Hemen orada arkadaşlarımız müdahale ederek köylülerle birlikte 4 tane araçtan çıkarılıyor. İşte araçtan anne ve 2 ila 3 yaşlarında çocuğun sulara kapılarak vefat ettiklerini 3 ila 4 aylık bir bebeğimizin kaybolduğunun haberini aldık" dedi.

“30 KİLOMETRELİK ALANDA ARAMA TARAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Tanış, "Dünden beri işte iftar saatine kadar karanlık çökene kadar bizim ekiplerimiz arama tarama işlemlerini sürdürdüler. Maalesef bebeğimize ulaşamadık. Bugün sahurdan hemen sonra saat 5 gibi ekibimizle birlikte olay yerine intikal ettik. Burada Jandarmayla korucularla yakın köylerdeki korucu görevli arkadaşlarla birlikte yaklaşık 30 kilometre civarında bir arama tarama işlemlerine başladık. Şimdiye kadar halen bebeğimize ulaşamadık maalesef. Ama temennimiz o dur ki en kısa sürede bebeğimize ulaşarak hiç olmasa ailesine bir teselli olacak şekilde bu bebeğimizi bulup ailesine teslim etmektir" ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH BEBEĞİ BULURUZ”

Sel sularının olduğu bölgede arama çalışmalarına katılan Halit Korkmaz ise, "Bebeğin ismi Yusuf`tur. Olayı dün geç saatlerde duyduk. Bize önce kaza dediler, sonra öğrendik ki saat 7 gibi iftar zamanı olay oldu. Olayı duyar duymaz bölgeye geldik ve kurtarmak için seferber olan ekiplerden Allah razı olsun beraber arıyoruz inşallah bulacağız" şeklinde konuştu.

"ANNE VE 4 YAŞINDAKİ OĞLU TOPRAĞA VERİLDİ"

Anne Yasemin ve 4 yaşındaki oğlu Yusuf Sungur ise Bitlis`in Güroymak ilçesine bağlı Yayladere köyünde gece toprağa verildikleri öğrenildi. Sel nedeniyle Karakale köyünde 40`a yakın ev ve işyerinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Küçük ve büyükbaş hayvanların telef olduğu faciada, arı kovanları da sel sularına kapıldı. Yaşanan bu sel felaketinde büyük zarara uğradıklarını ifade eden köylüler, ev ve işyerlerinin harabeye döndüğünü, birçok hayvanın ise telef olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

UYUŞTURUCU SEVKİYATI YAPAN ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI

POLİS ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT VERMEDİ: MUŞ’TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

SİLAH KAÇAKÇILARINA EŞ ZAMANLI OPERASYON

MUŞ’UN DA ARALARINDA OLDUĞU 75 İLDE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE

KENT GENELİNDE EŞ ZAMANLI DENETİM: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ YAKALANDI

MALAZGİRT’TE SİLAH OPERASYONU: 6 ADRESE BASKIN, ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

VARTO VE BULANIK’TA SİLAH OPERASYONU: 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

FIRTINA OKUL ÇATISINI UÇURDU: EĞİTİME ARA VERİLDİ

MUŞ’TA 3 MİLYON LİRALIK KAÇAK SAAT OPERASYONU

MUŞ’TA TARİHİ ESER VE KAÇAKÇILIK OPERASYONU

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13