HASKÖY´DE TKDK DESTEKLİ OTELİN AÇILIŞI YAPILDI

Hasköy ilçesinde Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü (TKDK) hibesiyle kurulan 25 oda, 52 yataklı Has Grand Otel, restoran ve dinlenme tesisi düzenlenen törenle hizmete başladı

27.11.2016 21:34:42
HASKÖY´DE TKDK DESTEKLİ OTELİN AÇILIŞI YAPILDI

Düzenlenen açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Okunan dua ile açılışı yapılan otelin Hasköy ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunan Seddar Yavuz, şu ana kadar TKDK 90 milyon TL’yi aşan bir miktarda hibe desteği sağladığını söyledi.

“BU YATIRIMIN HASKÖY’E BİR DEĞER KATACAĞINA İNANIYORUZ”

Otelin Hasköy ilçesine bir değer katacağını ifade eden Yavuz, “Bugün yine hayırlı bir iş için birlikteyiz Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü tarafından  %50 hibe desteği ile kurulan bu işletmenin hep beraber açılışını gerçekleştirdik. İlimizde her geçen gün bu tür işletmeler yaygınlaşıyor. Devletimizin teşvikleri her alanda devam ediyor ve girişimci kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar TKDK 90 milyon TL’yi aşan bir miktarda hibe desteği sağlanmış durumdadır. İşyerinin öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, Hasköy’e bir değer katacağına inanıyoruz.

“CAZİBE MERKEZLERİ YATIRIM PROGRAMI TEŞVİK ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR”

AK Parti Hükümetinin 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Yatırım Programı teşvik çalışmalarının hızla devam ettiğinin altını çizen Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer taraftan da Hükümetimiz tarafından açıklanan ve 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Yatırım Programı teşvik çalışmaları hızla devam ediyor. Dünkü resmi gazetede Cazibe Merkezleri Projesinin alt yapısını teşkil etmek üzere 4456 sayılı Türkiye Kalkınma Bankası Anonim Şirketinin Kuruluşu Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. Valilik olarak bu proje kapsamında en baştan beri işi sıkı tutuyoruz. Bu programın tanıtımı için Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, işadamlarımızla, Muş Vakfıyla birlikte İstanbul’da buluştuk. İyi bir tanıtım programı gerçekleştirdik. Bu programları önümüzdeki günlerde Ankara, Bursa, Denizli, Eskişehir ve Uşak gibi sanayi şehirlerinde de düzenlemeyi planlıyoruz. Muşlu kardeşlerimizden bu cazibe merkezleri programına sahip çıkmalarını özellikle rica ediyorum. Çünkü yatırım teşvik programında 23 il yarışıyor. Kim daha çok sanayici ve iş adamını ikna ederse o programdan daha fazla istifade etme imkânına kavuşmuş olacaktır. Bu vesileyle başta halkımıza, sivil toplum kuruluşlarımızı bu programa sahip çıkmaya, şehrimizi bir adım öne çıkarmaya davet ediyorum. Bizi güzel günler bekliyor. Ümitliyiz, umutluyuz, yarına güvenle bakıyoruz, hep beraber bu şehri daha iyi bir noktaya taşıyacağız.”

“500 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK ÇAĞRI MERKEZİ’NİN ÖN MÜRACAATINI ALDIK”

Muş’ta yapılan yatırımların ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali yavuz, “Yaptığımız girişimler ve tanıtımlar sonucu şu anda ilimizde 500 kişiyi istihdam edecek Çağrı Merkezi’nin ön müracaatını aldık. Tekstil Kent olarak yaptığımız yerde 2 tane bin metrekare bina tahsis etmek suretiyle çok kısa zamanda bunu açacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca Güneş Enerjisi Panelleri üreten bir firmayla da Organize Sanayi’de 28.000 metrekare alan tahsis etmek suretiyle de güneş enerjisi panellerinin ilimizde üretim yapmasını sağlayacak ve 500 kişiyi istihdam edecek bir proje üzerinde de hızla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış sonrasında ilçede taziye ziyaretine katılan Vali Seddar Yavuz, il merkezi dönüşünde de Valilik Konağı yapılacak olan arsa yeri incelemelerinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

KAMU BİRLİĞİ KONFEDERASYONU’NDAN HÜKÜMETE ‘EK ZAM VE İKRAMİYE’ ÇAĞRISI

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE YENİ DESTEK KAPISI AÇILDI

TOHUMDA DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 10’DAYIZ

DEV SULAMA PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

MUŞ TSO, TOBB’UN 81. GENEL KURULU İÇİN KAYITLARINI TAMAMLADI

İHRACATTA DÜŞÜŞ, İTHALATTA ARTIŞ

MUŞ’TA TRAFİKTEKİ TAŞIT SAYISI 41 BİNE DAYANDI

MUŞ’TA KİRALAR TÜRKİYE GENELİNİN GERİSİNDE KALDI

MUŞ SMMMO’DA 6. OLAĞAN GENEL KURUL HEYECANI YAŞANDI

İHRACATTA YÜZDE 9,5 ARTIŞ

  • Perşembe 22.5 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Cuma 24.7 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.8 ° / 10.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2