İl Genel Meclisi, 2016 yılı yatırım programı Kasım ayı 16’ıncı toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda Korkut İlçesine bağlı 25 köyün içme suyu deposunun izolasyonu ve temizliği gündeme getirildi.
25 köyün içme suyu deposu için hazırlanan gündem maddesinde şöyle denildi: “Muş İli Korkut İlçesine bağlı 25 köyün içme suyu depolarının izolasyonu ve temizliği işinin ihalesinin yapıldığı ve sözleşme bedeli olan KDV dâhil 147.500,00 TL’den 90.000,00 TL ödeneğin Korkut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı hesabına aktarılmış olup, kalan 57.500,00 TL ödeneğin İl Özel İdaresi 2016 yılı mali bütçe kalemlerinden, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü “Köy İçme Suları ve İnşaat İşleri” bütçe tertibine aktarılması ile ilgili Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 14.11.2016 tarih ve 6373 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin görüşülmesi.”
DBP ve AK Parti Grup Başkanlarının gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklamalarda bulunmasından sonra gündem maddesi geldiği gibi kabul edildi. Gündemin 5’inci maddesi olan: “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 49 ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 48.maddesine dayanılarak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin 2017 Yılı hazırlık bütçesinin Plan ve Bütçe, Jeotermal ve İçme Suları ile Turizm ve Gençlik Spor İhtisas Komisyonlarınca görüşülmeye devam edilmesi.”
Gündemin bir diğer maddesi olan: “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 32’nci maddesi ve Yerel Yönetim Hizmet Koluna ilişkin Mali ve Sosyal Haklara Dair Toplu Sözleşmenin 3 ve 5 inci maddelerine istinaden, İdaremizde görev yapan kamu görevlilerine (sözleşmeli dahil) 01/01/2017 tarihinden geçerli olmak üzere Sosyal Denge Tazminatının ödenmesine ve ödenecek sosyal denge tazminatı tutarının belirlenmesi için, İdaremizde yetkili sendika temsilcisi ile Vali arasında toplu sözleşme imzalanmak amacıyla, İl Valisine yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 04.11.2016 tarih ve 6138 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebinin yeniden görüşülmesi” oldu. Gündem maddesinde belirtilen toplu sözleşmede Valinin yetkili kılınması oybirliği kabul edildi. Toplantı, dilek ve temenniler ile gelecek toplantı günün tespiti ile son buldu.