YENTÜR: KARLA MÜCADELEDE 2 MİLYON TL HARCANDI
Muş´ta etkili olan kar yağışı sonrası başlatılan karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 2 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, yüksek rakımlı ve kırsal kesimlerde tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 3 bin kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, şuana kadar 2 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi.
Ulaşıma açılan köy yollarının tipi ve fırtına nedeniyle tekrar kapandığını ve bunun için sürekli ekiplerin sahada olduğunu ifade eden Yentür, “İlimizde etkili olan kar yağışı sonrası başlattığımız karla mücadele çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 3 bin kilometre yol ağımızda ekiplerimiz çok zor şartlarda karla mücadele çalışması yürütüyor. Çoğu zaman açılan yollar tekrar tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanıyor. Özellikle yüksek rakımlı ve kırsal kesimlerde tipi yolu ulaşıma kapattığı gibi ekiplerin çalışmasını da olumsuz yönde etkiliyor. Ulaşımın aksamaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Bu kış sezonunda kapanan yolları 5 tur dönerek açtık. Karla mücadele çalışmamızda şu anda 2 milyon TL para harcamış bulunmaktayız” dedi.
“KURUMLARIMIZLA KOORDİNELİ HİZMET VERİYORUZ”
İl Özel İdaresi olarak bir yandan karla mücadele çalışması bir yandan da kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde hizmet verdiklerini kaydeden Yentür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi ilimizin nüfusunun yüzde 63’ü kırsal kesimde bulunmaktadır. Bu da İl Özel İdaresi olarak kırsalda bulunan vatandaşlarımıza hizmet götürmek için kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle kış mevsiminde acil vakaların olduğu durumlarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 112 Acil Servis ekipleri ve güvenlik güçlerimizle birlikte hareket ediyoruz. Bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ve yapılan tüm kurtarma operasyonlarımız başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. En çok sevindiğimiz tarafı ise herhangi bir can kaybının ve yaralamanın olmamasıdır.”
“KIŞIN KARLA KAPLI YOLLARI AÇARKEN YAZIN YOL AĞIMIZI GENİŞLETİYORUZ”
Kış mevsiminde karla mücadelenin edildiği yolların yaz mevsiminde ise genişletildiğini vurgulayan Yentür, “Muş İl Özel İdaresi olarak; 300 kilometre birinci kat sathi kaplama, 200 km ikinci kat asfalt kaplama, 10 km bitümlü sıcak karışım asfalt, 300 km berkitme yol yapımı gerçekleştirdik. Ulaşımın kısıtlandığı bir yerin gelişmesi mümkün değildir. İlimizin dolayısıyla ülkemizin gelişmesi için ulaşımın kısıtlanmaması gerekir. Biz bu cihetle sorumluluğumuzun farkındayız ve çalışıyoruz. Karla mücadele çalışmamızda herhangi bir aksaklık olmadığını belirtirken gerek sahada gerekse hizmet binamızda çalışan tüm personellerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

