ŞEHİTLER İÇİN GENÇLİK VE DOĞA ŞENLİĞİ İPTAL EDİLDİ
Hakkari´nin Şemdinli İlçesinde karakola yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 10 askerin şehit olduğu ve 8 vatandaşında da yaşamını yitirmesi üzerine Muş´ta Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen 1.Ulusal Gençlik ve Doğa Şenliği etkin
Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde karakola yönelik düzenlenen bombalı saldırıda 10 askerin şehit olduğu ve 8 vatandaşında da yaşamını yitirmesi üzerine Muş’ta Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen 1.Ulusal Gençlik ve Doğa Şenliği etkinlikle yarıda iptal edildi
Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Su Sporları Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Gençlik ve Doğa Şenliği etkinlikleri şehitler için yarıda iptal edildi. Merkeze bağlı Tarihi Murat Köprüsü’nde düzenlenen 1. Ulusal Gençlik ve Doğa Şenliği etkinliği halay ve çeşitli etkinliklerle başladı. Tarihi köprüde yapılan bisiklet turunun ardından katılımcılar, raftin ve kano sporuna yoğun ilgi gösterdi. Müzik ve eğlence etkinlikleri esnasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bombalı saldırı düzenlendiği ve şehit haberinin gelmesi üzerine şenlik yarıda iptal edildi.
“ŞEHİTLERİMİZ İÇİN PROGRAMIMIZI İPTAL EDİYORUZ”
Katılımcı gençlere seslenerek şehitlerin olduğunu ve programı iptal ettiklerini açıklayan Muş Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanı Deniz Koçmen, ‘Tek bayrak, tek millet, tek vatan’ sloganı ile programı sonlandırdı. Koçmen, devam ettiği konuşmasında: “Arkadaşlar daha yeni bir haber aldık, Hakkari’de 9 tane askeri personelimiz şehit olmuş ve 11 tanede yaralı var. Bundan dolayı bizler müziği iptal edip programın bir kısmını da iptal edeceğiz. Sizleri bilgilendirmek amaçlı burada topladık. Şehitlerden dolayı programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Zaten programın sonlarında sizlerle bir fatiha okuyarak sonlandıracağız. Arkadaşlar gönül istedi ki daha güzel bir çalışma olsun ama Allah ülkemize, vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Tek bayrak, tek millet ve tek devlet sloganıyla programı bitiriyorum” dedi.
“AMACIMIZ BİR ŞEYLER SUNABİLMEK”
Muş Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Muş’ta bugün sıcak bir havada güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Muşumuzun gençleri, üniversiteli arkadaşlar iştirak ettiler. Meclis olarak güzel bir etkinlik düzenledik. Daha güzel etkinliklerde sunacağız. Amacımız gençlerle el ele verip bir şeyler sunabilmektir.”
“TÜM HAİN TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUM”
Muş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Deniz Koçmen’den sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, da terör örgütlerine tepki göstererek şunları söyledi: “tabi hain terör tarafından şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Anı zamanda FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ, bütün hain terör örgütlerinin şehit ettiği tüm askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılara ise şifalar diliyorum. Bu güzel ülkemizde huzurumuzu bozmak isteyen hain terör örgütlerini, onları destekleyenleri, onlara lojistik destek sağlayanları tüm emperyalist güçleri içimizde ve dışımızda ki hainleri kınıyorum.”
Gençlik ve doğa şenliğine katılan Muş Alparslan Üniversitesi öğrencisi Muhammed Yalçın, “Şuanda bu etkinliklerin olması çok güzel bir şey, üniversite okuyorum burada. Doğayla iç içeyiz rafting artı diğer sporların burada yapılması çok güzel bir şey. Tüm üniversitelerin burada bulunması, öğretmenlerin ve Muş halkının burada olması çok güzel bir şey, en güzel özelliği Tarihi Murat köprüsünün olması. Tarihi Murat köprüsü Muş’un bir değeridir yani Muş’ta bulunabilecek en güzel tarihi değerlerden bir tanesidir. Bu geleneksel şölenin yapılası da hem üniversite gençliğinin hemde Muş halkının çok yararına olacaktır ve belirli sporların buraya gelmesi de halkın sporlara daha açık olmasını sağlayacaktır” dedi.
“20’YE YAKIN KURSUMUZ VAR”
Muş Gençlik Merkezi Üyesi Gülbahar Yun, şunları söyledi: “Burada aktif olarak gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerin yanı sıra tüm Muşlu vatandaşlara yönelikte etkinliklerimiz oluyor. İlk festivaliz olmasına rağmen çok güzel geçti, olumlu tepkiler aldık. 20’ye yakın kursumuz var. Gençlerimize yönelik kurslar verip, gençlerle bir şeyleri başarmak istiyoruz. Muş halkından da etkinliklerimiz için destek bekliyoruz.”
İlk defa rafting botuna binen Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden Alican Güngör, “Muş’ta bu tür sosyal faaliyetlerin yapılması öğrenciler için çok önemli. Aktivitelerin yapılması biz öğrencileri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
İlk defa rafting yapmaya gelen üniversite öğrencilerinden Sözdar Aktaş, “Üniversite öğrencisiyim ilk defa rafting yapacağım. Doğa şenliği için geldik hayırlısı işte” şeklinde konuştu.
Muş Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Muş Gençlik Merkezinin organizasyonu; Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Kızılay’ı tarafından da desteklendi. Katılımcılara şenliğin ardından tatlı ve su ikramında bulunuldu.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

