´´TÜRKİYE EKONOMİ ZİRVESİNİ 152,5 MİLYAR DOLARLA ÇAĞLAYAN´LA YAKALAMIŞTIR
Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve MTSO Başkan Yardımcısı Şihmus Sinecem, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan´ın başarılarına değinerek, ´´Çağlayan`a iade-i itibarının yapılması, bu alçak şer odaklarına karşı en anlamlı mesaj olacaktır dedi
Türkiye’nin dört bir yanından Bakan Zafer Çağlayan’a destek açıklamaları sürüyor. Ülke ekonomisine can suyu veren Bakan Çağlayan’ın tekrar göreve gelmesi için basın açıklamaları düzenleyen işadamları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek isteyerek, mesaj gönderdiler. Hain FETÖ terör örgütünün hedefi olan eski Bakan Zafer Çağlayan, başarılı çalışmalarıyla Türkiye ekonomi zirvesini 152,5 milyar dolara yükseltmişti.
Zafer Çağlayan Ülke ekonomisinde önemli rol oynadı
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şihmus Sinecem, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Mehmet Zafer Çağlayan Kasım 1995 yılında Ankara Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığına seçildi. 12 yıllık görev süresince gerek Türkiye sanayisine gerekse genel ekonomiye yaptığı katkılarla Global çerçevede ülke gelişiminde önemli rol oynadı. Özellikle Anadolu yaklaşımı projeleri kapsamında deprem tahvili, bölgesel asgari ücret ve 70 bin KOBİ ve Türk iş adamlarına vize kolaylığı konusunda önemli adımlar attı.
Türkiye güçlü vizyonu Çağlayan’la yakalamıştır
ASO`daki özverili çalışması ve ülke ekonomisi adına yaptığı hizmetler neticesinde TOBB başkan yardımcılığı görevine getirildi ve ASO ve TOBB`de yaptığı hizmetlere 22 Temmuz 2007`de AK Parti`de Ankara milletvekili seçilerek siyasi alanda devam etti. Birikim ve tecrübelerinden dolayı 60. hükümet döneminde Türkiye`nin Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak hizmetlerine kaldığı yerden devam etti. Sonraki dönemde Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve 61. hükümette Ekonomi Bakanı olarak görev aldı. Bakanlığı süresinde Türkiye`yi münhasır devletler seviyesine çıkardı. Ekonomide yaptığı olağanüstü atılımlar ve ihracat alanında yaptığı çalışmalarla ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur, Türkiye`yi ekonomi alanında en üst seviyelere çıkarmıştır. Türkiye genel ihracat seviyesinin zirvesini 152.5 milyar dolarla Mehmet Zafer Çağlayan döneminde yakalamıştır. 2002 yılında AK Parti hükümeti döneminde oluşan siyasi istikrar başta ekonomi alanında olmak üzere Türkiye`nin gerek bölgede gerekse uluslararası düzeyde yaptığı atılımlar neticesinde Türkiye güçlü vizyon yakalamıştır.
FETÖ ilk darbesini 17/25 Aralık’ta Çağlayan’a yapmıştır
2007 yılında da Mehmet Zafer Çağlayan`ın ekonominin başına getirilişi ve bu alanda yaptığı özverili çalışmaları, Türkiye`nin gelişmesini ve büyümesini hazmedemeyen güçler tarafından Mehmet Zafer Çağlayan`ın şahsında başbakan ve AK Parti`yi hedef alan bir dizi karalama kampanyası başlatılmıştır. 17/25 Aralık sürecini yöneten üst aklın çirkin emelleri, Mehmet Zafer Çağlayan ve hükümetin dik duruşu sayesinde akamete uğratılmıştır. Değerli bakanımızın basın mensuplarına verdiği demeçte söylediği gibi: " İnanıyorum ki Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz, ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıyayız. Ben makine mühendisiyim çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim, bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum; Allah`ın izniyle göreceksiniz ki her şey gün yüzüne çıkacak, olay en dürüst en baba yiğit çalışan Başbakana yöneliktir. Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin oyunun ülke ekonomisine olumsuz etkisine üzülüyorum. Bizler hükümet ve ekip olarak faiz lobisinin ayağına bastık hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil şah damarına basmaya devam edeceğiz." sözleriyle komployu bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermiştir.
Çağlayan, FETÖ terör örgütüne boyun eğmedi, dik durdu
Bu tarihte sergilediği duruş ile ihanet çetesi FETÖ ve işbirlikçilerinin kirli tezgahlarını gün yüzüne çıkaran kıymetli hizmet adamı Mehmet Zafer Çağlayan`ın kendini feda ederek ülkemizi, hükümetimizi ve değerli başbakanımızı itibarsızlaştırmaya yönelik bu kirli komploya karşı sergilediği duruş takdire şayandır. Değerli bakanımız nezdinde 17/25 Aralık sürecinde başlatılan ülkemizi ve hükümetimizi hedef alan komploları boşa çıkarılması, 15 Temmuz 2016 tarihinde ki hain darbe girişiminin zeminini hazırlayan 17/25 Aralık komplosunun aktörlerinin deşifre edilmesi ve fetö oluşumunun tasfiye edilmesi noktasında bir mihenk taşı olmuştur Bu süreçte ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız için verdiği mücadele neticesinde makamını ülkesi için bırakan tüm bunların neticesinde yıpranan değerli hizmet adamı Mehmet Zafer Çağlayan`a iade-i itibarının yapılması, bu alçak şer odaklarına karşı en anlamlı mesaj olacaktır. Buradan şahsım adına ülkemize yaptığı sayısız hizmetlerden ötürü saygıdeğer bakanımız Gönül insanı Mehmet Zafer Çağlayan`a teşekkür ederim.” Diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

