OKUL SERVİSİNDE KİTAP OKUMA UYGULAMASI

Muş`ta taşımalı eğitim verilen Merkez Taşoluk İmam Hatip Ortaokulunca başlatılan proje kapsamında, öğrenciler, servis araçlarına konulan kitapları okula gelene kadar yolda okuyarak zamanlarını değerlendiriyor

GÜNCEL 11.03.2018 11:04:39
OKUL SERVİSİNDE KİTAP OKUMA UYGULAMASI

Muş`ta taşımalı eğitim alan köy öğrencilerinin kitap okuması amacıyla servis araçlarında mini kütüphaneler oluşturuldu. Öğrenciler serviste kitap okuyarak okula geliyor. Muş Merkez Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu idareci ve öğretmenlerinin köylerden taşımalı eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik kitap okuma seferberliği başlattı. Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu servisleri, Çiçekli, Alican, Muratgören, Boyuncuk, Sürügüden, Yukarısızma ve Sarıdal köylerinde taşımalı eğitim ile öğrenci alıyor. Servis araçlarına oluşturulan sandıklara kitaplar bırakıldı ve öğrenciler okul gidiş ve dönüşlerinde kitap okuyorlar.

Okul idaresi, "Okula Okuyarak Gidiyorum, Okuldan Okuyarak Ayrılıyorum" projesi kapsamında 12 servis aracına, Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim öğrencileri için belirlediği ‘100 Temel Eser’ kitaplarını bıraktı. Taşımalı eğitim gören öğrenciler, her sabah servis araçlarına bindiklerinde kutunun içerisinden aldıkları kitapları yolculuk boyunca okuyor.

“BU PROJEYİ YAYMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Kitap okuma uygulamasının başlatıldığı servis araçlarını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, inceleyerek kitap okumanın yeri ve zamanının olmadığını ve bu projeyi il geneline yaymayı istediklerini söyledi. Her yerde ve her ortamda kitap okunabileceğini çocuklara öğretmek istediklerini ifade eden Müdür İlci, böylece çocukların zamanlarını daha nitelikli geçirebileceklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Servis araçlarında çocuklarımızın müzik dinlemeleri yerine kitabın o engin dünyasında gezmelerini istiyoruz. Bu vesileyle çocuklarımızın okuma, anlama ve anlatım becerileri gelişecek. Çocuklarımız hayata daha donanımlı hazırlanacak. Servislerimiz kütüphaneye dönüştü. Öğrencilerin her sabah 30 dakikalık yolculukları var. Bu esnada güzel zaman geçiriyorlar. Projenin sürdürülebilir ve nitelikli olduğunu düşünüyorum. Başarılı öğrencilerimizin bir kısmı kitap okuyan öğrencilerimiz.”

“ÖĞRENCİLERİMİZE KİTAP ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Okul Müdürü Muhterem Özden de öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için projeyi geliştirdiklerini ifade etti. Öğrencilerin okumak istedikleri kitabı araca binerken kutudan aldıklarını anlatan Özden, “Okulumuz Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu olarak geçen yıl kız çocuklarının okullaştırılmasına yönelik bir çalışma başlattık ve bunda başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü 74 kız öğrencimizi tekrar okula kazandırarak eğitimlerini sürdürmelerine vesile olduk. Okudukları kitapları aralarında değiştiriyorlar. Dolayısıyla öğrencimiz para vermeden farklı kitapları okuyacak. Yılda bir öğrencinin 30 kitap okumasını hedefliyoruz. Amacımız okumanın yeri ve zamanının olmadığını göstermek” dedi.

“ÖĞRENCİLER PROJENİN FAYDASINI GÖRDÜ”

Alican köyünde yaşayan öğrencilerden Asude Mert de projeden çok memnun olduğunu ifade ederek, "Bu sayede konuşma becerilerimiz artıyor. Okuduğum kitap bittiğinde arkadaşımla değiştiriyoruz. Köyden okula gidene kadar 30 dakika kitap okuyorum." diye konuştu.

Murat köyünde yaşayan Ümmügülsüm Samurkaş da "Daha önce serviste konuşuyorduk, gülüyorduk, şarkı dinliyorduk. Artık kitap okuyoruz. Kitap okuduğum için ufkum gelişti. Yeni kelimeler öğreniyorum. Kelime hazinem zenginleşiyor. Keşke önceden kitap okumaya başlasaydık. Proje bizim için çok yararlı oluyor. Sınavlarda paragraf sorularını daha iyi çözebiliyoruz." sözlerine yer verdi.

Diğer öğrenciler ise her gün servis ile geliş gidişlerinde müzik dinleyip espriler yaptıklarını ve kitap okuma uygulamasının başlamasıyla birlikte her gün kitap okumaya başladıklarını söyledi. Kitap uygulaması sayesinde daha verimli bir zaman geçirdiklerini ve kelime hazinelerinin giderek arttığını ve uygulamayı desteklerini söylediler.

İlginizi Çekebilir

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

ANNELERDEN EVLATLARINA ÇAĞRI: BAYRAM ÖNCESİ GERİ DÖNÜN

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14