İŞİTME ENGELLİLER OKUL İSTİYOR
Muş İşitme Engelliler Derneği Ahmet Gündoğdu, Dünya Engelliler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İşitme Engelliler için okul yaptırılmasını istedi
GÜNCEL
4.12.2013 11:17:30
Dünya Engelliler günü dolaysıyla yazılı basın açıklamasında bulunan Ahmet Gündoğdu, İşitme Engelliler için okul yaptırılmasını istedi ve konuşmasına şunları ekledi; Muş’umuzu engelsiz bir yaşam yeri haline getirmeyi bu kapsamda Muş’umuzun diğer illere örnek bir il haline gelmesini istiyoruz. Toplumda karşılaştıklarımız sorunları sadece engellilerin sorunu olarak görülmemesi gerektiğini, bu sorunun toplumun sorunu olduğunu ve bu yüzden tüm toplumu gerçekleştireceğimiz etkinliklere destek vermeye davet ediyoruz. Engellileri toplumun içerisinde herkesle kaynaşmak, Biz, sadece özel engelli binalarında veya sadece kendi aramızda, kendi evimizde birbirimizle iletişim kurmak istemiyoruz. Bizde toplumun içerisinde yer alıp toplumla birlikte hareket etmek istiyoruz, toplumun her kesimiyle iletişim kurmak istiyoruz.
Engelliler için eksik olan kapılar çözülmelidir
Dünya Engelliler Günü’nde sosyal ve siyasal anlamda engellilerin yaşamları muhasebe edildiğini, “Engellilerle engelsizlerin eşitliği ve eşitsizliği vicdan kantarında bir defa daha tartılacak, eksik kapılar bir defa daha çözülmek üzere ortaya konulacaktır” Dünyada olduğu gibi Muş’umuzda da engellilerin şekillerinin ne olursa olsun, hangi organları eksik olursa olsun, her şeyden evvel insan oldukları için insanca yaşamak arzusuyla insan haklarını talep ettiklerini “Bu günün anlam ve önemi budur. bizler toplumdan destek istiyor ve bekliyoruz. Taleplerimiz kesinlikle maddi değildir. Derneğimizin ve Muşumuzun engellisinin tek arzusu aynı sizler gibi engelsiz bir hayat sürdürebilmektir. Bizler belki bilinçsiz anne ve babadan, belki kazalardan dolayı hayatımızı bazı organlarımızın eksikliğiyle yaşamak zorundayız. Engellilerin aynı engelsizler gibi yaşayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldığında, artık bizler de hayatın içinde var olabiliriz. Bizler hayatımız boyunca başka birilerinin yardımıyla yâda desteğiyle yaşamak istemiyoruz. Bizlere acıyarak bakmak yerine gerçekten bakın. Bizler de eşit imkânlara sahip olursak aynı sizler gibi okuyabilir, iş sahibi olabilir, geçimimizi sağlayabiliriz. Şimdi gelin bizlere el uzatın. Gelin hayatı birlikte paylaşalım. Sosyal yaşam alanlarını ve fiziki mekânların tümünü engellinin, engelsizin ve hatta toplumun her kesiminin kullanabileceği hale getirelim. Engellileri bu konudaki mücadelede yalnız bırakmayın. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü sadece televizyonlarda ve gazetelerde çıkan haberlerle geçiştirmeyelim. Bu gün birliktelik günüdür. Bizlere acıyarak bakacağınıza ruhunuzda var olan insan sevgisini bizlerle paylaşın. Gelin tüm engelleri birlikte kaldıralım. Muşumuz da engel kalmaması için el ele tutuşalım. Bizler bu mücadeleyi yalnız başaramayız. Bizim elimizi tutun. Bizi gerçekten görün. Sessiz haykırışlarımızı kalbinizden duyun ve bizlere adım atın. Bizleri kucaklayıp, sorunlarımıza sahip çıkın. Her engelsiz insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlayın. Hatırlatın”
Biz projelerle ayakta duruyoruz
Bizler Dernek olarak Üyelerimize sportif Kültürele ve Çeşitli mesleki Alanlarda Yaptığımız Projelerle Üyelerimize güven kazandırarak katkı sağladığımız ve onları birer meslek sahibi birey olarak Topluma kazandırıyoruz. Fakat En önemli eksiklerimizden bir olan İlimize bir işitme engelliler okulu Kazandırmak “Hep bunu hayal ettik. Bu sorunumuzu Sayın Valimizin Desteğiyle Sayın Emine Erdoğan Sayın Başbakanımıza ve Sayın Zafer Çağlayan Sayın Milli Eğitim Bakanımıza Ve Aile Sosyal Politikalar Bakanımıza Kadar Okul İsteğimizi İletik Ve Sayın Valimi zinde Girişimleri Sayesinde Bun sorunumuzu Neden beraber başarmıyoruz? Neden beraber çözmeyelim? Hep birlikte haykıralım. Engellinin sorunu hepimizin sorunudur. Engelli benim kardeşim, arkadaşım, annem, babam, sevdiğim, amcam, teyzem, halam diyelim. Bizler engellimizin yanındayız. Sorunları çözün diye haykıralım.
Bir gün hepimiz engelli olabiliriz
“1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık günü Uluslar arası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek insanlık borcumuzdur. Evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları, engellilerin önündeki toplumsal engelleri kaldırmalıdır. Engel grubu ve engel oranı ne olursa olsun bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebi ile tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için mücadele ederek, engellerin ortadan kalktığı bir yaşam diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
LİG TABLOSU
Takım
O
G
M
B
Av
P
1.GALATASARAY A.Ş.
25
19
2
4
41
61
2.FENERBAHÇE A.Ş.
25
16
0
9
32
57
3.TRABZONSPOR A.Ş.
25
16
3
6
22
54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş.
25
13
5
7
15
46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ
25
12
7
6
17
42
6.GÖZTEPE A.Ş.
25
11
5
9
10
42
7.KOCAELİSPOR
25
9
10
6
-3
33
8.SAMSUNSPOR A.Ş.
25
7
7
11
-3
32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
25
7
9
9
-3
30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.
25
7
9
9
-10
30
11.CORENDON ALANYASPOR
25
5
8
12
-4
27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ
25
6
12
7
-6
25
13.TÜMOSAN KONYASPOR
25
5
11
9
-10
24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR
25
6
13
6
-15
24
15.İKAS EYÜPSPOR
25
5
13
7
-17
22
16.KASIMPAŞA A.Ş.
25
4
12
9
-15
21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR
25
3
11
11
-27
20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK
25
3
17
5
-24
14

