ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

Muş Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi öğrencileri, bir yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

GÜNCEL 16.05.2016 19:21:49
ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ

Muş Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi’nde düzenlenen geleneksel 4. Resim ve El İşi Sergisi’ne Belediye Başkan Vekili Tarık Mirze, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli ile birlikte AK Parti ve MHP üyeleri katıldı. İlk olarak engelli öğrencilerin bir yıl boyunca yaptıkları resim sergisinin açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, beraberindeki katılımcılarla sergiyi ziyaret etti. Öğrenciler tarafından yapılan eserleri tek tek inceleyen katılımcılar, birçok eseri de satın aldı.

Sergiden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 16-21 yaş kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan Down sendromlu Halil İbrahim Süzgeç ile masa tenisi oynadı. Yarışmada Türkiye üçüncüsü Süzgeç, Milli Eğitim Müdürü Arslan’ı 8-6 mağlup etti.

“ÇOCUKLARIMIZA GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ESERLER KAZANDIRMIŞLAR”

Masa tenisi karşılaşmasından sonra öğrencilerin aileleri tarafından düzenlenen kermese geçildi. Burada gazetecilere açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yeni bir işitme engelliler okulu yapacaklarını söyledi. Resim sergisi ve diğer faaliyetleri çok beğendiklerini ifade eden Arslan, “Burada tabi öğrencilerimiz el emeği göz nurunu sergilemektedirler. Bizim bu uygulama okulumuzda tabi Muş için çok önemli. Çocuklarımız kendi ayakları üzerinde durabilmenin, bir şeyler yapabilmenin heyecanını yaşıyorlar. Dolayısıyla Engelliler Günü’ne uygun olarak açtığımız bu sergi gerçekten çok güzel. Çocuklarımıza gerçekten çok güzel eserler kazandırmışlar” dedi.

Özellikle engelli çocukların eğitim dışı kalmaması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Arslan, “Muş’ta engelli çocuklarımızın da okulsuz kalmaması için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah seneye bir işitme engelli okulu da açarak Muş’ta bütün engelli çocuklarımızın eğitim dışı kalmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Ben emeği geçen okul idarecisi, öğretmenlerimizi kutluyorum. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“YIL BOYUNCA YAPMIŞ OLUĞU ÇALIŞMALAR SERGİLENMİŞ OLDU”

10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası dolayısıyla böyle bir serginin açılışını yaptıklarını kaydeden Okul Müdürü Mahmut Yıldırım ise “haftası dolayısıyla okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu çalışmalar etkinliklerle kutlandı. Gün ‘empati, farkındalılık oluşturma ve bizde varız noktası’ için önemli bir gün ancak bundan daha önemlisi bu duyguları her güne dönüştürebilmek. Bu faaliyetlerle öğrencilerimizin yapabilirliklerini göstermiş olduğumuzu düşünüyorum. Fırsat ve imkanlar sunulduğunda her bireyin yapabilirliklerini göstermiş oldular. Özellikle İş Eğitimi bölümü öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış oluğu çalışmalar sergilenmiş oldu. Bu yıl düzenlemiş olduğumuz çalışmaların 4’üncüsü idi amaç bunu gelenekselleştirmek” dedi.

“MADDİ VE MANEVİ OLARAK YANIMIZDA OLMALARI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DUYGUDUR”

“Eğitim her bireyin hakkı ancak bu bireylerin daha özel bir ortama, daha yoğun bir ilgiye ihtiyaç duydukları ortada” diye altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muş ilinin Engelli bireylere yönelik tek devlet okulu olarak her bireyi ayrı ayrı özellikleri itibariyle düşünüp yıl içindeki plan ve programları ona göre belirlenip uygulanan bir okul. Özel eğitim zor ve meşakkatli ve sabır isteyen bir iş ancak bu sabır ve ilgi ile aşılmayacak ve halledilmeyecek hiçbir durumun olmayacağını da bilmemiz gerekir. İlimiz birkaç yıl öncesine kadar ilgisiz olduğu bu alana ilgi göstermeye başladığını ve bu durumunda bizleri çok mutlu ettiğini söylemek isterim. Engellilikte en önemli noktaların başında moral ve motivasyondur bu konuda resmi kurum kuruluşlar olsun, sivil toplum kuruluşları olsun, dernekler olsun veya ilgi alakası olan vatandaş olsun maddi ve manevi olarak yanımızda olmaları bizim için önemli bir duygudur. Okulumuzun öğrenci, veli, öğretmenleri ve idarecileri olarak bugün bizimle birlikte olan herkese yanımızda olmaları bizim için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu bildirmek isteriz. ‘10-16 Mayıs Dünya Engelliler’ haftası dolayısıyla nezaket gösterip bizimle birlikte olan başta Milli Eğitim müdürümüze ve diğer davetlilerimize şükranlarımızı bir borç biliriz.”

Engelli öğrenciler ise, resimleri öğretmen ve arkadaşları ile birlikte yaptıklarını kaydettiler.

İlginizi Çekebilir

ERENTEPE’DE RAMAZAN DAYANIŞMASI: 500 HANEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRILDI

KADIN GİRİŞİMCİDEN EVLENMEYE HAZIRLANAN ÇİFTLERE BÜYÜK JEST

BURSA MUŞSİAD AİLESİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VALİ ÇAKIR: “KADINLAR TOPLUMUN EN KIYMETLİ HAZİNESİDİR”

BAŞKAN BARIŞAN, “KADIN AİLENİN DİREĞİ, TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR”

MUŞ'TA MART KAPIDAN BAKTIRDI

CHP’Lİ RIZVANOĞLU VARTO’DAKİ JES PROJESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

MUŞ’TA YETİMLER, VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SÜRPRİZİYLE MUTLU OLDU

ÜÇÜNCÜ CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ

EĞİTİMDEN TARIMA MUŞ’UN VİZYONU İSTANBUL’DA TARTIŞILDI

  • Salı 14.1 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14