YILBAŞINA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASIYLA GİRDİLER

Muş´ta üç gündür etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmaları yoğun bir şekilde başladı

GÜNCEL 1.01.2016 17:45:36
YILBAŞINA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASIYLA GİRDİLER

Muş’ta iki gündür etkili olan kar yağışı adeta hayatı felç etti. Şehir merkezinde belediye ekipleri ve kırsal kesimde ise İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele için seferber edildi. Şehir merkezinde kar altına gömülen araçların çıkarılması ile çalışmalarına başlayan belediye ekipleri yılbaşına karla mücadeleyle girdi. 9 iş makinesi ve 100’e aşkın personelle şehir merkezinde karla mücadele çalışmasını sürdüren ekipler, 24 saat vardiyalı bir şekilde hizmet verecekleri belirtildi.

Yılbaşına karla mücadele çalışmaları yapan ekiplerle giren Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Etkili kar yağışının adeta hayatı felç ettiğini belirten Belediye Başkanı Asya, yeni yılın başta ülkeye ve özelinde bölgeye barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

“BÖLGEMİZDE CEREYAN EDEN OLAYLARIN SON BULMASINI DİLİYORUZ”

Yeni yıla karla mücadele çalışmasıyla girdiklerini ve hiçbir ödenek almadan şuan kendi imkanları ile hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Asya, “Bugün yılbaşı, öncelikle yeni yılın beraberinde özellikle bölgemizde cereyan eden olumsuzlukları, barışı, huzurun tesisine olmasını diliyorum. Tabi bizler belediyeci olarak insanların hayrına yaptığımı en iyi şey yaptığımız hayırlı iştir. Dolayısıyla yeni yıla arkadaşlarımızla birlikte karla mücadeleyle geçiyoruz” dedi.

Yoğun bir kar yağışı yaşadıklarını ve 24 saat hizmet vermeye başladıklarının altını çizen Başkan Asya, şunları söyledi: “Dolayısıyla hem ana artellerin hemde ara sokaklarımız çok ciddi manada kar almış bulunmakta. Ve dün gece saat 03.00 itibarı ile vardiyalı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte sahadayız, alandayız ve çalışıyoruz. Bu gecemizde de yeni yıla girmiş bulunmaktayız. Yeni yıl ile birlikte inşallah hızlı bir şekilde bu hayatı felce uğratan kar yağışını yaşanabilir hale getirmek. Tekrar yoğun bir çalışma ile çalışmamıza devam etmekteyiz.”

“MERKEZDE TOPLANAN KARI ŞEHİR DIŞINA TAŞIYORUZ”

İş makinalarıyla toplanan kar kütlelerini şehir dışına taşıdıklarını kaydeden Başkan Asya, “Şehir merkezinde toplanan karları şehir dışına karasu nehri kenarında bir alan oluşturduk ve oraya taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan karla mücadele çalışmalarını üst geçitte izleyerek yeni yılla özçekim ile giren vatandaşlardan Mücahit Yeşilmen ise “Öncelikle bu kış muhabbetini Eskişehir’de görmüştüm. 2011, 12 kışıydı. Daha sonra hiç böyle bir kar manzarasıyla karşılaşmadım. Güzel bir duygu. Mutluyum, yılbaşına böyle girdiğimiz için” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

ANNELERDEN EVLATLARINA ÇAĞRI: BAYRAM ÖNCESİ GERİ DÖNÜN

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

ERENTEPE’DE RAMAZAN DAYANIŞMASI: 500 HANEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRILDI

KADIN GİRİŞİMCİDEN EVLENMEYE HAZIRLANAN ÇİFTLERE BÜYÜK JEST

BURSA MUŞSİAD AİLESİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14