KARADAĞ, HAYVANCILIK ÇALIŞTAYINDA SUNUM YAPTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayında, sunum yaptı

15.01.2018 13:11:26
KARADAĞ, HAYVANCILIK ÇALIŞTAYINDA SUNUM YAPTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Çalıştayında, “Çayır, Mera ve Yem Bitkilerinin Durumu, Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Hayvancılık ve yem sektörleri ile üretici birliklerinin temsilcilerinin yanı sıra akademisyenlerden oluşan yaklaşık 300 kişinin katıldığı ve üç gün süren çalıştay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katıldığı kapanış töreniyle sona erdi.

“SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI KONULARINI ELE ALDI”

Aynı zamanda “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mera Islahı ve Amenajmanı Proje Koordinatörü” olan Rektör Yardımcımız ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ sunumunda, Muş’un tarımsal açıdan önemi, üniversitemizin ve Uygulamalı Bilimler Fakültemizin Muş tarımına katkısı, hayvancılığımızın en önemli kaba yem kaynağı olan çayır, mera ve yem bitkilerinin önemi, sorunları ve çözüm yolları konularını ele aldı.

“20 MİLYON TONU AŞAN BİR YEM SEKTÖRÜ VAR”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, yaklaşık 14 milyon hektar mera, 24 milyon hektar tarımsal üretim alanı ile 121 milyon ton bitkisel üretime sahip Türkiye`de, 14,5 milyon büyükbaş, 45 milyon küçükbaş hayvan varlığı olduğunu söyledi. Dr. Pakdil, ülkemizin 1,2 milyon tonu aşan kırmızı et üretiminin yanı sıra 2 milyon ton beyaz et, 18,5 milyon ton süt, 20 milyar civarında yumurta ve kendi üretimi hariç 20 milyon tonu aşan bir yem sektörü olduğunu belirtti.

“HAYVANCILIK BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, hayvancılığın her dönemde önemini koruduğunu söyledi. Dr. Koçak, "Olmazsa olmaz hayvansal gıdaların temininde, gıda güvenliğinin karşılanması için oluşturduğu istihdam ve ülke ekonomisine katkısı bakımından hayvancılık bizim için önemlidir. Bundan vazgeçmemiz mümkün değildir." diye konuştu. Türkiye`deki hayvan varlığı hakkında da bilgiler veren Koçak, besi işletmelerinin büyük bölümünün küçük işletmeler olduğunu, fakat giderek büyüdüğünü ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, çalıştayın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, hayvancılıkta ana iskeletin orta ve küçük işletmeler üzerine kurulması, büyük işletmelerin de mutlaka ve mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye`nin hayvan varlığı konusunda farklı rakamların çıktığını ifade eden Bakan Fakıbaba, bu konuda bu yıl bir çalışma yapılarak Türkiye`nin hayvancılık varlığının tam olarak ortaya çıkarılacağını ve kayıt altına alınacağını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

MEMUR-SEN’DEN SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI: “ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA EŞİTLİK SAĞLANMALI”

KADIN ÜRETİCİYE CAN SUYU: 20 KÜÇÜKBAŞIN YÜZDE 70’İ HİBE

FON YATIRIMLARINDA İLLER ARASI UÇURUM: MUŞ NÜFUSA GÖRE SON SIRADA

TOPLUM YARARINA PROGRAMLA MUŞ’TA 480 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM İMKANI

MUŞ TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İMALAT SANAYİNDE ÜRETİM VE İSTİHDAM İÇİN YENİ FİNANSMAN DESTEĞİ

MUŞ EKONOMİSİ YILA 9,4 MİLYON DOLARLIK İHRACATLA BAŞLADI

DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI’NDA BAŞVURU SÜRESİ 1 MART’A UZATILDI

MUŞ’TA KONUT PİYASASI YENİ YILA 282 SATIŞLA BAŞLADI

MUŞ’TA HER GÜN DAHA FAZLA ARAÇ TRAFİĞE KATILIYOR

  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 13.7 ° / 4.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13