ATA SPORU ‘OKÇULUK´ KURSU AÇILDI

Muş Okçuluk ve Atıcılık Kulübü ile Muş Alparslan Üniversitesi Okçuluk Topluluğu işbirliğinde ‘Okçuluk´ kursu açıldı. Ata sporu okçuluk kursuna gelen kursiyerler, ‘Ya Hak´ diyerek şimdiden sıkı bir çalışma içerisine girdiler

GÜNCEL 28.09.2017 16:26:56
ATA SPORU ‘OKÇULUK´ KURSU AÇILDI

Muş’ta kısa süre önce kurularak aktif bir şekilde faaliyetlerine başlayan Okçuluk ve Atıcılık Kulübü, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesindeki Okçuluk Topluluğu işbirliğinde ‘okçuluk’ kursu açtı. 18 kursiyerin katıldığı kursta ilk etapta teorik ve pratik eğitimler verilmeye başlandı. Üniversite yerleşkesinde verilen eğitimlere katılan öğrenciler, okçuluk sporuyla ilk defa Muş’ta tanışma fırsatı da buldular. Sultan Muhammed Alparslan’ın 1071’de Anadolu’nun kapılarını Türklere açtığını hatırlatarak amaçlarının gençlerin geleceği için okçuluk sporunu geliştirmek olduğunu belirten Muş Okçuluk ve Atıcılık Kulübü Başkanı Sabahattin Akış, ‘Ya Hak’ diyerek aktif bir şekilde faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

Sultan Alparslan diyarı olan Muş’ta okçuluğun olmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu ifade eden Akış, “Sultan Muhammed Alparslan’ın Türklere ve İslam ümmetine Anadolu’nun kapılarını açmış olduğu 1071 Malazgirt’in Muş’umuzda olduğundan dolayı ata sporumuz olan okçuluğun olmaması bizleri derinden etkilemiş olduğundan bu girişimde bulunduk. Ata sporumuz olan okçuluğu ok atmaktan daha çok güzel ahlak, disiplin ve iyi eğitim önceliğinden geldiği için diğer spor dallarından ziyade bunun yanında iyi ve disiplinli bir birey olabilmek için elimizden geldikçe genç kardeşlerimize ve bizden sonraki neslin çok daha güzel bir birey olmasını sağlamaktır” dedi.

“MUŞ’TA SPORCULAR YETİŞTİRECEĞİZ”

Okçuluk alanında Muş’ta sporcu yetiştirmeyi ve bu sporu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Akış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anki dernek çalışmamız ve Muş Alparslan Üniversitesi okçular topluluğu olarak genç kardeşlerimize ‘Ya Hak’ ve ‘Bismillah’ diyerek başlamış bulunmaktayız. Kısmet olursa ata sporumuz olan okçuluğu genç kardeşlerimizle daha güzel, daha ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etme çaba sarf edeceğiz. Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü olarak şu anda toplamda 18 sporcumuz bulunmakta. Muş Alparslan Üniversitesi topluluğu olarak da şu anda 12 öğrencimiz aktif bir şekilde bu sporumuza devam etmektedir. Muş Alparslan Üniversitesi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yazı İşleri Müdürümüz Şakir Çetin ve Esra hocamız bu çalışmayla ilgili bizzat ilgileniyorlar. Broşür çalışmamızı da şu anda çalışmış bulunmaktayız.”

“OKÇULAR VAKFI VE TÜRKİYE OKÇULAR FEDERASYONU BU İŞİ ÜSTLENDİ”

Türkiye’de okçuluk sporunun Okçular Vakfı ve Türkiye Okçuluk Federasyonu öncülüğünde yeniden hayat bulduğunu aktaran Akış, “Önceliğimiz ve ilkemiz ‘geçmişini bilmeyen geleceğini bilmez’ atalarımızın bizlere bıraktığı ve izlerini takip etmedikçe asla doğru ve başarılı bir birey olamayız. Bu gün dünyanın en gelişmiş ülkeleri atalarımızın mirası olan okçuluk başta olmak üzere birkaç spor dallarında bizlerden öndeler. Bu aslında bizlerin ne kadar zayıf ve aciz olduğu göstermektedir. Bu acizliği ve zayıflığı bitirmek için çalışmalarımızı başlatarak yürütmek istemekteyiz. Bu konuda oldukça ilerlemiş olan başta Okçular Vakfı olmak üzere Türkiye Okçular Federasyonu bu konu gerçekten çok güzel öncülük ve çalışmalar yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA MUŞ’TA OKÇULUK SPORU İLE TANIŞTIM”

İlk defa ata sporu okçulukla Muş’ta tanıştığını vurgulayan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Tarih Bölümü öğrencisi Mizgin Tanrıkulu, “Sultan Alparslan`ın şehri Muş`ta bu sporla tanıştım. Bu faaliyete daha önce hiçbir şekilde karşılaşmamıştım. Bu faaliyete katılmayı istedim. Çünkü tarihsel bir aktivite sonuçta ve bende tarih öğrencisi olarak katılmak istedim. Benden sonra gelecek olan öğrencilere de öncülük etmek isterim. Benim için bu spor çok güzel bir spor. Tarih ile iç içe olan bir spor. Burada oku tutup attığım zaman resmen tarihi hissediyormuşum gibi geliyor bana. Çok güzel bir duygu. Benim bir hedefim var, hedefi tutturmak” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ SEMİNERİ

TÜBİTAK DESTEKLİ YAPAY ZEKA EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

GELECEĞİN SPORCULARI İÇİN YETENEK TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

RAMAZAN SOFRALARI İÇİN MUŞ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMDE

1.800 RAKIMLI KÖYDE HAYAT DURDU: EVLER KARA GÖMÜLDÜ

BURSA MUŞ İLDER’İN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Cuma 13.7 ° / 4.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13