BELEDİYE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Muş Belediyesi´nde görev yapan işçiler iki yıl süreli imzalanan toplu iş sözleşmesi ile yüzde 10 zam aldı. Yaklaşık bir aydır Hizmet İş Sendikası temsilcileri ile devam eden görüşmeler sonuçlandı

GÜNCEL 17.12.2015 17:50:31
BELEDİYE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 195 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Hizmet İş Sendikası ile sözleşme imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, alınan sonucun emek veren tüm arkadaşlara hayırlar getirmesini diledi. Belediyenin, çalışan personelin evi olduğunu kaydeden Asya, “Belediyede çalışmak diğer kurumlarda çalışmaktan biraz farklıdır. Peygamber Efendimizin, en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır düsturuyla bizden hizmet bekleyen insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kendi memleketimizin yolunu, kaldırımını, temizliğini yaparak hem halkımıza hizmet ediyoruz hem de vermiş olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz” dedi.

“BU KARARI VERİRKEN KURUMUN DURUMUNU DA GÖZETMEK ZORUNDAYIZ”

Hak arama kültürünün Peygamber Efendimizle başladığının altını çizen Başkan Asya, “Verdiğiniz mücadelenin hakkını almak için bir şemsiye altında toplanmışsınız. Sizlerin de hakkını savunmak adına sendikacılığı önemsiyoruz. Sendikacılıktan gelen bir kardeşiniz olarak bugün her ne kadar masanın diğer tarafında olsam da yine aldığımız kararlarda sizlerin hakkını ve kurumun hakkını dengeli bir şekilde verdiğimizi düşünüyorum. Gönül arzu ederdi ki burada gönlünüzden geçen çok yüksek oranlar belirleyelim. Ancak bu kararı verirken kurumun durumunu da gözetmek zorundayız. Bizim önceliğimiz burada emek veren kardeşlerimin emeklerinin karşılığını düzenli bir şekilde vermektir” şeklinde konuştu.

“GERÇEK SENDİKACILIĞIN BU OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

İşçinin alın terinin kurumadan maaşlarını sağlama almanın gayretinde olduklarını belirten Başkan Asya, “Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında sendika temsilcilerinin seviyeli davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. İşçilerin hakkını hukukunu savunurlarken kurumun da hakkını gözeterek hareket etmelerinden dolayı kendilerine minnettarım. Gerçek sendikacılığın bu olduğuna inanıyoruz. Bu görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, imkanlar dahilindeki en üst oran olarak belirledi. Beklentileriniz çok yüksek olabilir. Ancak imkanlar dahilindeki en üst limiti belirledik. Ortak aldığımız bu kararın özelde sizlere ve ailelerinize, genelde bizlerden hizmet bekleyen hemşerilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, toplu sözleşmede alınan kararla ilgili yaptığı konuşmada, “2016 ve 2017 yıllarında maaşlarınıza yüzde 10 zam uygulanacak. Bu durumda birinci yılda yevmiyeniz 116 lira 50, kıdem 27 lira, yemek ücreti 252 lira, yakacak yardımı 175 lira, sorumluluk tazminatı 100 lira, giyim 66 lira, koku tazminatı 77 lira, direksiyon tazminatı 66 lira, kasa tazminatı 220 lira, zabıta ve itfaiye maktu mesaisi de 390 liraya tekabül etmektedir” diye konuştu.

“SORUNSUZ VE ADİL BİR KARARLA SÖZLEŞMEMİZİ İMZA ALTINA ALDIK”

Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır da yaptığı konuşmada, Başkan Asya ve birim amirlerine teşekkür ederek, “Uzun bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi yapıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki bugün sorunsuz ve adil bir kararla sözleşmemizi imza altına alıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında işçilerimizin hakkını korurken kurumun imkanlarını da gözettik. Sınırları zorlayarak bu oranı belirledik. Sözleşmemizin emekçi kardeşlerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini ilerim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya ve Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır toplu iş sözleşmesini imzaladı. Kalır, daha sonra sendika üyeleri adına Başkan Asya’ya plaket takdim etti. İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

KÖY YOLLARINI AÇMAK İÇİN EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

VALİ ÇAKIR’DAN KADİR GECESİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

BAHAR BEKLENİRKEN KIŞ BASTIRDI: 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

KIZILAY’DAN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR VE BAYRAMLIK DESTEĞİ

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17