´BİZİM ÇANAKKALE`MİZ KOBANİ`DİR´

Muş`ta Nevruz kutlamasına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, ´´Türkiye için Çanakkale ne ise bizler için Kobani`de aynıdır. Kobani bizim Çanakkale`mizdir´ dedi

SİYASET 20.03.2015 13:39:57
´BİZİM ÇANAKKALE`MİZ KOBANİ`DİR´

Muş’ta Nevruz bayramı coşkuyla kutlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadyumu yanında bulunan boş arazide düzenlenen nevruz kutlamasına yüzlerce vatandaş katıldı. Demokratik Bölgeler Partisi(DBP)`nin düzenlediği nevruz kutlamasına DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, HDP ve DBP Muş İl Teşkilat Başkanları ve yöneticileri ile birlikte yüzlerce kişi katıldı.

Nevruz etkinliği ilk olarak Muş Nevruz Tertip Komitesi Sözcüsü Faruk Uygur’un açılış konuşmasıyla başladı. Barış ve müzakere sürecine samimi davranılmasını isteyen Uygur, “Kürt halkının uzatmış olduğu barış eline samimi davranın. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu barış ve müzakere sürecine samimi davranın yoksa sizlerde daha önceleri ki gibi yok olup gideceksiniz” dedi. DBP İl Eş Başkanlarının konuşmalarından sonra halkı selamlayan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel alana gelene kadar müzik eşliğinde halaylar çektiler.

Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel alana geldiğinde ise coşku daha çok arttı. Genel Başkan Yüksel, Kobani ve Şengal’daki IŞİD saldırılarına yönelik açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Çanakkale Zaferi söylenir, Çanakkale Zaferi’nin dün yıldönümüydü. Bu Cumhuriyetin kuruluşunda Çanakkale Zaferi ne ise Kobani’de Zaferi odur. Kobani Kürtlerin Çanakkale’sidir. Hatta Türkiye Devleti Kobani’nin düşmesi için neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan’ın ne kadar çabaladığını, oraya nasıl silahlar taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. Mitin tırlarıyla IŞİT çetelerine silah taşıdığını çok iyi biliyorsunuz. Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın Antep mitingini de çok biliyorsunuz ‘bugün yarın Kobani düşecek’ dedi.”

“BİZE 400 MİLLETVEKİLİ VERİN BİZ ÇÖZERİZ HİKAYELERİNE İNANMAYIN”

Nevruz alanında vatandaşlara seslenen DBP Eş Genel Başkan Kamuran Yüksel Ak Parti’ye Yüklendi. "Kürtlerin özgürlük davası karşısında duran güçler var’ diye ifade eden Yüksel, “Bunlardan bir tanesi Türkiye Cumhuriyetini yöneten AKP yönetimidir. AKP hükümetinin esas lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın şunu söylediğini biliyoruz ‘cesedimi çiğnersiniz sonra Rojava’yı kurarsınız. AKP hükümeti hala kendi iktidar çıkarları meseleye bakıyor. Bundan dolayıdır halen çözüm gelişmiş değil. Biz başarılı olursak, Muş başarılı olursa Muş üç sıfır yaparsa Kürdistan’ın tamamında başarılı olursak, Türkiye’de yüzde 15 hedefimiz var yakalarsak Kürt sorunun çözümü kendinden gelecektir. Yoksa Tayyip Erdoğan’ın bize 400 milletvekili verin biz çözeriz hikayelerine inanmayın. Onların 12 yıldır yaptıklarını gördük ve bundan sonrada ne yapacaklarını biliyoruz. Eğer bu kadar kudretli çıkarlarsa kesinlikle Kürt sorunun çözümüne yanaşmayacaklar ve büyük bir savaşa hazırlanıyorlar. Bunun önlenmesinin tek yolu HDP’nin başta Muş’ta üç sıfır yapması ve Türkiye genelinde ise yüzde 15’i yakalamasıdır" dedi.

“BU ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU AKP VE ERDOĞAN’DIR”

Ak Partiyi Seçimlerde sandığa gömeceklerini söyleyen Eş Genel Başkan Yüksel, "Biz AKP`yi engelleyeceğiz. AKP’nin tek başına iktidar olmasını ve bu halka zulüm yapmasını artık engelleyeceğiz. Gördünüz daha bir hafta önce Kürt sorunu nedir Kürt sorunu yoktur dedi. Şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Biliyorsunuz halk arasında bir söz vardır ‘karakolda doğruyu söyler mahkemede şaşar’ bunlarda İmralı’da başkan Öcalan’la konuşurken doğru söylüyorlar Ankara’ya gelince şaşırıyorlar. Bu ülkede büyük bir sorun daha var, Erdoğan ve AKP sorunu. Bu ülkede artık bir Erdoğan ve AKP sorunu var inşallah onu biz çözeceğiz, onu bu seçimlerde sandığa gömeceğiz ve bu ülkeden göndereceğiz" dedi.

“İSLAMİYET’TE ÇALIP ÇIRPMAK YOK

40 yıllık savaşın başlatılan müzakerelerle barışla noktalanması istendiğini ve AK Parti’nin bunu istemediğini ifade eden Eş Genel Başkan Yüksel, “40 yıllık mücadele ve savaş bugün müzakereler yapılıyor, Recep Tayyip Erdoğan çıkıp diyor ki ‘bu ülkede Kürt sorunu yok, daha ne istiyorlar.’ Ne istiyorlar diye soruyor, Kürt halkı özgürlüğünü istiyor özgürlüğünü, ne isteyecek başka başkan Öcalan’ın özgürlüğünü istiyor, anadilde eğitimini istiyor, kimliğinin tanınmasını istiyor, eşit bir halk olarak yaşamak istiyor.

Eğer AKP hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan çıkıp Kürt sorunu yoktur diyorsa bir milleti bir nesli dili, kimliği ile yok sayıyorsa sümme haşa İslam’ı da yok sayıyordur demektir. Zaten bunların İslamlığı konusu tartışılırdır, İslam’da hırsızlık var mıdır, İslamiyet’te çalmak var mıdır, İslamiyet’te çırpmak var mıdır,  yolsuzluk var mıdır? Ama bunlarda hepsi var. Bu AKP de hepsi var; yolsuzluk, hırsızlık, yetimin hakkını yemek var, var oğlu var.” Şeklinde konuştu. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel’in konuşmasının ardından alanda hazırlanan nevruz ateşini HDP Milletvekili Demir Çelik ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte yaktı. Nevruz ateşi ile birlikte halaylar çekildi.

İlginizi Çekebilir

BAKAN GÜLER: “TÜRKİYE, ÇATIŞMANIN DEĞİL BARIŞIN VE SAĞDUYUNUN TARAFINDADIR”

BAKAN GÜLER MUŞ’TA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU

DEM PARTİLİ TEMELLİ VARTO’DAKİ JEOTERMAL ÇALIŞMALARI MECLİS’E TAŞIDI

“KÖKLERDEN GELECEĞE” BULUŞMASI MUŞ’TA GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

CHP İL BAŞKANI SÖNMEZ: “BASIN YENİDEN DÖRDÜNCÜ GÜÇ OLACAK”

HÜDA PAR’LI ÇAĞLAYAN: “ORTAK GELECEĞİ MALAZGİRT RUHUYLA İNŞA ETMELİYİZ”

MALAZGİRTLİ PANCAR ÜRETİCİLERİNİN KÜSPE MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

MUŞ’TA ÜRETİM VE İSTİHDAMI GÜÇLENDİRECEK YENİ DESTEKLER

EMİNOĞLU’NDAN MUŞ’TA GAZZE VE GÜÇLÜ TÜRKİYE MESAJI

DEM PARTİLİ BOZ, GIDA ZEHİRLENMESİ İDDİASI VE RANDEVU KRİZİNİ MECLİS’E TAŞIDI

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14