MECLİS, NADASLIK KÖYÜ OKULUNU GÜNDEME ALDI

2013 yılı yatırım programı Nisan ayı 3. toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Nadaslık köyü ilköğretim okulu ile ilgili daha önce görevlendirdiği komisyon raporunu açıkladı

GÜNCEL 4.04.2013 14:03:13
MECLİS, NADASLIK KÖYÜ OKULUNU GÜNDEME ALDI
Muş İl Genel Meclisi, 2013 yılı yatırım programı Nisan ayı 3. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Muhsin Yiğit başkanlığında oturumu açılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve 02 Nisan 2013 Salı günü alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile başlayan toplantıda daha önce görevlendirilen komisyon raporları görüşüldü. İlk olarak gündeme getirilen İmar ve Bayındırlık ile Çeşitli İşler İhtisas Komisyon raporları gündeme getirildi. Meclise sunulan komisyon raporlarında şöyle denildi: “İlimiz Merkez ilçesi, Yücetepe Köyü sınırları içerisinde K46-B-04-C-2-B Paftasında bulunan 1676 ve 1677 parsel nolu taşınmazlarla ilgili: İlimiz Merkez İlçesi, Yücetepe Köyü sınırları içerisinde K46-B-04-C-2-B Paftasında bulunan 1676 ve 1677 parsel no’lu taşınmazlar üzerinde “Dini Tesis Alanı (Kuran kursu ve Taziye Evi)” na esas hazırlanan imar planın onanması ile ilgili komisyonumuzca yapılan çalışmalarda İmar planına ait evrakların eksik olmadığı ve ayrıca teknik elemanlardan konu hakkında detaylı bir şekilde bilgi alınmış olup, İmar ve kentsel iyileştirme müdürlüğünün işlem dosyasında hazırlandığı şekli ile imar planın uygun görülmesine arz ederiz.” Komisyon raporları Ak Parti ve BDP Meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.
“NADASLIK OKULUN BİRÇOK EKSİĞİ VAR”
Meclis Başkanı Muhsin Yiğit Başkanlığında oturumu devam eden toplantısının bir diğer gündem maddesi ise “Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonuna havalesine karar verilen; Merkez İlçesi, Nadaslık Köyünde bulunan ilköğretim okulunun fiziksel, eğitim ve öğretim durumu ile ilgili 08.03.2013 tarihli önerge hakkında komisyonca hazırlanan raporun görüşülmesi” oldu. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan Eğitim, Kültür Ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Arafat Kardağı, okulun birçok eksiğinin olduğunu ifade etti. Kardağı, şunları söyledi: “İlimiz merkez İlçesi, Nadaslık Köyünde bulunan ilköğretim okulu ile ilgili: İl gene meclisinin 08-03-2013 tarih ve 49 sayılı karar gereği nisan ayında görüşülmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal hizmetler İhtisas komisyonunu görevlendirmiştir. Buna göre; Komisyonumuz Nadaslık köyüne giderek hem Okul müdürlüğü ile hem de köy muhtarı ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. İlimiz Merkez Nadaslık İlkokulu 1967 yılında ana bina olarak 2 derslik 1 müdür odası olarak yapılmıştır. Günümüzde ise 1 derslik olarak lojman, anasınıfı için prefabrik kullanıldığı, 3 kadrolu öğretmen bulunduğu, 58 ilkokul, 17 anasınıfı olmak üzere 75 öğrenci eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuzun birçok eksiklikleri mevcut olup bunlardan birisi de okulumuzun ihata duvarıdır. Meclisimizin bu ihtiyaçları giderme noktasında eğilim göstereceği inancını taşıyor, bu raporu siz değerli meclis üyelerinin taktirine sunuyorum.” Komisyon raporu üzerine yapılan görüşmeler sonucunda Ak Parti ve BDP Meclis üyeleri raporu oy birliği ile onayladılar. Gündemin 5. maddesi olan: “Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca yatırım ve turizm altyapısının güçlendirmesine yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Mali Destek kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan “Eski Hükümet Konağı Onarımı” projesi İl Özel İdaresinin ortak olma ve uygun maliyetin %30’unu karşılama (296.088,85) tutarın İl Özel İdaresince, geri kalan miktarın ise Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağı ilgili projenin İl Genel Meclisince görüşülerek karara bağlanması. Gündemin 6. maddesi olan dilek ve temenniler ile gelecek toplantı gününün tespiti ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

HUSUMET İFTAR MASASINDA SONA ERİYOR: MUŞLU VE VANLILAR EL SIKIŞACAK

MUŞ’TA YENİ DOĞAN OĞLAKLARA ÖZENLİ BAKIM

POLİS MEMURUNUN HEDİYELERİ ENGELLİ GENCİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

KÖY YOLLARINI AÇMAK İÇİN EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

VALİ ÇAKIR’DAN KADİR GECESİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

BAHAR BEKLENİRKEN KIŞ BASTIRDI: 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17