HAVA KİRLİĞİ KALORİFERİN YANLIŞ YAKILMASINDAN KAYNAKLANIYOR

60 yaşındaki Mehmet Erol, kalorifer kazanları ve sobalarda bulduğu yakma tekniği ile hava kirliğinin önüne geçilebileceğini savundu

GÜNCEL 25.12.2015 17:34:28
HAVA KİRLİĞİ KALORİFERİN YANLIŞ YAKILMASINDAN KAYNAKLANIYOR

Hava kirliliğinin tek sebebinin kalorifer kazanları ve sobaların yanlış yakıldığından kaynaklandığını belirten 60 yaşındaki Mehmet Erol, bulduğu teknik ile hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini savundu.

Bulduğu kalorifer kazanı ve soba yakma tekniği için Muş Valiliğine dilekçe verdiğini ve tüm kalorifer yakıcılarına eğitim vermek istediğini belirten Mehmet Erol (60), hava kirliliğinin en büyük sebebinin yanlış yakılmasından kaynaklandığını söyledi. Boş kalorifer kazanına kömür doldurarak tekne şekli veren Erol, kömürü üstten yakarak doğru tekniğin bu olduğunun altını çizdi.

“ÜSTTE YAKILDIĞI ZAMAN YÜZDE 30’LARA VARAN TASARRUF SAĞLANIR”

Birçok kişinin kazanı ya alttan ya da üstten yaktığını ifade eden Erol, ızgara üstüne bırakılan kömüre tekne şeklinin verilmesi gerektiğini açıklayarak yaktığı kazandan örnekler vererek “yanlış yakmanın asıl nedenleri alttan tutuşturmaktır. Alttan tutuşturulan kömür, üstten kömür yumuşar ve bacadan kurum ve siyah dumanı çıkıyor. Benim dediğim şekilde üstte yakıldığı zaman yüzde 30’lara varan tasarruf sağlanır ve ayrıca hava kirliliği önlenmiş oluyor. Yani anlayacağınız tepeden çıkan siyah duman o yanması gereken kaloridir” dedi.

Kazanı yaktıktan sonra bulduğu yakış tekniği ile ilgili açıklama yapan Erol, “Şuandaki yapılan hava kirliliğinin yüzde 90’nı yanlış yakıştan dolayıdır. Sadece yanlış yakıştan dolayıdır. Bu gerektiği şekilde yakıldığında bacadan o siyah duman ve siyah kurum çıkmıyor. Beyaz bir duman çıkıyor ve buda hava kirliliği yapmıyor. Bütün sebep ve yanlışlar yakıştandır. Yani tutuşturma üstten yapılırsa bu hava kirliğinden kurtuluruz. Ve ayrıca bir vatandaş olarak vicdanen rahatsız oldum. Buna dayanarak Sayın Valimize başvurdum dilekçemle beraber. Bana yardımcı ve destek çıkarsanız ben bu ili bu hava kirliğinden kurtaracağımın altına imzamı atarım” ifadelerini kullandı.

“TÜM KALORİFER YAKICILARINA EĞİTİM VERMEK İSTİYORUM”

Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla tüm kalorifer yakıcılarına eğitim vermek ve hava kirliliğine karşı çözüm üretmek istediğini kaydeden Erol, şunları söyledi: “Bununla yetmiyor bütün çevre illeri kurtarma imkanımızda vardır. Yakıcıları tek bir çatı altında toplayarak Halk Eğitim Merkezi desteği ile bunlara eğitim vermek şartıyla katılırım ve isterim. Doğru yakılırsa bu yüzde 25’lere varan tüketicilerin cebinde kalacak ve ayrıca yakıcının da biraz daha maaşını iyileştirerek daha güzel bir seviyeyi bulmuş olur. Hem hava kirliliğinden kurtulmuş oluyor hemde tüketicinin cebinde parası yüzde 25 tasarruf sağlanmış oluyor.”

“TÜKETİCİNİN PARASI CEBİNDE KALIYOR”

Kalorifer kazanını yakarak doğru teknik hakkında bilgi veren Erol, daha sonra evde kurduğu sobadan da örnekler vererek “Sobanın altında ızgara var. Eğer alttan yakmaya çalışırsanız, alttan yakarsan yanarak kül haline gelir ve üstteki ağırlığı bastırıp ve havalandırmayı kapatır. Kapattığı zaman soba sönmek zorunda kalıyor. Ne yapıyorsun tekrar şişliyorsun ve tekrar hava alma durumuna geçiriyorsun tekrar gömülüyor. Bir duman çıkarıyor bir kurum çıkarıyor ev duman içinde kalıyor. Bunun yanı sıra alttan yakılan ateş üstteki kömürü yumuşatıp kurum ve siyah dumanı bacadan çıkarıyor baca normal olarak on günde bir kapanıyor” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

KÖY YOLLARINI AÇMAK İÇİN EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

VALİ ÇAKIR’DAN KADİR GECESİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

BAHAR BEKLENİRKEN KIŞ BASTIRDI: 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

KIZILAY’DAN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR VE BAYRAMLIK DESTEĞİ

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17