GÖZALTINA ALINAN 21 KİŞİDEN 12´Sİ TUTUKLANDI
Muş merkezli düzenlenen terör örgütü operasyonunda Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan 21 kişiden 12´si tutuklandı
Muş merkezli İstanbul’unda yer aldığı PKK/KCK terör örgütü yapılanmasının alt kolu olan sizde köy ve mahallerde komisyon kurulması olayı ile ilgili yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.
Terör operasyonuyla ilgili Muş Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada: “Muş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; PKK/KCK Terör Örgütü yapılanmasının alt kolu olan Sözde Köy/Mahallelerde, Komün/Komisyon kurulması olayı ile ilgili olarak;
Adli merciler tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, alınan adli arama kararına istinaden, Bulanık İlçesi Balotu köyü, Günyurdu köyü, Bulanık İlçe Merkezi ve İstanbul’ da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen arama faaliyetinde gözaltına alınan 21 şahıs, 30 Ağustos 2016 tarihinde Muş-Bulanık Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılmış olup; 21 şüpheliden 12 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 9 şahıs ise denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 11 ° / 2.2 ° false

