KIRKÖY BELDESİNDE ASFALT VE PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Merkeze bağlı Kırköy Belde Belediyesi, asfalt ve kilitli parke taşı çalışmaları başlatarak hizmetlerine devam ediyor
Kendi imkanlarını en verimli şekilde kullanan merkeze bağlı Kırköy Belde Belediye Başkanı Eşref Mendeş, belde merkezinde daha önce devam ettiği kilitli parke taşına 9 bin metrekare daha ekledi. Çevre düzenlemesi ve kendi imkanları ile sürdürdüğü hizmetlerine 2 kilometre asfalt çalışmasını da ekledi. Belde Belediyelerin hizmetlerinin çok zor olduğunu belirten Belediye Başkanı Eşref Mendeş, ellerinde ki imkanları en verimli şekilde kullanmaya gayret ettiklerini söyledi.
Asfaltsız, toprak, bozuk yol kalmayacağı şekilde başkanlık görevine aday olduklarını ve verdikleri sözlerin hepsini yaptıklarını ifade eden Başkan Mendeş, “Kırköy Beldemiz Muş’un yerleşim ve nüfus oranı bakımından en büyükleri arasında yer alıyor. Göreve geldiğimizden günden itibaren belediyemizi bir düzene koyup hizmetlerimize başladık. Bugün çok şükür geldiğimiz konum çok farklı durumdadır. Tüm mahallelerimize eşit ve adil bir şekilde davranarak çalışmalarımızı başlattık. Tabi belde belediyesi olarak aldığımız bütçe belli ve bu bütçe istenilen hizmetleri yapmakta yetersiz kalıyor. Biz elimizdeki bütçeyi ve aldığımız desteklerle beldemizin yollarını modern hale getirmeye çalıştık. Daha önce yapmış olduğumuz kilitli parke taşına 9 bin metrekare daha ekleyip neredeyse yüzde 90’nını tamamladık. Şuanda ayrıca beldemizin iki kilometrelik kısmında da asfalt çalışmasını başlattık ve kısa sürede tamamlanması ile yolumuzu daha modern hale getirmiş olacağız” dedi.
“ELİMİZDEN GELDİĞİ KADARIYLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Belediye Başkanlığı görevinin hizmetkarlık olduğunu ve bu bilinçle hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Mendeş, “beldemizdeki tüm mahalle ve ara sokaklarını çamurdan kurtardık. Şuanda ise neler yapabiliriz ve nasıl daha da güzelleştiririz anlayışı ile hareket ediyoruz. Bir yerin gelişip kalkına bilmesi için öncelikle ulaşımının rahat olması gerekir. Yol bir medeniyet sembolüdür. Ulaşımın gittiği yere hizmet gider. Biz bu doğrultuda çaba harcıyoruz. Belediye olarak gördüğümüz her soruna el atıyoruz. Özellikle seçim döneminde yol sorununa işaret ettik. Görev başına geldiğimizde hemen bu konuya eğildik. Parke taşı çalışmalarımız yeni eklemelerle devam ediyor” ifadelerini kullandı. sözlerini ifade etti.
“BELDEMİZDE NUMARA SİSTEMİ İLE ADRES SONUNU ÇÖZDÜK”
Beldelerindeki birçok sokak adının değiştirileceğini kaydeden Başkan Mendeş, posta, kargo ve bunlara benzer hizmetlerde adres karmaşası yaşandığının altını çizerek şunları söyledi: “Beldemiz eski yerleşim yeri olup yıllarca büyük sıkıntılar yaşamaktaydı. Yol, içme suyu ve bunlara benzer birçok hizmet alanıyla mücadele ederken bildiğimiz ama basit diye nitelendirdiğimiz birçok sıkıntıyı göremiyorduk. Bu sıkıntılardan bir tanesi adres bilgisi yetersizliğidir. Bunun için numara sistemi için çalışmalarımızı başlattık ve tamamladık. Şuanda ise adres karmaşasından kurtulduk. Belde halkımızda yapılan çalışmalardan dolayı takdir etmesi bizi onure ediyor.”
“BELEDİYEMİZE CENAZE ARACI HİBE EDİLDİ”
Kırköy Beldesinin en büyük sıkıntılarından biri cenaze aracı eksikliği olduğunu ve bunun için girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Başkan Mendeş, “Beldemizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenaze aracı tahsisi konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyorduk ve bunun için bazı girişimlerde bulunduk. Bunun için Yalova Belediyesi bizlere bir adet cenaze aracı hibe etti. Beldemizin yaklaşık 2 bin nüfusunun üzerine ve bu hizmetlerin giderilmesi noktasında bizlere destek veren Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’a da teşekkür ediyoruz. Bu tür yardımlaşma ve desteklerin verilmesi de çok önemlidir. Kırköy beldemize hizmet etme noktasında elimizi değil tüm gövdemizi taşın altına koyuyoruz ve bu görevi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
- Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

