ARICILAR BU YIL UMUTLU

Muş Ovası´nda arıcılık yapan vatandaşlar, ilkbahar mevsiminin uzun sürmesi nedeniyle bu yıl umutlu olduklarını söylediler

GÜNCEL 20.06.2016 19:14:28
ARICILAR BU YIL UMUTLU

Bu yıl havaların sıcak ve yağışlı geçmesi özellikle arıcıların yüzünü güldürmeye başladı. Arıcılık yapan vatandaşlar bu yıl İlkbahar ayının güzel geçmesi nedeniyle bol çiçek olduğunu ve her bir kovandan bir veya bir buçuk teneke bal beklediklerini söylediler. Özellikle ovada farklı çiçeklerin olması ve beklenenin üzerinden üzerin den mevsimin iyi gitmesi nedeniyle bal üretiminde bu yıl büyük bir artış olacağını kaydettiler.

“GEZGİN ARICIYIZ KENDİ İŞİMİZLE UĞRAŞIYORUZ”

Mevsimsel şartlara göre hareket ettiklerini belirten ve tek geçim kaynağının arıcılık olduğunu ifade eden Mirza Pekbay, şunları söyledi: “arı işi ile ilgileniyorum. Arıları kışın batıya götürüyoruz çam balı için Muğla’ya gidiyoruz oradan da Aydın bölgesine bırakıyoruz. Mevsimi geldiği zaman Nisan ve Mayıs ayarlarında Muş’a getiriyoruz. Diyarbakır iyi olduğu sene Diyarbakır’a götürüyoruz. Arı çalışmak için dünyaya gelir, onun işi mumu kabarmak, bal yapar polen getirir. İçeride ne kadar bal varsa, ne kadar iş varsa hepsi işçi arının görevidir. Ana arının görevi ise sadece kovanın içini komple yönetiyor. Arıları yönlendiriyor erkek arını görevi ise onun işi sadece çiftleşmektir ve başka bir işe yaramaz. Bu iklim çok güzel, Allah verirse arı başına bir teneke bir buçuk teneke bal bekliyoruz. Biz gezginci arıcıyız burada olmasa Hakkari’ye gideriz ama Muş gerçekten çok güzel, bal bitkileri ise şuan açmış, asıl bal veren bitkiler açmamış bundan sonara bal bitkileri açacaktır. İnşallah mevsim güzel olur. 17 yıldır arıcılık yapıyorum. Ağabeyim ise 24 yıldır bu işi yapıyor. Gezgin arıcıyız kendi işimizle uğraşıyoruz. Bu sene çiçekler çok güzel, yağmur yağdı, mevsim çok güzel bal alırız. İnşallah bütün arıcılar güzel bal alır.”

“MUŞ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL”

Muş ovasının arıcılık için çok güzel bir yer olduğunu kaydeden Pekbay, “bu iklim çok güzel, Allah verirse arı başına bir teneke bir buçuk teneke bal almaya başladık. Biz gezginci arıcıyız burada olmasa Hakkari’ye gideriz ama Muş gerçekten çok güzel, bal bitkileri ise şuan açmış, asıl bal veren bitkiler açmamış bundan sonara bal bitkileri açacaktır. İnşallah mevsim güzel devam eder. 18 yıldır arıcılık yapıyorum. Ağabeyim ise 24 yıldır bu işi yapıyor. Gezgin arıcıyız kendi işimizle uğraşıyoruz. Bu sene çiçekler çok güzel, yağmur yağdı, mevsim çok güzel bal alıyoruz. İnşallah bütün arıcılar güzel bal alır” şeklinde konuştu.

“BEREKETLİ BİR YIL GEÇİRMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Muşlu arıcı Ayhan Öztürk de birçok yaylanın olduğunu ancak her yaylaya da gidemediklerini belirtti. Şuanda Muş ovasında bereberli bir dönem geçirmeyi umut ettiklerini ifade eden Öztürk, "Eskiden yaylalara gitmemiz mümkün değildi. Şu anda bulunduğum mevkiinin 5 kilometre aşağısına kadar ancak gelebiliyorduk. Geldiğimiz zaman da geceleri kalmak mümkün değildi. Bugün inanın ki evimizde gibi huzurluyuz" dedi. Bölgedeki yaşanan olaylardan dolayı bazı sıkıntıların yaşandığını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: “Biz her zaman iç içe yaşadık. Bu vatan, bu Toprak benimdir. Kimse benden alamaz. Batılı doğulu, güneyli kuzeyli biz bir bütünüz. Bizim atalarımız birlikte mücadele verdi, birlikte kanlarını döktüler. Bu topraklarda onların kanlarıyla sulanan benim al bayrağımın dalgalanması lazım. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Ermeni, Hristiyan olabiliriz ama biz bu topraklarda yaşıyoruz. 

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

MUŞ’TA SOĞUK SÜT ZİNCİRİ İÇİN YOL HARİTASI MASAYA YATIRILDI

NİLÜFER RAMAZAN SOKAĞI’NDA MUŞLULAR GECESİ

VALİ ÇAKIR’DAN EMNİYET TEŞKİLATI VE ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR

MEMUR-SEN’DEN SERT TEPKİ: “ORTADOĞU’YU ATEŞE VEREN ZORBALIK DÜZENİ GEÇİCİ, ADALET KALICIDIR”

MAUN REKTÖRÜ MUSTAFA ALİCAN, DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN DAVASINI ANLATTI

DOÇ. DR. BİNGÖL’DEN ÇAĞRI: SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HEP BİRLİKTE

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13