MUŞ´UN İMAR PLANI´NDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Muş Belediyesi, İmar Planı´nda var olan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla bazı değişikliklerin yapıldığı açıkladı

GÜNCEL 20.07.2014 16:44:53
MUŞ´UN İMAR PLANI´NDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Muş Belediyesi, 1985, 2012 ve en son 2013 yılında yapılan İmar Planı’nın Muş’un beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayamadığı gerekçesiyle alınan Belediye Meclis kararı ile İmar Planı üzerindeki olumsuzlukların giderildiğini açıkladı. İmar planında yapılan değişiklikler ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, “2013 yılı 18 nolu Muş Belediyesi Meclis kararıyla kesinleşen Muş İlave Revizyon İmar Plan’nın da belirlenen plan kararlarıyla kentin mevcut arazi kullanımı arasındaki farklılıkları gidermek, arazideki mevcut kullanımı plana işlemek suretiyle vatandaşları bu yönde plan değişikliği yaptırmaya zorlayan şartları ortadan kaldırmak gerekiyordu. Ayrıca plan değişiklikleri teklifleri nedeniyle Meclis’in sadece bu yönde yoğun mesai harcamasına engel olmak maksadıyla; planda ticari taramaya haiz olmadığı halde Yeni Gazi Caddesi, Kooperatif Caddesi, Sırrı Aşar Caddesi, Hükümet Caddesi ve Belediye Caddesi ile SGK Caddesi gibi 15 metre ve üstü genişliğe sahip imar yollarına cephesi bulunan parseller ticari imar haklarına sahip olacak şekilde düzenleme yapıldı. Yani vatandaşların talepleri doğrultusunda bu parsellerin zemin katında ticari faaliyete yönelik dükkan, asma katlı dükkan, büro, ofis gibi kullanımlar yapılabilecektir. Bu kullanımlar zemin üstü normal katlara da taşabilecektir.”

“TALEPLER DİKKATE ALINDI”

Muş son yıllarda tam bir memur kenti kimliğine büründüğünü hatırlatan Başkan Asya, “Bu yüzden artan konut ihtiyacı yüzünden belediyemize kat artışları içerikli birçok sayıda plan değişikliği sunulmaktaydı. Bu durum vatandaşların maddi külfet altında ezilmesine neden oluyordu. Bu talepleri kontrol altında tutabilmek, kat artışları kararlarında imar mevzuatı ve diğer ilgili yönetmeliklerin belirlediği standartları korumak adına uygulama imar planında nüfus yoğunluğuna sebebiyet vermemek açısından yapılaşacak meskûn konut parsellerinde taban kullanımı ayrık nizamlarda yüzde 40’dan yüzde 30’a, düşürüldü. Bitişik nizamlarda ise yüzde 50’den yüzde 35’e düşürmek kaydıyla plan tadilatı gerektirmeksizin azami iki kat fazla yapabilme fırsatı sağlamış oldu” diye konuştu.

“ÇÖZÜMLER GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yüksek katlı bina yapımına izin verilmeyeceğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bunun yanı sıra 2013 yılında alınan meclis kararına istinaden belli arazi metrekarelerini sağlayarak inşaa hakkı kazanan yüksek katlı yapılar hem I.Derece deprem bölgesi olan Muş İline tehlike arz etmekteydi hem de kent silueti ve görünümü açısından çirkin görüntülere ve ciddi altyapı sorunlarına neden olmaktaydı. Alınan karar doğrultusunda; belli metrekareleri sağlayan her parsel artık yüksek yapılaşma hakkı kazanamayacaktır. Bu konuda Belediyemiz tam yetkili kılınmıştır. Çevre görünümü, altyapı ve mevzuatta belirlenen kriterler sosyal donatı temini sağlandığı halde Belediye onayı doğrultusunda Muş iline uygun kat artışları uygulanabilecektir. Yapılan düzenlemelerle vatandaşlar plan değişikliği maddi külfeti yükünden kurtuldu. Plan mevcut şehir dokusuyla uygun hale getirilerek plan değişiklikleri imar mevzuatı çerçevesinde düzene oturtuldu. Bunlar dışında gelen plan değişiklikleri dosyalarına objektif yaklaşarak ilgili mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde çözümler getirmeye devam edeceğiz”  ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

ANNELERDEN EVLATLARINA ÇAĞRI: BAYRAM ÖNCESİ GERİ DÖNÜN

FIRTINADA MAHSUR KALAN AFAD EKİPLERİ KURTARILDI

MAUN’DA DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FARKINDALIK SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

YEŞİLAY GÖNÜLLÜLERİ MUŞ’TA BİNLERCE KİŞİYE BAĞIMLILIK EĞİTİMİ VERDİ

ERENTEPE’DE RAMAZAN DAYANIŞMASI: 500 HANEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRILDI

KADIN GİRİŞİMCİDEN EVLENMEYE HAZIRLANAN ÇİFTLERE BÜYÜK JEST

BURSA MUŞSİAD AİLESİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14