109 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Muş’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı Prof. Dr. Vahit Özmen İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı.

EĞİTİM 9.09.2024 18:03:00
109 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

109 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Muş’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı Prof. Dr. Vahit Özmen İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törenle başladı.

 

2024-2025 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Muş’ta 109 bin 163 öğrenci ve 6 bin 690 öğretmen için ilk ders zili çalarken yeni okula başlayan öğrencilerin heyecanları ise gözlerine yansıdı. Yaklaşık 3 aylık bir aranın ardından tekrar ders başı yapan öğretmen ve öğrenciler sınıfları doldurdu.

Muş’ta 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Kent Meydanında, Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç’ın Çelenk sunma töreni ile başladı. Daha sonra Prof. Dr. Vahit Özmen İlk ve Ortaokulunda düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim yılı açılış programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Düzenlenen Programa, Vali Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Muş Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Karlı, Prof. Dr. Vahit Özmen ile Eşi Prof. Dr. Nevin Özmen, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

“EĞİTİM ÖĞRETİM SEZONUNA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİRİYORUZ”

Eğitim-öğretim yılı açılış programında konuşan Muş Valisi Avni Çakır, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyledi.

Muş’ta eğitimdeki kalitenin üst seviyelere çıktığını ifade eden Çakır, “Muş’ta Türkiye birincileri ve uzayda deneyi yapılan projelere imza atan gençleri yetiştiriyoruz. Her yıl Türkiye’nin saygın üniversitelerine gönderdiğimiz öğrencilerimizin sayısında ciddi bir artış oluyor. Bu anlamda biz de her fırsatta çocuklarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Geleceğin güçlü Türkiye’sine katkı sunmak için mutlaka çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmesini ve kendilerine eğitimi öncelikli hedef olarak koymalarını istiyoruz. Eğitim öğretim sezonuna güçlü bir şekilde giriyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç’ın da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptığı programda, öğrenciler şiir okudu, çeşitli gösteriler sahneledi.

Muş Valisi Avni Çakır’ın temsili olarak ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına geçti. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in öğrencilere gönderdiği mektuplar dağıtıldı.