"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

18 ülkeden 400 katılımcının bir araya geldiği “12. Uluslararası Onkoloji Günleri”, kanserle mücadelede farkındalık yaratırken bilimin ışığında umut dolu mesajlara sahne oldu.

SAĞLIK 29.09.2025 12:43:00

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

18 ülkeden 400 katılımcının bir araya geldiği “12. Uluslararası Onkoloji Günleri”, kanserle mücadelede farkındalık yaratırken bilimin ışığında umut dolu mesajlara sahne oldu.

 

Muş'ta Genç Birikim Derneği tarafından düzenlenen "12. Uluslararası Onkoloji Günleri" sona erdi.

1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Birlikte İyiyiz" mottosuyla gerçekleştirilen program 3 gün sürdü. Programa 18 ülkeden akademisyenler, gönüllüler ve kanseri yenmiş kişilerden oluşan yaklaşık 400 davetli katıldı. Etkinliğin son gününde açıklamalarda bulunan Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, bu yıl 12'ncisi düzenlenen organizasyonu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "3 gün içerisinde bilim insanlarımız, kanser hastaları, gençler, sivil toplum kuruluşları bir arada bulunarak kendi deneyimlerini paylaştılar. Katılımcılar, aynı zamanda bilim insanlarımızın değerli konuşmalarından yararlandılar ve kendi hastalıklarını ve bundan sonraki süreçleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. 18 ülkeden yaklaşık 400 kişinin katılımıyla program yaptık. Bunu her yıl büyüterek devam ettirmek istiyoruz. 3 gün süren konuşmalardan hazırlayacağımız raporu 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde yayınlamayı planlıyoruz. Program çok yoğun geçti. Bu programı daha da büyüterek devam etmek istiyoruz" dedi.

Programa gönüllü olarak katılan ve meme kanserini yenen gazeteci Fulya Soybaş, "İnsan kanser olduğu zaman öleceğini düşünüyor maalesef. Ama insan bilmediği şeyden korkarmış. Bugün geldiğimiz bu noktada bilimin ışığında hocalarımızla, tıp camiamızla beraber aslında kanserin ölüm olmadığını anladık. 3 gün boyunca hocalarımız hem yeni metotlardan hem de yeni sağlık çalışmalarından bahsetti. Hastalar olarak hocalara sorularımız oldu. Onların bize anekdotları oldu. Dolayısıyla çok verimli bir 3 gün geçirdik. Kanser eşittir ölüm demek değil artık. Onu öğrenmiş olduk bir kez daha. Özellikle bu programın Muş'ta yapılması benim için çok çok kıymetli. İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da, Bodrum'da, her yerde bu etkinlikler düzenleniyor. Bu kadar katılımcıyla bu topraklarda da bir kanser farkındalığı oluşturmak çok kıymetliydi. Burada olmaktan çok mutluyum. 18 ülkeden 400 katılımcı geldi ve inanılmaz yoğunluk vardı. Burada olmaktan dolayı çok mutluydum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'dan gelen gönüllü gençlerden Anar Amrahli ise, "3 gün boyunca 12. Uluslararası Onkoloji Günleri'ne katıldım. Güzel geçiyor ve çok şeyler öğrendik. Burada yeni arkadaşlar edindik. Etkinlik çok verimli geçti. Azerbaycan'dan Muş'a ilk defa geliyorum, çok güzel bir yer. Yeni arkadaşlar edindim ve kültürü çok beğendim" şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINDA ÜNİVERSİTEDE BİLİNÇLENDİRME STANDI

MEMORIAL HASTANESİNDEN MUŞ ESNAFINA SAĞLIK DESTEĞİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKEN KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI

MUŞ’TAN AİLE HEKİMLERİ KAYSERİ’DEKİ UYUM EĞİTİMİNE KATILDI

2025 YILINDA YAPILAN TARAMALARDA 127 KİŞİYE KANSER TANISI KONULDU

“MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI” ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞHEKİM DR. SÖYLEMEZ'İN İSMİ MALAZGİRT DEVLET HASTANESİ'NDE YAŞATILACAK

AMBULANS UÇAK TATAR BEBEK İÇİN HAVALANDI

HASTANE KORİDORLARINDAN UMUT YOLCULUĞUNA

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

  • Pazartesi 16.1 ° / 6.8 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 16.5 ° / 9.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7