19 MAYIS, COŞKUYLA KUTLANDI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Muş’ta da düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
19 MAYIS, COŞKUYLA KUTLANDI
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Muş’ta da düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Muş’ta da coşkuyla kutlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs için Yeni Şehir Stadyumu’nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başladı. Tören Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz’ün konuşmasıyla devam etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Jimnastik, Karate, Güreş gibi spor branşlılarından sporcuların yapmış oldukları bir birinden güzel gösteriler beğeniyle takip edildi.
Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Albay Serhat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, kurum amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Muş Şehir Stadyumunda düzenlenen törende okunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs’a ilişkin mesajında şu ifadeler yer aldı: “Aziz Milletim, Kıymetli Gençler, Bugün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yıldönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür. 19 Mayıs, Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu anlayışla, bir asır önceki ruhla ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor, ülkemizin geleceğinin sembolü Türkiye Yüzyılını inşa ediyoruz. Mücadele azmimizi, büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutmak için gençlerimizi tüm alanlarda destekliyor, onlara her türlü imkânı ve fırsatı veriyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz. Kendilerine sunduğumuz imkânları en iyi şekilde kullanarak bizlere büyük gururlar yaşatan gençlerimizle iftihar ediyoruz. Ülkemiz kalkındıkça, geliştikçe, büyüdükçe, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gençlerimize daha fazla destek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ettiğimiz gençlerimizin, son devletimiz Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkmaları, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum” ifadeleri kullanıldı.
GÜNDÜZÖZ: “İŞTE BU KUTLU SAVAŞ BUGÜN DE DEVAM EDİYOR”
19 Mayıs kutlama töreninde konuşan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün memleketin düşmandan kurtulması, milletin tekrar şahlanması için bir büyük kutlu savaşa başladığına vurgu yaparak: “Bugün burada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu bayramımız hepimize kutlu olsun. Tabi bu bayramlar belli muhasebelerin yapılması ve geldiğimiz noktanın belirlenmesi ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürümemiz için bir vesiledir. Dolayısıyla 19 Mayıs günleri olsun 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos resmi bayramlarımızda bize maziyi hatırlatan ama maziden güç almamıza vesile olan böylelikle atiye yani geleceğe daha güçlü adımlarla yürümemize vesile olan günlerdir. Bugün 19 Mayıs 2023 bundan 104 yıl önce 19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal bu memleketin düşmandan kurtulması, milletin tekrar şahlanması için bir büyük kutlu savaşa başladı ve Samsun'a adım attı. İşte bu kutlu savaş bugün de devam ediyor. Bu milletin şahlanışı ve bu memleketin çok güçlü bir memleket haline gelmesi Ata'mızdan aldığımız emanetle ve onun vasiyetiyle biz torunlarının ecdadın vasiyetiyle yapacağı en önemli iştir. Kendi çocuklarına ve gençlerine bayram hediye eden ve yeni nesillere güvenini bu şekliyle ifade eden bir cumhuriyetin mensuplarıyız” dedi.
“BU MEMLEKETİN EVLATLARI OLARAK UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ”
Vali Gündüzöz, konuşmasının devamında geçmişteki güçlü devletlerin yaptığı gibi bugününde güçlü devletleri memleketi işgal ettirmek için taşeron örgütleri desteklediğini belirterek; “Bugün de 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi memleketimizin üzerine pek çok saldırı söz konusudur. Bu yurt dışından örgütlü başka devletlerin örgütlü çalışmaları olduğu kadar onların içerideki hain az da olsa taşeronları vasıtasıyla devam etmektedir. Bu itibarla bu memleketin evlatlarının çok hazırlıklı ve milli değerlerine bağlı tarihinde çok iyi bilen insanlar olarak hayatta durmasında büyük önem var. Sevgili gençler bizim en büyük sermayemiz insandır. Eğer milli değerlerine bağlı Atatürk'ün koyduğu ilkeler çerçevesinde cumhuriyetini seven, milletini seven, tarihini bilen insanlar yetiştirirsek ve bu memlekete sahip çıkarsak bu memleket dünyanın en güçlü memleketi olarak dünyada yerini alacaktır. Bugün bizle uğraşanların da engellemek istediği bu misyondur. Dolayısıyla hepimize büyük görev düşüyor. Kurtuluş Savaşı'nı o günün süper güçleri, güçlü devletleri, işgalci kuvvetler karşısında bu millet sanayisi yıkılmış. Zaten son derece sınırlı olan sanayisi yıkılmış. Vatan toprağı işgal edilmiş. Ordusu dağıtılmış. Tersanelerine girilmiş ve insan kaynağının da çok önemli nitelikli, eğitimli kısmını kaybetmiş olarak bir gün. Bugün geldiğimiz noktada bunları tersine çevirmeyi çok şükür bildik. Bugün Avrupa'nın en kaliteli insanları iyi yetişmiş gençleri çok şükür ki bizde var. İnsan kaynağı konusunda sıkıntı çeken Avrupa olsun, gelişmiş ülkeler olsun Türkiye'den insan kaynağı devşirmenin yollarını aramaktadır. Geldiğimiz nokta 1919’dan çok ileri. Ama su uyur düşman uymaz. Yine aynı hesaplar. O günün güçlü devletleri içerideki bir takım iş birlikçileri de kullanmak suretiyle nasıl bir taşeron devlet pozisyonunda Yunanistan'a silahlandırıp bu memleketin içine soktuysa, işgal ettirmeye çalıştıysa şimdi de bugünün güçlü devletleri, çeşitli taşeronları, taşeron örgütleri ve hainleri silah vermek suretiyle istihbarat sağlamak suretiyle örgütlemek ve para desteği vermek suretiyle destekliyor. Bu açıdan tablo değişmemiştir. Onun için bu memleketin evlatları olarak uyanık olmak zorundayız.”
“BU MEMLEKET ARZU ETTİĞİMİZ YERLERE SİZLERİN OMUZUNDA YÜKSELSİN”
Vali Gündüzöz, konuşmasının sonunda ise gençlere seslenerek, bu memleketin arzu edilen yere gençlerin omuzunda yükselmesini istediklerini belirterek; “Birliğimizi, beraberliğimizi her daim muhafaza etmek zorundayız. Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmaz. Onun için bize dinlenmek haram olsun. Biz dinlenmemek üzere yola çıktık ve bu memleketi Atatürk'ün ve onun dava arkadaşlarının arzu ettiği yere ulaştırmadan da durmayacağız. Sevgili gençler Bu memleket sizlere güveniyor. Vatanınızı sevin, milletinizi sevin. Sevmek sadece kalpten gelen bir duygu değildir. Sevmek, bir memlekete hizmet etmektir. Dolayısıyla bu memleketi seviyorum diyen bu milleti seviyorum diyen herkesin bu memlekete sahip çıkması ve bu memleket için hizmet etmesi gerekiyor. Ben bu milleti seviyorum, nasıl seviyorsun? Milli yapılan şeylere karşı çıkıyorsun, ekonomi şahlanıyor, gidiyor karşı çıkıyorsun ya da bu memleketin ayağına taş değse mutlu oluyorsun böyle sevgi olmaz. Dolayısıyla uyanık olacağız. Tarihimizi bileceğiz ve geleceği de hızlı adımlarla dinlenmemek üzere, koşar adımlarla gideceğiz. Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyeti daha da yukarılara taşıyacak sizlersiniz. Sizlere güvencimiz tamdır. Bunun için biz sizlerin büyükleri olarak emrinizdeyiz. Muş genç nüfusun en fazla olduğu illerden biri yüzde 39'u 18 yaşın altında Türkiye'de en genç nüfus oranında 3. sıradayız. Dolayısıyla kıymetli gençlerimiz, biz sizler için varız. Sizlerden tek beklentimiz, milli değerlerinizi bilin, derslerinize çalışın, ananızı babanızı ailenizi memleketinizi ve bu devleti sevin, bu memleket arzu ettiğimiz yerlere sizlerin omuzunda yükselsin” şeklinde konuştu.
Uluslararası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerin verildiği programda, Muş Mehteran takımı gösteri sundu. Kortej yürüyüşü ve resim sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.
İlginizi Çekebilir
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

