2. LİG YOLUNDA OMUZ OMUZA
Sarı beyazlı temsilcimiz Nesine 3. Lig 1. Grupta kendi evinde Play-Off mücadelesi veren Eskişehir ekiplerinden Anadolu Üniversitesi ile karşılaşacak. Temsilcimiz, maçtan galip gelmesi ve Karşıyaka ile Belediye Kütahya takımlarının yenilmesi halinde sezonu ikinci olarak bitirecek ve direkt grup finaline kalacak
Muşspor, Nesine 3. Lig'in son hafta maçında Cumartesi günü saat 15.00’da Anadolu Üniversitesi’ni konuk ediyor.
Nesine 3. Lig 1. Grubun son 29. haftasında deplasmanda Kuşadasıspor’u 1-0 mağlup eden sarı-beyazlı temsilcimizde gözler yarın oynanacak Anadolu Üniversitesi maçına çevrildi. Son haftalarda formunun zirvesinde olan ve son 9 maçta mağlubiyet yüzü görmeyerek son 6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılan Muşspor, bu hafta kazanması ve Belediye Kütahyaspor ile Karşıyaka’nın yenilmesi halinde ligi ikinci bitirip direkt grup finaline yükselecek.
Takımda moraller yüksek
Muşspor, Nesine 3. Lig’in son haftasında oynayacağı Anadolu Üniversitesi maçı hazırlıklarını bugün yapacağı son antrenmanla tamamlayacak. 1071 Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen antrenmanda teknik heyetin ve futbolcuların moralinin oldukça yüksek olduğu gözlendi.
Yukarısı da aşağısı da ateş çemberi
3. Lig 1. Grup’ta hem Play-Off hem de küme düşme hattı adeta ateş çemberi gibi. Grupta, Karşıyaka, Belediye Kütahyaspor, Muşspor ve Düzce Cam Düzcespor ikincilik maçına çıkmaya hazırlanıyor. İkincilik mücadelesi veren takımlardan 57 puana sahip Karşıyaka kendi evinde grup şampiyonu Bursaspor ile karşılaşacak. Yine 57 puana sahip olan Belediye Kütahyaspor ise deplasmanda 55 puana sahip Düzce Cam Düzcespor ile karşılaşacak. 55 puanı olan temsilcimiz Muşspor, kendi evinde galip gelmenin yanı sıra kulağı bu karşılaşmalarda olacak.
Öte yandan kümede kalma mücadelesi veren takımlar da adeta ölüm-kalım maçına çıkacak. Grupta geçtiğimiz deplasmanda Anadolu Üniversitesi’ne 2-0 yenilen Ergene Velimeşespor küme düşerken, Kuşadasıspor, Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş. ve 23 Elazığ Futbol Kulübü de kümede kalma maçına çıkıyor. 25 puana sahip takımlardan 23 Elazığ Futbol Kulübü 23 puana sahip Kuşadasıspor ile karşılaşacak. Her iki takımın da kümede kalması için puan alması yetmiyor. Her iki takımın durumu Bornova 1877 Sportif A.Ş.-Kırşehir Futbol Spor Kulübü’nün skoruna göre durumu netleşecek.
Rakip Play-Off için sahaya çıkıyor
47 puanla 7’nci sırada yer alan Anadolu Üniversitesi ise, Muşspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak. Ancak Anadolu Üniversitesi’nin kazanması yetmiyor. Mavi-beyazlı ekibin Play-Off’a kalabilmesi için 49 puanla 6’ncı sırada yer alan Silifke Belediyespor’un da yenilmesi gerekecek.
Muşspor yönetiminden taraftara son hafta sürprizi
Muşspor, ligin son haftasında evinde ağırlayacağı Anadolu Üniversitesi karşılaşması öncesi taraftarına büyük bir sürpriz yaptı.
TFF 3. Lig, 30. hafta mücadelesinde sahasında Anadolu Üniversitesi’ni ağırlayacak olan Muşspor, karşılaşma öncesi taraftarına önemli bir müjde verdi. Muş Şehir Stadyumu’nda 26 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’te oynanacak maçın biletlerinin ücretsiz olacağı duyuruldu.
Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Muşspor Ücretsiz! Yuvamızda Buluşalım” mesajı dikkat çekti.
Kulüp yetkilileri, karşılaşmanın ligdeki kritik konumu nedeniyle büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, taraftar desteğinin galibiyet yolunda belirleyici olacağını ifade etti.
Özellikle son haftalarda yakaladığı çıkışı sürdürmek isteyen Muş temsilcisi, iç saha avantajını maksimum düzeyde kullanmak istiyor. Bu doğrultuda, tribünlerin dolması teknik ekip ve oyuncular üzerinde moral etkisi yaratacak.
Maçı İzmir Bölgesi hakemleri yönetecek
Muş Şehir Stadyumu’nda 26 Nisan Cumartesi günü saat 15:00’da başlayacak olan karşılaşmayı İzmir bölgesinden Klasman Hakemi Mehmet Çağatay Lakot yönetecek. Lakot'un yardımcılıklarını ise İzmir bölgesinden Klasman Yardımcı Hakemleri Fatih Deveci ve Eren Öksüzler yapacak. Maçta İzmir bölgesinden Bölgesel Hakem Fuat Filiz 4. hakem olarak görev yapacak. Maçın gözlemcisi Mustafa Kürşad Uçar, temsilciliklerini ise İsmet Keklik ve Muhammed Ulvi Aslan yapacak.
Puan durumu
Nesine 3. Lig 1. Grupta 70 puana sahip Bursaspor grubu şampiyon olarak tamamlarken, 57 puana sahip takımlardan Karşıyaka 2’nci, Belediye Kütahyaspor ise 3’üncü, 55 puana sahip takımlardan temsilcimiz Muşspor 4’üncü, Düzce Cam Düzcespor ise 5’inci sırada yer alıyor. 49 puana sahip Silifke Belediyespor 6’ncı sırada yer alırken, 47 puana sahip Anadolu Üniversitesi 7’nci, Artvin Hopaspor ise 36 puanla 8’inci sırada yer alıyor. 30 puana sahip takımlardan HG Hospital Kahramanmaraşspor 9’uncu, Kemerkent Bulvarspor ise 10’uncu sırada yer alıyor. 29 puana sahip Kırşehir FSK 11’inci sırada yer alırken, Tokat Belediye Plevnespor 28 puanla 12’inci sırada yer alıyor. 25 puana sahip takımlardan 23 Elazığ Futbol Kulübü 13’üncü, Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş. ise 14’üncü sırada yer alıyor. 23 puana sahip Kuşadasıspor 15’inci, 20 puana sahip Ergene Velimeşe Spor ise son sırada yer alıyor.
Haftanın maçları
Nesine 3. Lig 1. Grup 30. Hafta maçlarının tamamı Cumartesi günü aynı saatte oynanacak. Saat 15.00’da Muş Spor Kulübü-Anadolu Üniversitesi, Ergene Velimeşe Spor-HG Hospital Kahramanmaraş Spor, 23 Elazığ Futbol Kulübü-Kuşadasıspor, Düzce Cam Düzcespor-Belediye Kütahyaspor, Karşıyaka-Bursaspor, Tokat Belediye Plevne Spor-Silifke Belediye Spor, Artvin Hopaspor-Kemerkent Bulvarspor ve Bornova 1877 Sportif Yatırımlar A.Ş.-Kırşehir Futbol Spor Kulübü karşılaşmaları oynanacak.