2. MUŞ KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından Muş Valiliği ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Muş Kitap Günleri, dolu dolu geçen etkinliklerin ardından kapanış programıyla sona erdi.

GÜNCEL 7.10.2024 18:11:00
2. MUŞ KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

2. MUŞ KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

Muş Alparslan Üniversitesi tarafından Muş Valiliği ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Muş Kitap Günleri, dolu dolu geçen etkinliklerin ardından kapanış programıyla sona erdi.

 

Muş'ta 'Okutan şehir okuyan nesil' mottosuyla düzenlenen 2. Kitap Günleri sona erdi. Kitapseverlere hitap eden etkinliklerle başlayan 2. Kitap Günleri’nde, bir hafta boyunca birçok yazar, söyleşilere katıldı ve ziyaretçilere kitap imzaladı.

Muş Valiliği, Muş Alparslan Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "2. Kitap Günleri" kitapseverleri buluşturdu. Etkinliğin açılışında konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Kitap Günleri gibi organizasyonların Muş'un kültürel yaşamını canlandırdığını vurgularken, üniversite olarak böylesi önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Vasıf Öztürk ve Dr. Öğretim Üyesi Servet Şengül kitapseverlerle buluştu

Etkinliğin ikinci gününde Vasıf Öztürk ve Dr. Öğretim Üyesi Servet Şengül, öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında, Vasıf Öztürk okurlarıyla yazarlık serüvenini paylaşırken, Dr. Servet Şengül ise akademik kariyer ve edebiyat dünyasına dair önemli bilgiler aktardı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen buluşmada, her iki isim de edebiyat ve akademi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Katılımcılar, yazarlarla birebir etkileşim kurma fırsatı bulurken, kitap imzalama etkinliğiyle gün sona erdi.

İkinci gün söyleşilerle devam etti

2. Kitap Günleri’nin üçüncü gününde de Doç. Dr. Rafız Manafov, "Din Felsefesi ve Kötülük Problemi" başlıklı söyleşisiyle dikkat çekti. Manafov, kötülük/şer meselesini felsefi açıdan ele alarak, bu konunun özellikle teistik dinler için oluşturduğu düşünsel zorluklara değindi. Kötülüğün tarihi, türleri ve bu sorun karşısında geliştirilen teolojik ve felsefi savunmalar hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptı. İslam ve Batı felsefesinden örnekler sunarak, özgür irade savunmasının gücünü ve eleştirilerini masaya yatırdı.

Etkinlikte Doç. Dr. Zeliha Tekin de, "Kariyer ve Başarı" başlıklı söyleşisiyle akademisyenler ve kolej öğrencilerine hitap etti. Kariyer yönetimi, takım çalışmasının önemi ve başarılı iletişim stratejilerine odaklanan Tekin, ağ kurmanın kariyer üzerindeki etkilerini vurguladı. Söyleşi, soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde tamamlandı.

Son olarak Doç. Dr. Esra Demir Öztürk, üniversite öğrencileri ile “Drama ile Çocuk Kitaplarına Yolculuk” adlı bir atölye gerçekleştirdi. “Kuyruğum Kayboldu” kitabının olay örgüsünü dramatize ederek, öğrencilerle interaktif bir çalışma yaptı. Öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleşen bu atölye, çocuk kitaplarının hem eğlenceli hem de hayal gücünü destekleyici yönleriyle yetişkinlere de ilham kaynağı olduğu görüşüyle sona erdi.

Rektör Alican okurlarıyla buluştu

Etkinliğin beşinci gününde MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican da okurlarıyla buluştu. Söyleşi ve imza etkinliği, kitapsever çocuklar ve gençlerden büyük ilgi gördü. Söyleşisine kitap okumanın insan hayatındaki vazgeçilmez rolüne vurgu yaparak Rektör Mustafa Alican, gençlere sürekli okuma alışkanlığı kazanmaları gerektiğini hatırlattı. “Okumak sadece akademik başarı için değil, kişisel gelişim ve hayata daha geniş bir perspektiften bakabilmek için de elzemdir diyen Alican, okumanın insana katacağı derinlik ve farkındalık üzerinde durdu ve "Ne kadar çok okursanız, hayatı o kadar derinlemesine anlamlandırırsınız" diyerek gençleri kitaplarla iç içe bir hayat sürmeye teşvik etti.

Alican konuşmasının devamında hayata dair önemli öğütler vererek gençleri statik bir düşünce yapısından uzak durmaya çağırdı. Hayatta katı ve kesin çizgilere sahip olmanın, insanı zamanın getirdiği değişimlere karşı hazırlıksız bırakacağını belirten Alican, “Hayatta kesin çizgileriniz olmasın. Zamanın ve hayatın insan üzerindeki tesirini asla küçümsemeyin. Zamanla birlikte değişime açık olmanız, gelişimin ve öğrenmenin anahtarıdır” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Alican, kitap okumanın yalnızca bilgi edinmek için değil, aynı zamanda eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek için de gerekli olduğunu vurguladı. Gençlere, okudukları her bilgiyi sorgulamalarını, analiz etmelerini ve üzerinde düşünmelerini öneren Alican, "Okumanız yetmez; okuduğunuzu sorgulamalı, düşünmeli ve hayatınıza uygulamalısınız. Bu şekilde, bilgiye dayalı bir yaşam sürebilir ve başarılı olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Söyleşinin ilerleyen bölümlerinde, gençlere hayata dair önerilerde bulunan Alican, sürekli öğrenmenin ve kendini geliştirmenin önemine dikkat çekti. Alican, "Hayatta ne yaparsanız yapın, sürekli okuyun ve kendinizi geliştirin. Kitaplar, sizi geleceğe hazırlayan en önemli araçlardır. Kendinize güvenin, ancak bilgiye dayalı bir güven olsun bu" diyerek gençleri motive etti. Rektör Mustafa Alican, bilgi ve öğrenmeye verilen önemin kişisel ve mesleki başarıda büyük bir etken olduğunu vurguladı.

Yusuf Çetin ve Serkan Güresmer kitapseverlerle buluştu

Etkinliğin altıncı gününde de şair ve yazar Yusuf Çiftçi’nin söyleşisi ve imza günü gerçekleştirildi. Söyleşisinde toplumda yaşanan devrim niteliğindeki keskin dönüşümlerde şiirin oynadığı role dikkat çeken Çiftçi, şiirin bir toplumu nasıl etkileyip yönlendirebileceğini anlattı. Ayrıca şiir etrafında toplanan mahfillerin içinden çıkan liderlerin topluma olan katkılarından bahsetti.

Programın devamında yazar Serkan Güresmer, Muş'a iz bırakmış önemli şahsiyetlerin, geçmişten geleceğe ışık tutan değerli insanlar olduğuna vurgu yaptı. Gençlerin, bu önemli şahsiyetlerin tecrübelerinden ders çıkararak yaşamlarına yön vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmanın önemine değinen Güresmer, tecrübe ve yaşanmışlıklar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Muş halkına geniş bir kitap yelpazesi sunuldu

Bir hafta boyunca kitapseverler ve yazarlar arasında kültürel bir köprü kurulurken, edebiyat ve düşünce dünyası üzerine önemli buluşmalar gerçekleştirildi. Etkinlik süresince üniversitenin kampüs alanında kurulan stantlarda yer alan yayınevleri, öğrencilere ve Muş halkına geniş bir kitap yelpazesi sundu.

Kapanış gününde ise edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Sadık Yalsızuçanlar, hem imza günü düzenledi hem de katılımcılarla söyleşi gerçekleştirdi. Yalsızuçanlar, söyleşisinde, Diyamandi adlı eserinden katılımcılara tefeül çekerek kitaptan bir bölüm okudu. Bu eserinde Osmanlı döneminde yaşamış bir Rum karakterin hayatını ve onun Mevlevi dervişi olma sürecini derin bir şekilde ele aldığını belirten Yalsızuçanlar, hikâyenin içsel bir yolculuğu anlattığını vurguladı. Katılımcılara hitap ederken, karakterin ruhsal ve düşünsel gelişimini, mistik bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Etkinlik boyunca katılımcılar birçok farklı yazar ve düşünürle bir araya gelme fırsatı bulurken, kitapların ve düşüncelerin ışığında zengin bir kültürel paylaşım yaşandı.


İlginizi Çekebilir

HAK-İŞ, İSRAİL’İN FİLİSTİN’E YÖNELİK SALDIRILARINI KINADI

MUŞ'TA JAGUAR GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

2. MUŞ KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

ÇAY BAHANE SOHBETLERİNDE MUŞ’UN SAKLI TARİHİ KONUŞULDU

KARAÇELİK, ÜÇÜNCÜ KEZ BARO BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

BALIK ÖLÜMLERİ EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

REKTÖR ALİCAN, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERLE YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

TARIMSAL ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK LABORATUVAR AÇILDI

TBMYO’DA TÜBİTAK 2209 PROJELERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

TEDAŞ, AYDINLATMA DENETİMİ YAPACAK

  • Pazartesi 25.6 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 13 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.1 ° / 14.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1