60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Türkiye’de ilk olarak Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından başlatılan ve Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde de faaliyetlerine başlayacak olan 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı yapıld

EĞİTİM 23.02.2024 19:48:00 350
60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

 

Türkiye’de ilk olarak Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından başlatılan ve Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde de faaliyetlerine başlayacak olan 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım'ın katılımıyla Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda akademik ve idari personellerine yönelik düzenlenen program, Gerontoloji Bölüm Başkanı ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Efe'nin sunumu ve ardından Prof. Dr. Kenan Yıldırım'ın konuşmalarıyla yapıldı.

Dr. Mehmet Efe, 60 yaş üstü bireylerin sağlıklı yaşlanmalarını ve sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla kurulan üniversitenin, Muş’a büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını belirterek kayıt sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kenan Yıldırım ise Tazelenme Üniversitesi konseptine olan inançlarını dile getirirken, gönüllü ders vermek isteyen öğretim üyelerini beklediklerini ifade etti. Toplantının ardından akademisyenlerin gönüllü eğitmenlik konusuna büyük ilgi gösterdi.

Muş İslami İlimler Fakültesi'nde 4 Mart'ta başlayacak ve 4 yıl sürecek olan "60+ Tazelenme Üniversitesi"ne kayıt için okuma yazma bilmek yeterli olacak. Haftada 3 gün (Salı, Çarşamba, Perşembe) 2’şer saat sürecek olan Tazelenme Üniversitesi'nde okuma yazma bilmeyenler için de ayrıca okuma yazma kursu açılacaktır.