7 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANSLA ANKARA’YA SEVK EDİLDİ
Muş Devlet Hastanesi’nde karaciğer yetmezliği ve hemofagositik sendrom tanısı konulan 7 aylık Mirza bebek, Sağlık Bakanlığı’na ait uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
Muş’ta karaciğer yetmezliği ve hemofagositik sendrom tanısı konulan 7 aylık bebek, ileri tedavi amacıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı uçak ambulansla Ankara’ya sevk edildi.
Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu değerlendirme altına alınan 7 aylık bebek için ileri tetkik ve tedavi gerektiği belirlendi. Yapılan planlama doğrultusunda, küçük hasta Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne gönderildi. İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçak ambulans, Muş’a iniş yaptı. Bebek, ambulansla havalimanına getirilerek uzman sağlık ekibi eşliğinde Ankara’ya nakledildi.
Sevkle ilgili bilgi veren 112 doktoru Fatmanur Erdal, “Muş Devlet Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği tanısı konulan 7 aylık Mirza bebeğimizi uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk ettik. Şu an genel durumu iyiye doğru ilerliyor, umarım daha da iyi olacak” dedi.
Dr. Erdal ayrıca, “Bebeğimiz yaklaşık 20 gündür ishal ve kusma şikayeti yaşıyordu. Aile bu süreçte çeşitli hastanelere başvurmuş. Son olarak Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkikler sonucu karaciğer yetmezliği tespit edildi ve gerekli sevk işlemleri başlatıldı. Sağlık Bakanlığımızın uçak ambulans hizmeti, özellikle küçük yaş gruplarındaki hastalar için büyük önem taşıyor. Bu hizmet sayesinde hastalarımız güvenli şekilde ileri merkezlere ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.