AFAD “CAN” OLMAYA DEVAM EDİYOR
Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) doğal afetler başta olmak üzere çeşitli kurtarma operasyonlarıyla her türlü canlıyı hayatta tutma çalışmalarına bu kez farklı bir alanda da destek verdi.
AFAD “CAN” OLMAYA DEVAM EDİYOR
Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) doğal afetler başta olmak üzere çeşitli kurtarma operasyonlarıyla her türlü canlıyı hayatta tutma çalışmalarına bu kez farklı bir alanda da destek verdi.
“Nerede AFAD orada HAYAT” sloganıyla hareket eden AFAD personelleri ve gönüllüleri yine hayat kurtarmak için Kızılay’a kan bağışında bulundular. Yaşanan pandemi nedeniyle azalan kan stoklarını tekrar artırmak için Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına her geçen gün destekler artıyor.
Bu kapsamda Muş Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) hizmet binası önünde Kızılay’a ait kan toplama aracında AFAD Muş İl Müdürü Veysi As öncülüğünde personel ve gönüllüler tarafından kan bağışı yapıldı.
Personel ve Afet gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği kan bağış kampanyasına 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları da destek verdi. Kızılay’a ait kan toplama aracı gün boyu personellerden kan bağışı aldı.
“KAN BAĞIŞLAYARAK HAYAT KURTARILABİLİR”
Muş Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi As, yapılan kan bağışları ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; “Türkiye'de kan bağışı bilincinin gelişmesi ve düşen kan bağış stoklarının yeniden yükselmesinin büyük önem taşıyor. Kan bağışlayarak hayat kurtarılabilir. ‘Nerede hayat, orada Afad’ sloganıyla yola çıktık. Pandemi nedeniyle ülkemiz genelinde de kan ihtiyacını bildiğimiz için Türk Kızılay’ının başlattığı kan bağış kampanyasına destek verdik. Kan bağış aracını sürekli Valilik önünde vatandaşlardan kan aldığını görüyoruz. Bugünde Türk Kızılay’ına müracaatımızı yaptık. AFAD personelleri ve afet gönüllüleri olarak kan vermek istediğimizi belirttik. Kan toplama otobüsünü kumumuzun bahçesine aldık. Gün boyu hem personellerimizden hem de afet gönüllülerimizden kan bağışı alacaklar. Kurumumuzun yan tarafında hizmet veren 112 Çağrı Merkezinin personelleri de kan bağış kampanyaya destek verecek” şeklinde konuştu.
“KAN BAĞIŞI FAZLA VAKİT ALAN BİR OLAY DEĞİLDİR”
Kan bağışına destek veren Afet gönüllüleri de, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini söyleyerek; “Öncelikle kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bu düşünceyle, toplumumuzun her bir ferdinin düzenli olarak kan bağışında bulunması büyük önem arz ediyor. Bizde bugün AFAD İl Müdürlüğünün başvurusu ile gelen kan toplama aracında kan bağışında bulunduk. Olası afet olayları için aldığımız eğitimlerde kanın insan hayatındaki önemi çok fazladır. Bizlerde bu sosyal sorumluluk projesine katılım sağladığımız için çok mutluyuz. Hastanelerde tedavi gören hastaların ihtiyaç duyduğu kan, bizlerin bağışlarıyla karşılanıyor. Pandemi sürecinde kan stokları her geçen gün eksiliyor. Bu eksiklikleri başka nedenlere sebep olmaması için vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekir. Kan bağışı fazla vakit alan bir olay değildir. Hemen hemen her vatandaş birkaç dakikalık vaktini ayırabilir. Bir kişinin verdiği kan bağışı üç vatandaşın hayatını kurtarabilir” ifadelerini kullandılar.
İlginizi Çekebilir
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

