AİLE SAYISI 38’E YÜKESELDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önünde çocuklarına kavuşmak için evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 38’e ulaştı.

GÜNCEL 7.09.2022 19:21:00
AİLE SAYISI 38’E YÜKESELDİ

AİLE SAYISI 38’E YÜKESELDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı önünde çocuklarına kavuşmak için evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 38’e ulaştı.

 

Muş’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) il başkanlığı önünde çocuklarının PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin başlatmış oldukları evlat nöbeti 72 haftayı geride bıraktı.

İlk olarak Diyarbakır’da ardından diğer illerde de başlayan evlat nöbeti Muş’ta 72 hafta önce 2 aile tarafından başlatılmıştı. Ardından ilerleyen haftalarda evlatlarına kavuşmak isteyen yeni ailelerin de katılması ile büyüyerek devam eden evlat nöbetine son katılan aile ile sayıları 38’e çıkan aileler çocuklarına kavuşmak umudu ile eylemlerine kararlılıkla devam ediyorlar.

Her hafta Çarşamba günü HDP Muş İl Başkanlığı önünde kendileri için kurulan çadırda bir araya gelen aileler çocuklarının fotoğraflarını ellerinden düşürmezken, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açarak HDP ve PKK’ya tepki gösteriyorlar.

Eyleme katılan annelerden Gülbahar Teker, yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi; “Daha önce Diyarbakır’da da eyleme katıldım. 72 haftadan bu yana da Muş’ta eylemimi sürdürüyorum. Bir kişi dağda kalsa bile yine eyleme devam edeceğim. Oğlum teslim olsa da yine eylem katılacağım. Bütün dağa kaçırılan evlatlar için bu eyleme geliyorum. Lanet olsun PKK’ya, HDP’ye. Çocuklarımızı bıraksınlar. Çocuklarımız mağara içerisinde ölmesin. HDP ve PKK’yı istemiyoruz. Yeter. HDP, PKK bizden ne istiyor? Devlet bizim arkamızda. Allah, devletimize, polisimize zeval vermesin” diye konuştu.

Anne Naciye Sönmezyıldız ise şunları söyledi; “Bizler 72 hafta önce başlattığımız evlat nöbeti eylemimizde kararlıyız. Ben oğlum Osman için buraya geliyorum. Oğlum daha 15 yaşındayken kandırıp kaçırdılar. Okul okuyordu. Yıllardır oğlumdan haber alamıyorum. Bizler sadece evlatlarımızı istiyoruz. Biz ciğerimizi istiyoruz. Biz başka hiçbir şey istemiyoruz. Çocuklarımızın kaçırılmasından dolayı da HDP’nin kapatılmasını istiyoruz. Bu parti temiz bir parti değil. Çocukları henüz 15 yaşındayken dağa götürüyorlar, mağaralara götürüyorlar. Oğlum, sesimi duyuyorsan gel. Seni orada kandırıyorlar. ‘Ceza var’ diyorlar, öyle bir şey yok. Devletimiz şefkatlidir. Gel teslim ol. Oğlumu çok özledim. Gece yatıyorum ağlıyorum. Kalkıyorum diyorum Osman nerede. Beni dinle oğlum gel. Devlet diyor gelin teslim olun. Sana ceza yok. Oğlum gelene kadar eyleme devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Baba Şemsettin Özcan ise yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “6 yıldır oğlumdan bir haber alamadım. 3 yıldır Diyarbakır ve burada nöbetteyim. HDP'nin önünde eyleme devam edeceğim. HDP'den çocuğumu istiyorum. HDP çocuğumu verene kadar burayı terk etmeyeceğim. Kar, kış, yaz demeden buradayım. Oğlumu HDP’den istiyorum. Oğlum gelene kadar da burada eyleme devam edeceğim. Çocuklarımızdan vazgeçmiyoruz. Çocuklarımızı nereye götürmüşseler bize geri getirsinler. HDP’nin önündeyiz. Çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. HDP, çocuklarımızı götürdü PKK’ya verdi. Çocuklarımızı vermeyene kadar HDP’nin önünden ayrılmıyoruz. Gece gündüz çocuklarımızı düşünüyoruz. Bu HDP'liler çocuğumu niye götürdüler? Onların çocuklarının başına gelseydi dünyayı koparmışlardı. HDP, Kürt davası için mücadele etmiyor. Bizde Kürt'üz yine bizim çocukları götürüyorlar. Bunlar Allah’tan korkmuyorlar. Tek bir bayrak var, başka bayrak yok. HDP çocuklarımızı alıp PKK'ya götürüyor. Allah onların belasını versin” ifadelerini kullandı.

Bir diğer baba Mehmet Zeki Budak ise şunları dile getridi; “21 Eylül 2014 tarihinden itibaren oğlumdan haber alamıyorum. Oğlum madde bağımlısı olduğu için HDP kandırıp dağa kaçırdı. 8 yıldır oğlumun hasretini çekiyorum. 3 yıldır sürekli evlat nöbeti eylemine katılarak oğluma çağrı yapıyorum. Buradan oğluma çağrıda bulunuyorum. Oğlum Yusuf, her nerede olursan ol gel memleketine, evine, o dinsizlere, kansızlara uşaklık yapma. Onların hepsi Amerika piyonudur, Amerika için çalışıyorlar. Sizi maşa olarak kullanıyorlar. Size yazık. Bir an evvel evinize dönün. Yanınızdaki arkadaşları da getirin. Çünkü o yol yol değil. Asıl yolumuz memleketimizdir, vatanımızdır, bayrağımızdır, kendi şerefimizdir. Ben de, annen de senin yolunu bekliyoruz. İkimiz de hastayız. Seni her gün merak ediyoruz. Sabah kalkıyorum diyorum acaba Yusuf geldi mi? Televizyonda birinin ölüm haberini aldığım zaman diyorum acaba oğlum mudur? Oğlum yeter artık dayanamıyorum. Bir an evvel evine gel. Çocuklarımızın başlarında silah, arkalarında kamera tuvalete dahi gidemiyorlar. Onların çocukları mühendis, mimar, Avrupalarda yaşıyor ama benim oğlum kim bilir hangi deliktedir. Birisinin öldüğünü duyduğumda acaba oğlum mudur diye endişeleniyorum. Ben de babayım, bende oğlumu istiyorum. Benim oğlum askerliğini yapıp gelmişti. Oğlumu evlendirmek için iki sene boyunca il dışında çalıştım. Bir hafta içerisinde oğlumu benden çalıp götürdüler. Ben, HDP’li değilim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. 8 yıldır haber alamadım, ölü müdür, sağ mıdır bilmiyorum. Oğlum nerede olursan ol gel. Seni evlendirip çoluk çocuğa karıştırayım. Sende gel devletine teslim ol. Devletimiz büyüktür. Dünyanın neresinde olursa olsun ölüm ve canım pahasına bile olsa gelip seni alırım. Allah canımı verdi Allah alır. Ben sana buradan sesleniyorum eğer beni televizyonlarda görüyorsan nerde olursan ol beni ciddiye al gel teslim ol” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR, "YAŞLILARIMIZ TOPLUMUMUZUN HAFIZASIDIR"

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR YÜKSELDİ

AİLELERİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR: BAYRAM ÖNCESİ EVLAT ÇAĞRISI

HUSUMET İFTAR MASASINDA SONA ERİYOR: MUŞLU VE VANLILAR EL SIKIŞACAK

MUŞ’TA YENİ DOĞAN OĞLAKLARA ÖZENLİ BAKIM

POLİS MEMURUNUN HEDİYELERİ ENGELLİ GENCİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17