AİLELERİN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak evlat nöbetini sürdüren aileler, HDP İl Eş Başkanının gözaltına alınmasını sevinçle karşıladı.

GÜNCEL 11.08.2021 19:33:00
AİLELERİN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

AİLELERİN NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak evlat nöbetini sürdüren aileler, HDP İl Eş Başkanının gözaltına alınmasını sevinçle karşıladı.

 

Kentte annelerin evlat nöbeti aylardır devam ediyor. HDP İl Başkanlığı önünde bekleyişlerini sürdüren aileler, çocuklarının kaçırılmasını protesto etti. Ellerine dövizler alan aileler; "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk Kürt kardeştir, HDP kalleştir" ve "Halkı dolandıran parti" dövizleri açarak tepki gösterdi. Oğlu 2014 yılında dağa kaçırılan 65 yaşındaki anne Gülbahar Teker, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın ormanları yakmasıyla ciğerinde yangın oluştuğunu söyledi. Nöbete devam ettiğini belirten Teker, “çocuklar gelene kadar nöbete devam edeceğim. HDP, PKK bizden ne istiyor? Biz de Kürt’üz, HDP neden bir günden bir güne gelip bizi sormuyor?” dedi.

“HDP İl Eş Başkanının gözaltına alınması ciğerimi rahatlattı”

HDP Muş İl Eş Başkanı Belma Nergiz’in gözaltına alınmasından dolayı yüreğinin ferahladığını kaydeden Teker, “Bugün HDP Muş İl Eş Başkanın gözaltına alınmasıyla ciğerim ferahladı. Allah’a şükürler olsun" dedi.

 “HDP ve PKK nasıl bizim ciğerimizi yaktıysa Allah’ta onların ciğerini yaksın”

Oğlu 2016 yılında dağa kaçırılan baba Şemsettin Özcan da, bugün mutlu bir haber aldıklarını anlatarak, “HDP İl Eş Başkanını gözaltına aldılar. Eş başkanları inşallah hiç bırakılmaz. Batıda ormanlarımızı yakıyorlar, burada da çocuklarımızı kaçırıyorlar. Ormandan, çocuklardan ne istiyorlar? HDP ve PKK nasıl bizim ciğerimizi yandırdıysa Allah’ta onların ciğerini yaksın. HDP kapatılsa iyi olur. Teker teker hepsi içeri alınsa daha güzel olur. Onların çocukları Avrupa’da okuyor, bizim çocuklarımızı da HDP PKK’ya veriyor. Eyleme devam ediyorum. Çocuğuma sesleniyorum; sesimi duyuyorsan gel oğlum. Gel Ermenilerin içinde kalma. Gel Türk bayrağına, polise, askere teslim ol” diye konuştu.

 “Çocuklarımızı kaçırdılar, ormanlarımızı yaktılar, ciğerimizi yaktılar”

Annelerden Şahinaz Özcan ise aylardır Muş’ta eylem yaptığını anımsatarak şöyle konuştu:

“Daha önce Diyarbakır’da eylem yapıyordum. Artık Muş’ta eylemimizi yapıyoruz. Çocuklar gelene kadar eyleme devam edeceğim. Çocuklarımızı kaçırdılar, ormanlarımızı yaktılar, ciğerimizi yaktılar. Çocuklarımızı bize menfaat sağlasın diye yetiştiriyoruz ama HDP ve PKK alıp dağa götürüyor. 5 yıldır çocuğumdan hiçbir haber alamıyorum. Sağ mı, değil mi bilmiyorum.” İHA

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14