Tarih: 08.10.2015 17:29

ETKİLİ YAĞIŞ EKİNLERE ZARAR VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Muş’ta akşam saatlerinde başlayarak etkisini arttıran etkili yağış, ekinlere zarar verdi. Sağanak yağışın küçük çaplı sele dönüşmesi lahana tarlalarını çamur deryasına çevirdi. Ekinleri zarar gören çiftçiler ise ürünlerinin zarar gördüğünü belirterek, çaresiz kaldıklarını söylediler. Sel sularından 30 dönüm ekili lahana tarlası zarar gören Delubaş Algan, “Burada 30 dönüm lahanam var. Artı bayramın birinci günü su taşmıştı ve tarlayı su basmıştı. İki sefer üst üste yağmur yağdı ve suyun gideri olmadığı için tüm lahanam suyun altında kaldı. Oğlumla beraber gece gündüz demeden 6 gün boyunca su motoruyla kanala çektik, baş edemedik” dedi.

“30 DÖNÜM LAHANA EKİLİ TARLA ZARAR GÖRDÜ”

Bütün ekinin gittiğini ve yetkililere seslenen Algan, şunları söyledi: “Benim bütün ekinim gitti. 8 nüfusum var ve iki oğlum evli, benimle beraber. Bütün senelik masrafımız burada biz milletin borcunun altına girmişiz. 30-35 Bin lira borcumuz var. Para istiyorlar, ekinimde bu hale geldi. Ben devlet büyüklerimden ve yetkililere sesleniyorum bana yardım eli uzatsınlar.”

“TARLASI ZARAR GÖREN VATANDAŞ, YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ”

Hiçbir gelirinin olmadığını ve tek geçim kaynağının lahana tarlası olduğunu vurgulayan Algan, “Benim hiçbir şeyim yok. Ne maaşım var nede aracım. Bütün ekinim gitti. 8 nüfusum ve 3 tane öğrencim var. Tek geçimimiz bu ekinimizdi. Devletimiz ve yetkililerimizden rica ediyorum bana yardım etsinler” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —