Tarih: 04.07.2021 17:09

AŞI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Facebook Twitter Linked-in

AŞI ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Muş’ta Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmaları hız kazandı.

 

Sağlık bakanlığının almış olduğu son karar ile aşılama çalışmalarında yaş sınırı 18’e düşürülmesinin ardından Muş’ta aşı çalışmaları hız kazandı. Bu kapsamda oluşturulan mobil aşı ekiplerinin yanı sıra kurulan stant ve Muş Devlet Hastanesinde bünyesinde hazırlanan 3 tane aşı odalarında vatandaşlara randevusuz aşı yapılıyor.

Aşı çalışmaları kapsamında Muş Devlet Hastanesi bünyesinde poliklinikler girişinde 2 Acil servis bölümünde ise 1 adet aşı odası kurularak vatandaşlara aşı yapılmaya başlandı. Poliklinikler girişinde kurulan aşı odalarında mesai saatleri içerisinde aşı yapılırken acil serviste kurulan aşı odasında ise sabah 8’den akşam 10’a kadar aşı yapılıyor. Ayrıca Muş Valiliği önünde kurulan aşı standı da yine sabah 8’den akşam 10’a kadar aşı yapılıyor. Bunların yanında mobil aşı ekipleri ise kırsal alanlarda aşı çalışmaları yapıyor. Tam bir aşı seferberliği şeklinde yapılan çalışmalarda Muş’ta biontech ve sinovac aşıları olmak üzere iki aşı çeşidi vatandaşlara yapılıyor.

GÜNLÜK 2 BİN DOZA ULAŞIYOR

Muş Devlet Hastanesi Poliklinikler girişinde oluşturulan aşı odalarında aşı yapan enfeksiyon hemşiresi Ruken Şahin, aşı çalışmaları ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada Muş’ta mobil ekipler ile birlikte günlük bin 500 ila 2 bin arası aşı yapıldığını belirterek şunları söyledi: Muş Devlet Hastanesi olarak biontech ve sinovac aşıları olmak üzere iki aşı türümüz bulunmaktadır. Şuanda tüm halkımıza randevusuz olarak hizmet vermekteyiz. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Günlük ortalama 400 ila 700 doz aşı yapıyoruz. İl genelinde ise mobil aşı ekipleri ile de günlük bin 500 ila 2 bin doza ulaşıyor. Mobil aşı ekipleri ile köylerde bulunan vatandaşlara da aşı imkanı sunuluyor.”

“VATANDAŞLARIMIZIN AŞI OLMASINI İSTİYORUZ”

Muş Devlet Hastanesi Başhekim vekili İsmail Taşkent ise, aşı çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada aşı sayısını günlük bin 500’e çıkarmak istediklerini ifade ederek vatandaşların aşı olmasını ve bu sayede Covid-19 salgınında Muş ve ülke olarak normalleşme sürecini hızlı bir şekilde yakalayabileceklerini belirterek şunları söyledi: “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın aşıya ulaşmasında sıkıntı yaşamaması adına öncelikli olarak hastane polikliniği giriş katında 3 adet aşı polikliniğimizi açtık. Mesai saatleri dışında da Acil Servis bölümünde sabah 08.00 ile akşam 10.00 arasında vatandaşların aşı olması için hizmet verilecektir. Tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz. Koronavirüs salgını ile yapılan mücadeleyi kazanabilmek ve maskesiz günlere kavuşabilmek için vatandaşlarımızın aşı olmasını ve bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Sadece hastane bünyesinde kurulan aşı merkezlerimizde günlük aşı sayımız 300 ila 500 arasında değişiyor. Biz bu rakamın bin 500’e çıkarmayı hedefliyoruz. İl genelinde de beldeler, ilçeler ve köyler olmak üzere 3 bin 500 4 bin civarındadır. Bu rakamın daha yüksek seviyelere çıkması gerekmektedir. Eğer istediğimiz rakamlara ulaşabilirsek hem Muş halkı hem de ülke olarak salgından kurtulup normalleşme sürecine daha hızlı yaklaşabiliriz.” Dedi.

"COVİD-19 AŞISI ÖZELLİKLE VAKA SAYISININ DÜŞMESİNDE ETKİLİDİR"

Taşkent, açıklamasının devamında ise vaka sayılarının geçtiğimiz yıl olduğu yaz aylarında bir anda tekrar yükselmemesi için sosyal mesafe, maske ve hizjyen kurallarına yine rivayet edilmesi gerektiğini belirterek, başlayan düğünlerde vatandaşların bu kurallara uyması gerektiğini belirtti.

Vaka sayılarının düşmesi için aşı olunmasına dikkat çeken Taşkent, şunları söyledi: “Hastane bünyesindeki yoğun bakım ve servislerimizde herhangi bir sorun yok. Doluluk oranı olarak da düşük durumdayız. Devlet hastanesi bünyesindeki yoğun bakım servisimizdeki hasta sayımız 5-6 hasta ile düşük iller arasında yer alıyor. Ancak bu sayının geçen yıl gibi artış göstermemesi, özellikle yaz sezonunda düğünlerin yapıldığı dönemde sosyal mesafenin dikkate alınmadığı durumlarda salgının tekrardan bir dalgalanma ile artacağını düşünüyoruz. Eğer bu aşılama çalışmalarında istediğimiz seviyelere ulaşabilirsek, geçen yıl Ağustos veya Eylül aylarındaki Covid-19 pikini görmemeyi planlıyoruz. Covid-19 aşısı özellikle vaka sayısının düşmesinde etkilidir. Ancak bizim öncelikli hedefimiz servis yoğun bakıma ihtiyaç duyma oranını azaltmaktır. Eğer aşılama istediğimiz hızda olursa hastalarımız Covid-19 salgınını çok daha hafif olarak atlatacaklar. Yoğun bakım ve servis ihtiyacı daha az olacaktır. 3’üncü normalleşme sürecine girmişken tekrar yeni bir pikle evde kalmaya yada kapanmaya ihtiyaç duyulmaması planlanıyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —