ASYA, GÜVEN TAZELEDİ

Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (BURSA MUŞ-DER) Olağan Kongresi yapıldı

GÜNCEL 27.10.2021 19:15:00 939
ASYA, GÜVEN TAZELEDİ

ASYA, GÜVEN TAZELEDİ

Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (BURSA MUŞ-DER) Olağan Kongresi yapıldı

 

Muş’un en fazla göç verdiği illerin başında gelen Bursa’da yaşayan Muşlular tarafından kurulan dernekler içerisinde en eski derneklerden biri olan Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde (BURSA MUŞ-DER) olağan kongre heyecanı yaşandı.

1997 yılında Bursa’da kurulan dernek yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle dikkat çekiyor.

Bursa’da kurulmuş en köklü sivil toplum örgütlerinden biri olan BURSA MUŞ-DER’in olağan genel kongresi Yıldırım Belediyesi ev sahipliğinde Barış Manço Kültür Merkezinde yapıldı.

Yapılan kongre sonucunda mevcut başkan Mahmut Asya tek liste ile girdiği seçimde güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Divan kurulu başkanı Eyüp Kutlucan’ın yönetiminde devam eden kongrede eski yönetim mali açıdan ibra edildi.

ASYA’DAN YENİ DERNEK BİNASI İÇİN MÜJDE

Siyaset ve iş dünyasından birçok davetlinin yanı sıra farklı sivil toplum örgütlerinin başkanlarının da katıldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Yeniden güven tazeleyerek başkanlığa seçilen Mahmut Asya, yapmış olduğu konuşmasında kongreye katkılarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkür etti.

Yapmış oldukları icraatlardan bahseden Başkan Asya, yeni dönemde de aynı heyecan ve gayret ile Bursa Muşlular Derneği olarak çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Yeni dernek binası için gerekli destek sözünü alan Başkan Asya, altı ay gibi kısa bir süre içinde yeni dernek binası için temel atma hedeflerinin olduğunu ifade etti

YILDIRIM BELEDİYESİ BAŞKANI OKTAY’DAN DESTEK SÖZÜ

Dernek başkanı Mahmut Asya’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bursa’nın Yıldırım ilçe Belediye Başkanı Oktay Yılmaz;  salonu selamlayarak sözlerine başladı ve Muş’un Bursa’da yaratmış olduğu değer ve katkılardan bahsetti. Derneğe destek ve tebriklerini sunan Yılmaz, Bursa Muşlular Derneği’nin yeni yerleşkesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, yer taahhütünün neticelendiğinin müjdesini vererek sözlerini noktaldı.

Son olarak kürsüye çıkarak söz alan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise birlik beraberlik vurgusu ile salonu selamladı.

Kongre yeni yönetimin tanıtılmasının ardından sona erdi.