AV YASAĞI BAŞLADI

Muş Valiliği, Mart ayı itibariyle Muş’ta av sezonunun kapandığını duyurdu.

YAŞAM 10.03.2021 19:54:00 816
AV YASAĞI BAŞLADI

AV YASAĞI BAŞLADI

Muş Valiliği, Mart ayı itibariyle Muş’ta av sezonunun kapandığını duyurdu.

 

Muş Valiliği Türkiye genelinde başlayan av yasağı ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda 7 Mart tarih itibariyle tüm ülkede olduğu gibi Muş’ta da av yasağının başladığını ve av yasağının kalkacağı Ağustos ayına kadar yasaklara uymayanlara yasal işlem uygulanacağı bildirilid.

Konu ile ilgili olarak Muş Valiliğinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullandı: “2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu, 07/03/2021 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır. Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetlerinin yasak olduğu özellikle; av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması gerekmektedir.

Bu hususlara uymayanlar hakkında, Doğa Koruma ve Milli Parkalar Muş İl Şube Müdürlüğümüzce gerekli yasal işlemler uygulanacaktır.”