AV YASAĞININ KALKMASIYLA BİRLİKTE O İŞLETMELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Yurt genelinde av yasağının kalkmasının ardından av malzemeleri satan işletmelerde yoğunluk arttı.

GÜNCEL 3.09.2024 17:17:00
AV YASAĞININ KALKMASIYLA BİRLİKTE O İŞLETMELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

AV YASAĞININ KALKMASIYLA BİRLİKTE O İŞLETMELERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Yurt genelinde av yasağının kalkmasının ardından av malzemeleri satan işletmelerde yoğunluk arttı.

 

Av yasağının sona ermesiyle avcıların ilgisi arttı; av bayileri yeni av tüfekleri ve balıkçılık ekipmanlarına yoğun talep görüyor.

Av yasağının balık türlerinde ve birçok av hayvanında kalkmasıyla birlikte av ürünlerine de ilgi arttı. Balık olta takımlarından, av tüfeklerine kadar birçok ürün yeni modelleriyle birlikte av bayilerinin vitrinlerini süslerken, meraklıları da gelip bu yeni ürünler konusunda bilgi almayı da ihmal etmiyorlar.

Balık ve diğer av hayvanlarında av yasaklarının kalkmasıyla birlikte av severler de av bayilerine akın ediyorlar. Yeni av sezonu için yeni gelen ürünleri meraklı gözlerle inceleyen av tutkunları oltadan zıpkına, av tüfeğinden daha birçok av malzemesine kadar aradıkları her şeyi bulabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

15 yıldır bu sektörde hizmet veren Veysel Kaya, babasından devraldığı bu işi tek başına sürdürüyor. Muş’ta balıkçılıkla ilgili tüm ihtiyaçları karşılayabilecek çeşitli ürünlerle hizmet sunan Kaya hem doğaya hem de canlılara zarar vermeyen ürünler satmaya özen gösterdiğini söylüyor.

Balık avı malzemelerinin gelişen teknolojiyle birlikte daha pratik ve verimli hale geldiğini söyleyen Veysel Kaya, “Eskiden balıkçılar basit tahta parçalarıyla avlanmaya çalışırdı. Şimdi ise olta, makara, şamandır, misina sistemleri sayesinde avlanmak hem daha kolay hem de daha etkili. Balıkçılarımıza en kaliteli ürünleri sunmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yasakların kalkmasının ardından küçük balık avlamamaları konusunda balıkçıların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Kaya, “Limitlerin üzerinde balık tutulmaması çok önemli. Küçük balıkları avlamaktan kaçınmalıyız. Ayrıca trol ağlarının kullanımı sularımızın geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor.” dedi.

Yeni sezona av ürünlerine ilginin yoğun olduğunu belirten Kaya; “Av birçok insan için gerçekten büyük bir tutkudur. Av severler av yasağının kalkmasını dört gözle bekliyorlardı. Eylül ayı itibari ile balıklarda av yasağı kalktı. Hem balıklarda hem de diğer ev grubunda olan hayvanlarda av yasaklarının kalkması ile birlikte bizim gibi av malzemeleri satan iş yerlerinde de satışlarında artışlar oldu. Şu anda balık avlanma malzemelerini ve diğer av malzemelerinin satışlarını yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özellikle  av tüfekleri satın alırken dikkatli olunması gerekliliğinin altını çizen Kaya; “Kuş ve benzeri av hayvanlarının avlanmasında kullanılan av tüfekleri satın alınırken mutlaka ruhsat belgesi dahilinde satışları yapılır. Ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından kişilerin istekleri doğrultusunda av tüfeklerini satıyoruz. Kurallara ve usulüne uygun alışveriş yapmak ve kaliteli, garantili ürün kullanmak gerekir. Herkesin bu bilinçle davranması temenni ediyor ve av severlere de avlanması yasak olan türleri avlamamaları önemle rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

OKUL SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

MUŞ OVASI 1. ETAP SULAMA PROJESİ İLE BİTKİSEL ÜRETİM PLANLAMASI MASAYA YATIRILDI

AZİZ ŞEHİDİMİZ ÜMİT SOLAK DUALARLA YAD EDİLDİ

AFAD ÖNCÜLÜĞÜNDE MUŞ’TA GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

AİLELERİN EVLAT NÖBETİ MUŞ’TA 213. HAFTAYA ULAŞTI

ÇUVALLA ÖLÜME TERK EDİLEN İKİ YAVRU KÖPEK JANDARMA SAYESİNDE HAYATTA KALDI

ÇOCUK EVLERİ SİTELERİ’NDE GÜNLÜK YAŞAM VE FAALİYETLER İNCELENDİ

KAYMAKAM KOŞANSU: “DEVLET HALKIYLA VARDIR, KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

NEVŞEHİR’E ATANAN EMNİYET MÜDÜRÜ SERKAN KARAMAN’A VEDA

JANDARMA EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE MORAL VE EĞİTİM ZİYARETİ

  • Perşembe 26 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cuma 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.4 ° / 10.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0