BALIKÇILARIN ZORLU KIŞ MESAİSİ: KALEHAN BARAJI’NDA EKMEK MÜCADELESİ

Muş’un Ulukaya köyünde bulunan Kalehan Barajı’nda balıkçılık yapan vatandaşlar, zorlu kış şartlarına rağmen ekmek mücadelesine sürdürüyor.

GÜNCEL 20.01.2025 16:56:00
BALIKÇILARIN ZORLU KIŞ MESAİSİ: KALEHAN BARAJI’NDA EKMEK MÜCADELESİ

BALIKÇILARIN ZORLU KIŞ MESAİSİ: KALEHAN BARAJI’NDA EKMEK MÜCADELESİ

 

Muş’un Ulukaya köyünde bulunan Kalehan Barajı’nda balıkçılık yapan vatandaşlar, zorlu kış şartlarına rağmen ekmek mücadelesine sürdürüyor.

Barajın serin sularına bir gün önceden bıraktıkları ağları toplayan balıkçılar, soğuk hava ve rüzgâra rağmen işlerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan balıkçılar, zor hava şartlarına rağmen yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmeyerek mesleklerini severek yapıyorlar. Omuz omuza çalışarak ağlara takılan balıkları teknenin içine alan balıkçılar, ekmek parası kazanmak için balığın peşinden gidiyor.

Ulukaya, Köşk ve Göl Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Emrullah Kurt, balıkçılık yaparak geçindiklerini söyleyerek, hava şartları ne kadar sert olursa olsun, barajın kendilerine sunduğu nimetleri değerlendirmek zorunda olduklarını ifade etti. Kurt, “Su üzerinde balık avlama işimize devam ediyoruz. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gelip ağlarımızı suya seriyoruz. Ertesi günü gelip ağları çekip, çıkan balıkları Muş ve Bingöl’deki esnafa satıyoruz. Bu konu için devletimizden de destek bekliyoruz. Kooperatif olarak ağır şartlarda çalışıyoruz. Kış mevsiminde balık avına geldiğimizde sıfırın altında 5-10 derece soğuklarda geliyoruz. Soğuktan dolayı çok zorluk çekiyoruz ama işimizin başındayız. Her ne kadar zor şartlarda olsa bile işimizi severek yapıyoruz. Daha önceki yıllarda hayvancılıkla uğraşıyordum. Hayvancılıkta maliyetler yükseldiğinden dolayı balıkçılığa yöneldik. Ekmeğimizin peşindeyiz” dedi. (İSAK GÜNGÖR-MUŞ/İHA)

İlginizi Çekebilir

ÇUVALLA ÖLÜME TERK EDİLEN İKİ YAVRU KÖPEK JANDARMA SAYESİNDE HAYATTA KALDI

ÇOCUK EVLERİ SİTELERİ’NDE GÜNLÜK YAŞAM VE FAALİYETLER İNCELENDİ

KAYMAKAM KOŞANSU: “DEVLET HALKIYLA VARDIR, KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

NEVŞEHİR’E ATANAN EMNİYET MÜDÜRÜ SERKAN KARAMAN’A VEDA

JANDARMA EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE MORAL VE EĞİTİM ZİYARETİ

"ENGELSİZ SPOR, EĞİTİM VE GEZİ PROJESİ"YLE SOSYAL HAYATA GÜÇLÜ ADIM

BARIŞAN: “MİLLETİN İRADESİ ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR”

GÖNÜLLÜ GENÇLER ÇOCUKLARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI

BİK ANALİTİK SİSTEMİNİ MANİPÜLE ETMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLERE KARŞI UYARI

EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

  • Salı 28.2 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0