BARIŞAN, “OHAL İLAN EDİLEN 10 İLDEKİ KAMU GÖREVLİLERİNE İLİŞKİN TALEBİMİZ KARŞILIK BULDU”
Memur-Sen Muş İl temsilcisi Mahir Barışan, OHAL ilan edilen illerdeki kamu görevlileri için sendikaları tarafından yapılan başvurunun karşılık bulduğunu söyledi.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illerdeki kamu görevlileri için Memur-Sen tarafından yapılan başvuru karşılık buldu. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, deprem felaketi sonrasında İdari İşler Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na OHAL ilan edilen 10 ildeki kamu görevlilerin izin ve görevlendirmeler yönünden beklentilerinin karşılandığını söyledi.
Barışan yapmış olduğu açıklamasında şunları dile getirdi: “Genel Merkezimiz deprem felaketinin ardından bölgedeki durumu da gözeterek 10 Şubat 2023 tarihinde İdari İşler Başkanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na OHAL ilan edilen 10 ildeki kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasını ve geçici görevlendirmelerinin yapılmasını talep etti. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve genelgeler, talebimizin karşılık bulduğunu göstermektedir. Düzenleme ile deprem felaketi sonrası mağduriyet yaşayan kamu görevlilerimizin izin ve görevlendirmeler yönünden beklentileri karşılanmıştır. Yaşanan deprem felaketi sonrası sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecindeki otuz günlük başvuru süreci, deprem bölgelerine görevlendirilen ya da deprem nedeniyle bölgede bulunan personelin başvuru imkânı olmaması da gözetilerek 31 Mart 2023 tarihine uzatıldı. Deprem felaketi nedeniyle eğitime ara verilen günlerde ek ders görevi bulunan personelin görevini yapmış sayılacağını ve ek ders ücretlerinin kendilerine ödenmesine yönelik düzenlemenin de yapıldı. Yapılan düzenlemeler, kamu hizmetinin eksiksiz biçimde yerine getirilmesi için hızlı bir şekilde karar alınmış olması açısından önemlidir. Devletimizin büyüklüğü ve milletimizin gücüyle el ele vererek bu zor günleri de atlatacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.