Tarih: 11.03.2020 18:20

?BAŞKA YOL YOK, UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK? SEFERBERLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozan ve dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olan uyuşturucuya ve bağımlılığa karşı mücadelede yeni bir döneme girildi. Ülke genelinde tüm paydaşların katılımıyla sorunun kökten çözümü için İçişleri Bakanlığı tarafından düğmeye basıldı. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar neticesinde Mart ayı ?Başka Yol Yok, Uyuşturucuya Geçit Yok? sloganıyla ?Uyuşturucu ile Mücadele? ayı olarak ilan edildi.

Topyekün mücadele

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun imzasıyla Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van Valiliklerine gönderilen genelgeyle uyuşturucu ve bağımlıkla mücadele faaliyetlerinin artırılması istendi. Genelgeye göre valilikler, ildeki kurum ve kuruluşlarla birlikte uyuşturucu ve bağımlılığa karşı topyekün bir mücadeleye girişecek.

Tiyatro oyunları, kısa filmler, afişler?

Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar arasında üniversiteler, muhtarlar, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ile istişare toplantıları gerçekleştirilecek. Her mahalle ve semt için ayrı ayrı olmak üzere metruk binalar ve parklar belirlenerek uyuşturucu satıcılarının uğrak durağı olması muhtemel alanlar sokak lambaları ile aydınlatılacak. Çalışmalar kapsamında özellikle gençleri ağına düşüren bağımlılık ile ilgili mücadeleye katkı sunacak tiyatro oyunu, kısa film gibi etkinliklerin gösterimi yapılarak afiş, slogan, şiir ve öykü yarışmaları düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren gençlere ise valilerin katılımıyla ödülleri verilecek. Üniversitelerde panel, sempozyum etkinlikleri yapılacak ve kalabalık meydanlarda stant kurularak geniş kitlelere erişim sağlanacak.

Hedef geniş kitlelere ulaşmak

Uyuşturucu satıcılarının okul önlerini mesken tutması ve gençleri zehirlemesi karşısında da önlemler alınmış durumda. Çalışmalar kapsamında öğrencileri uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına okullarda rehberlik öğretmenlerinin öncülüğünde bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca camilerde din görevlileri, kahvehanelerde ise eğitmenler aracılığıyla eğitimler düzenlenecek. Gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek etkinliklere yerel ve ulusal basın mensuplarının davet edilerek söz konusu mücadelenin kitle iletişim araçları ile halka ulaştırılması da yürütülecek çalışmalar arasında bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —