Tarih: 21.10.2020 17:20

BAŞKAN KARAYEL: İLÇEMİZ ADINA ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Facebook Twitter Linked-in

Hasköy ilçesinin her geçen gün gelişerek büyüdüğünü belirten Hasköy İlçe Belediye Başkanı Hikmet Karayel, eğitimden sağlık alanına kadar birçok devlet yatırımın yapıldığını söyledi.

Muş Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü´nü ziyaret eden Başkan Karayel, ?bu güzel merkezin kuruluş amacı;Muş Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü; öncelikle bakım gereksinimi olan engellinin ve +13 zihinsel engellilere yönelik yaşadığı sosyal çevre içerisinde bakımının sağlanması, bu doğrultuda yardıma, desteğe gereksinim duyan engellinin yatılı bakım hizmet modeli ile desteklenmesi, engellinin ailesine yönelik danışmanlık hizmeti vermesi hedeflenmektedir. Merkezde; engelliler ve aileleri ile topluma uyum hizmetlerinin sunulması planlanmaktadır. Bu kuruluş gerçekten önemli bir yatırımdır? dedi.

Muş Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile ilgili verilen genel bilgilerde ise şöyle denildi: ?Kuruluşumuz Muş Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olup süreci İl Özel İdaresi tarafından ihale ve yapım işleri tamamlandıktan sonra 2019 yılında teslim alınmıştır. Kuruluşumuz Muş iline bağlı, merkeze 18 km  uzaklıkta olan yaklaşık 27 bin nüfusu olan Hasköy ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Kuruluşumuz 20.000 m2 alan  üzerine kurulmuş olup idari bina (bodrum+zemin+1.kat),idari binanın karşısında 2 katlı 1 blokta 4 yaşam evi, idari binanın sağ ve solunda karşılıklı 1 katlı 2 bloktan oluşan 4 yaşam evi bulunmakta olup toplam kapalı alanımız 4377m2´dir. İdari bina ile yaşam evleri arasında kalan kısımda yeşil alan ve 5 adet kamelya bulunmakta, idari binanın arka kısmında spor sahası, yeşil alan, hobi bahçesi ve spor aletlerinin olduğu alan bulunmaktadır. Kuruluşun etrafı 1.5m yüksekliğinde ihata duvar ve demir korkulukla çevrili olup, 8 yaşam evinde toplam 72 engelli yatak kapasitesi mevcuttur.

10 MİLYONA MAL OLDU

1. Kuruluşun ana girişi kuzey yönünden sağlanmaktadır. 2. Kuruluşun ana girişinin hemen karşısında spor sahası, yeşil alan ve spor aletlerinin bulunduğu alan bulunmakta olup idari bina ile yaşam evleri ana girişin batısında konumlanmıştır.

Personel Durumu ise: Kuruluşumuzda 1 Kuruluş Müdürü, 3 kuruluş müdür yardımcısı,1 hizmetli memur, 2 fizyoterapist (4/b), 1 sosyal çalışmacı(4/b), 2 diğer sağlık personeli(4/b), 1 diğer destek personeli(4/b), 1 büro personeli(4/b), 4 engelli bakıcı(4/d), 1 teknik hizmetli(4/d), 2 temizlik görevlisi(4/d), 3 güvenlik görevlisi(4/d), 1 psikolog(4/b) olup 23 personelin kadrosu kuruluşumuzda.?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —