BAŞKAN ÇAĞLAYAN, “MUŞ’TA TRAFİK VE OTOPARK SORUNU GİDEREK DERİNLEŞİYOR”

HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, şehir merkezindeki ışıklandırma ve kavşak eksikliklerinin trafik akışını olumsuz etkilediğini belirterek, otopark yetersizliğinin de sorunu derinleştirdiğini söyledi.

GÜNCEL 2.11.2025 16:46:00
BAŞKAN ÇAĞLAYAN, “MUŞ’TA TRAFİK VE OTOPARK SORUNU GİDEREK DERİNLEŞİYOR”

BAŞKAN ÇAĞLAYAN, “MUŞ’TA TRAFİK VE OTOPARK SORUNU GİDEREK DERİNLEŞİYOR”

HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, şehir merkezindeki ışıklandırma ve kavşak eksikliklerinin trafik akışını olumsuz etkilediğini belirterek, otopark yetersizliğinin de sorunu derinleştirdiğini söyledi.

 

Muş’ta son yıllarda artan araç sayısı, şehir içi ulaşımda ciddi sıkışıklıklara yol açıyor. HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, mevcut trafik ve otopark düzenlemelerinin yetersiz olduğunu belirterek, özellikle şehir merkezindeki bazı noktaların acilen ışıklandırma ve kavşak düzenlemesine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Şehirde yapılan son araştırmalara göre, kayıtlı araç sayısı 42 bin 109’a ulaştı. Bu artışın beraberinde yoğun trafik ve otopark sorununu getirdiğini dile getiren Çağlayan, “Cumhuriyet Caddesi ve Karayolları kavşağında bazı ışıklandırmalar mevcut olsa da birçok kritik noktada bu önlem alınmamış durumda. Trafik akışının sağlıklı ilerleyebilmesi için ışıklandırma ve kavşak düzenlemeleri öncelikli hale getirilmelidir” dedi.

Çağlayan, Sanat Okulu Kavşağı, Eski Acil Yolu Kavşağı, Kent Meydanı karşısı ve İmam Şafii Camii çevresinin acil ışıklandırma ihtiyacı bulunduğunu vurguladı. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi üzerinde Selimiye Camii çıkışı, Eski Acil Yolu çıkışı, İmam Hatip 6 ve SSK Yolu kavşaklarında da düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

“Bazı bölgelerde çalışmalar öncelikli olmalı”

“SGK çıkışı ile Yeni Hastane Yolu çıkışı arasında hem kavşak hem de ışıklandırma çalışmaları öncelikli hale getirilmelidir” diyen Çağlayan, şu ifadeleri kullandı: “Hacıboğaz Camii civarında, Selçuklu İlköğretim Okulu yakınındaki kavşakta da benzer düzenlemeler yapılmalı. Önceki belediye çalışmaları bazı eksiklikleri gidermeye yetmiş olsa da halen birçok nokta ihmal edilmiş durumda.”

Otopark kapasitesi yetersiz

Muş merkezdeki trafik sıkışıklığının bir diğer nedeninin otopark eksikliği olduğunu vurgulayan Çağlayan, Kent Meydanı altı ve belediye otoparklarının ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Kent Meydanı altındaki otoparkın düşük kullanım oranına ve belediye otoparklarının bir kısmının Adalet Sarayı’na tahsis edilmesine dikkat çeken Çağlayan, “Bu durum şehir içi otopark kapasitesini ciddi şekilde kısıtlıyor. Ayrıca tek yönlü caddelerde çift taraflı araç parkı ve esnafın yol ile kaldırım işgalleri de trafiği olumsuz etkiliyor” dedi.

“Amacımız halkın yaşadığı sorunları çözmek”

Konuşmasında herhangi bir siyasi çıkar gözetmediklerinin altını çizen Çağlayan, “Amacımız siyasi kazanç değil, halkın yaşadığı sorunlara çözüm üretmek. İlgili kurumlar sorumluluklarını yerine getirdiğinde trafik akışı rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Muş Valisi Avni Çakır ile yaptıkları görüşmeye de değinen Çağlayan, valinin yaklaşımından memnuniyet duyduklarını belirtti. HÜDA-PAR olarak kentteki sorunları gündemde tutmaya ve halkın hizmetine yönelik çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

BULANIK'TAN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA UMUT KÖPRÜSÜ: "BİN UMUT TURNASI" PROJESİ GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ

KIZILAY’DAN MİNİK KURSİYERLERE KIŞLIK DESTEK

ASYA AİLESİNİN ACI KAYBI: MENDUH ASYA VEFAT ETTİ

MUŞ-İZMİR ARASINDA DİREKT UÇAK SEFERLERİ BAŞLATILIYOR

MUHTARIN GÖNÜLLÜ KAR MESAİSİ TAKDİR TOPLADI

MAUN’DA KPSS PUANIYLA, SINAVSIZ 10 PERSONEL ALINACAK

POLİSTEN ÖRNEK DAVRANIŞ: SU DOLAN CADDEYİ KÜREKLE TEMİZLEDİ

VALİ ÇAKIR, "MİRAÇ, KARDEŞLİĞİN VE MANEVİ ARINMANIN MÜJDECİSİDİR"

KEÇİ SÜRÜSÜ 4 SAATLİK ZORLU YOLCULUKLA KÖYE ULAŞTIRILDI

KAR YIĞINI EV GİRİŞİNİ KAPATTI, BELEDİYE EKİPLERİ HIZLICA MÜDAHALE ETTİ

  • Cumartesi 11 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 7.8 ° / -1 ° Güneşli
  • Pazartesi 5 ° / -3.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9