Tarih: 25.03.2024 20:59

BİNGÖL, “BİR YILDA 75 KİŞİYİ BAĞIMLILIKTAN KURTARDIK”

Facebook Twitter Linked-in

BİNGÖL, “BİR YILDA 75 KİŞİYİ BAĞIMLILIKTAN KURTARDIK”

Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, son bir yıl içerisinde 75 kişiyi bağımlılıktan kurtardıklarını söyledi

 

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, konuk olduğu TRT GAP Diyarbakır Radyosunda bağımlılık hakkında bilgiler verdi.

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, TRT GAP Diyarbakır Radyosunun canlı yayın konuğu oldu. Telefon bağlantısı ile canlı yayına katılan Bingöl, bağımlılıkla mücadele hakkında bilgiler aktardı. Yaklaşık 10 yıldır Muş’ta bağımlılıkla mücadele ettiklerini ifade eden Alparslan Bingöl, “Derneğimizin amacı, gençleri madde bağımlılığından uzak tutup, toplum yararına faydalı hizmetler yönlendirmektir. Çünkü boşlukta kalan gençlerimiz suça meyilli olur, mutluluğunu farklı maddelerde bulur ve bu da onun için bir yıkım olur. Bizler de Muş’un gençliğini uyuşturucuya kurban etmemek için dernek olarak sahada aktif bir şekilde faaliyet yürütmekteyiz. Bütün mahallelerimize, kahvehanelerimizde toplantılar yapıp gençlerle bir araya geldik. Uyuşturucunun beyindeki bir hastalık olduğunu, duygu kökenli olduğunu, gençlerimizi topluma kazandırmak için hep beraber çalışmamız gerektiğini söyledik” dedi.

“Ailelerle ortak hareket ediyoruz”

Uyuşturucuyla mücadelede ailenin önemine vurgu yapan Bingöl şöyle konuştu, “Derneğimiz Muş ilimizde çok güzel hizmetlere vesile oldu, ailelerin, gençlerin umudu oldu. Bir evde uyuşturucu madde kullanan varsa, anne, eş, kardeş, çocuk hepsi bağımlı sayılır. Bir insanın kurtardığınız zaman ailenin hepsini kurtarmış olursunuz. Bizler de bu meşakkatli yolda Muş gençliğini uyuşturucuya kurban etmemek için 7/24 Muş halkımızın hizmetindeyiz. 2015 yılından bu yana faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dernek üyelerimizin dışında mahalle temsilcilerimiz ve gönüllü annelerimiz var. Hepsiyle ortak hareket ediyoruz.”

“Ramazan ayında 2 kişiyi bağımlılıktan kurtardık”

Son bir yılda 75 kişiyi uyuşturucunun pençesinden aldıklarını belirten Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü, “Uyuşturucu hastalığı ne yazık ki inkar hastalığıdır. Hal böyle olunca aileler ilk etapta bunu saklıyor. Hâlbuki saklanmazsa ilk temasta bizlere başvuruda bulunurlarsa çok daha erken bir şekilde müdahale şansımız olur. Toplantılarda maddenin zararlarını anlatıyoruz. Uyuşturucunun sonunun ölüm, yıkım olduğunu söylüyoruz. Toplantıda sonra bize ulaşıp bağımlı olduklarını söylüyorlar ve bizleri evlerine davet ediyorlar. Biz de o ailelerimizi ziyaret ediyoruz ve o gencimizi maddeye iten sorunu buluyoruz. Aile üyeleriyle toplantı yapıyoruz, madde kullanan gençle birebir görülme yapıyoruz ve o gencimizi bağımlılıktan kurtarıyoruz. Ramazan ayı içerisinde bize müracaat eden 2 kardeşimizi bağımlılıktan kurtardık ve ilaçsız tedaviye başladık. Son bir yıl içerisinde 75 kardeşimizi bu illetten kurtardık.”

“Aileler evlatlarını sahiplensin”

Ailelerin evlatlarını dışlamaması gerektiğinin altını çizen Bingöl şunları kaydetti, “Uyuşturucuyla mücadelede en büyük farkındalık ailenin kendisidir. Hiçbir anne-baba çocuğunun uyuşturucu madde kullanmasını istemez. Madde kullanımının olması aileye zor anlar yaşatır. Genellikle bu sorunları paylaşmazlar, gizli tutarlar. Burada ailelerimize büyük görev düşer. Çocuklarının hal ve hareketlerine dikkat ederek uyuşturucu madde kullanıp kullanmadıklarını rahatlıkla öğrenebilirler. Aile evladının gözlemesi lazım. Uyuşturucu madde kullandıklarından şüphelendikleri anda profesyonel destek almalıdır, kesinlikle gizlemesinler. Çocuklarını bağımlılıktan kurtarmak ailenin elinde. Çocuğunu dışlamamalı. Çünkü dışlanan bireyler çözümü uyuşturucu bulurlar. Aile evladını sahiplenirse, onu sokaklar bırakmazsa olumlu sonuçlar alınır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —