BİNGÖL, “MADDE ONLARI BİTİRECEĞİNE BİZLER MADDEYİ BİTİRECEĞİZ”
Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, “Gençleri kurtarmak için sahada canla başla emek vereceğiz. Madde onları bitireceğine bizler hep beraber maddeyi bitirmek için son nefesimize kadar emek vereceğiz, yüreklere dokunacağız.”
Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, TRT GAP ve TRT Erzurum Radyosunun canlı yayın konuğu oldu. Telefon bağlantısı ile canlı yayınlara katılan Bingöl, ilaçsız tedavi hakkında bilgiler aktardı.
Derneği kurdukları 2015 yılında gençlerimizi ilaçlı tedavi görmeleri için hastanelere yolladıklarını ifade eden Alparslan Bingöl, ilaçlı tedaviden sonra gençlerin ikilemde kaldığını savundu. Bingöl, “Kişi hastanede 21 gün yattıktan sonra maddeyle ilaç arasında gidip gelme durumları oluyor. Yani tekrardan kayma gibi, yani eski haline dönmesi durumunda. Ya maddeyi bırakacaktı ya ilacı bırakacaktı” dedi.
“Muş’ta gençlerin umudu haline geldik”
Çeşitli çözüm arayışlarına girdiklerini ve İstanbul’da ilaçsız tedavinin olduğunu öğrendiklerini dile getiren Bingöl sözlerini şöyle sürdürdü, “Maddeden manaya diyerek yeni doğmuş bir bebek gibi bunları hayata kazandırmayı hedefledik. İlaç hastalığın bir ayağı ama bunların sosyalleşmesi lazım. Fizik olarak, ruhsal olarak, uyanış olarak. Bunları hep birlikte yaptığımız süre içerisinde başarı oranımız da artıyor. Baktık ki başarı oranı yüzde 70’lere çıkınca ailelere bizlere başvurularda bulundu. Bu yolda biz de ilerledikçe ilerledik. Ondan sonra Muş'ta şu anda gençlerin, ailelerin umudu halini alan bir ilaçsız rehabilitasyon merkezine gençlerimizi göndererek topluma kazandırıyoruz. Bu da tabii Valimizin, devletimizin yanımızda yer almasıyla oluyor.”
“İlaçsız tedavide başarı oranı çok yüksek”
İlaçsız tedavide başarı oranının yüksek olduğunu dile getiren Bingöl, “Bizler bu gençlerimizi maddeyi iten sebepleri araştırıyoruz. Kişi mutsuzluğunu, yoksunluğunu maddede bulur. İlaçsız tedaviye biz maddeden manaya diyoruz. Maddiyattan önce gençlerimize kaybolan maneviyatı bulmalıyız. Gençlerimiz bu bataklığa düşmüş ama bunu iten sebep nedir? Aile içinde iletişim nasıldır? Aile yeterince ilgileniyor mu? Biz bunları hastaneye yatırdık, ilacını kullandı, çıktı. Ama geri dönüşümü yine enkaz olacak. İlaçsız tedavide yeni doğmuş bir bebek gibi. Psikolojik destek alıyorlar. Sosyalleşmenin ne olduğunu görüyorlar. Ruhen fiziken sağlam muhakeme yetenekleri oluyor. Yani algıları yenileniyor, sağlıklı düşünebiliyorlar. 10 yıllık saha tecrübeme dayanarak söylüyorum, ilaçsız tedavide başarı oranı yüzde 70-80’dir” diye konuştu.
“Aileler de online takip ediyor”
“Aileler de online toplantılar düzenleyerek evladının neler yaptığını takip edebiliyor” diyen Bingöl, “Bu şekilde ailelere de eğitim veriliyor. Tedaviden sonra gençlerin yalnız bırakılmaması gerektiği ailelere anlatılıyor. Bağımlılık bir yalnızlık hastalığıdır Kişi mutsuzluğunu, yalnızlığını gider o maddede bulur. Ama aile buna sahiplenirse, bizler hepimiz toplum olarak, devlet büyüklerimizle birlikte sahiplenirsek, onları ötekileştirmezsek geri dönüşümü güzel olur. Biz bu gençlerimize inanalım, güvenelim, sokaklara heba etmeyelim. Bizler bunlara sahip çıkmazsak sokaklar sahip çıkar. Ama bağımlılık bir döngü halindedir. Bir insanı bataklıktan çekip kurtardıktan sonra arkasından yüzlerce genç geldi. Evet bağımlılıktan kurtuluş var zaten. Kurtulmak için bunlara adım atmamız lazım. Bağımlı bize gelmiyor. Biz bağımlıya gidiyoruz. Aile bize geldikten sonra gerek derneğimizde, gerek sahada gerek, evlerde bizler o kardeşimizin elinden tutup çekiyoruz. Aileler memnun. Anneler derneğimize gönüllü olarak geliyorlar. Biz isteriz ki hiçbir gencimiz bu illete bulaşmasın. Burada ailelere çok büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.
“Duyarlı bir valimiz var”
Muş Valisi Avni Çakır’ın bu konuya çok önem verdiğinin altını çizen Bingöl şöyle konuştu, “Bu konuda çok duyarlı bir valimiz var, Avni Çakır Valimiz. Muşlu gençler ona Avni Baba diyor. Valimiz bu konuda çok duyarlı. Derneğimizin sürekli açık kalmasını istiyor. Burada valimizin desteğiyle şu an toplum olarak, kamu kurumları bile bu konuda bir farkındalık yapıp hep beraber sahada emek veriyor.”
“Son nefesimize kadar emek vereceğiz, yüreklere dokunacağız”
Gençleri kurtarmak için sahada canla başla çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Bingöl, “Çünkü bir insan demek, bir ülke demek. Bizler bu gençlerimize çıkacağız. Bu illet onların sonu olmasın istiyoruz. Madde onları bitireceğine bizler hep beraber maddeyi bitirmek için son nefesimize kadar emek vereceğiz, yüreklere dokunacağız” şeklinde konuştu.