BİNGÖL, “UYUŞTURUCUDAN KURTULUŞ VARDIR”

TRT GAP Radyosu’na konuk olan Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, madde bağımlılarına seslenerek, “Bu yolun sonu ölümdür demeyin. Bundan kurtuluş sizlerin de elindedir. Uyuşturucudan kurtuluş vard

GÜNCEL 26.09.2024 17:02:00
BİNGÖL, “UYUŞTURUCUDAN KURTULUŞ VARDIR”

BİNGÖL, “UYUŞTURUCUDAN KURTULUŞ VARDIR”

TRT GAP Radyosu’na konuk olan Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, madde bağımlılarına seslenerek, “Bu yolun sonu ölümdür demeyin. Bundan kurtuluş sizlerin de elindedir. Uyuşturucudan kurtuluş vardır.”

 

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, TRT GAP Radyosunun canlı yayın konuğu oldu. Telefon bağlantısı ile canlı yayına katılan Bingöl, bağımlılıkla mücadele hakkında bilgiler aktardı. 

Programının sunucusu Fatih Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Bingöl, Muş’ta bağımlılık üzerine yapılan çalışmalar ve gençleri bağımlıktan korunma yolları ile ilgili açıklama yaptı. 10 yılı aşkındır bağımlılıkla mücadele ettiklerini ifade eden Bingöl, “İlimizde bütün kahvehanelerde, kıraathanelerde gençlerle toplantılar düzenledik. Uyuşturucunun sonu olmadığını, bunun sonunun ya cezaevi, ya ölüm olduğunu, umuda bir adım atmaları gerektiğini söyledik. Sürekli onların yanında olduğumuzu söylüyoruz. Şimdi de anneler hareketimiz başladı. Anneler yanımızda, evlatları için derneğimize geliyor, babalar geliyor, eşler geliyor. Derneğimizi Muş ilimize bir umut kapısı olarak görüyorlar. Çünkü Muş ilimizde bağımlılıkla mücadele denince sahada olan, akla gelen bir tek kuruluşu var o da Muş Gençlik Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'dir. Bizler yalnız derneğimizde bu hizmeti yapmıyoruz. Bazen evlere gidiyoruz. Anne baba evladının ne halde olduğunu bize söylüyor. Arabayla gelip bizi evimizden alıyorlar. Bizler de bir genci kurtarmak için tüm imkanları seferber ederek o ailenin, o gencin yanında oluyoruz. Çünkü Allah'ın ayetinde diyor ya bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bizler de bu meşakkatli yolda ilimizde çok güzel hizmetler yapmaktayız. Annelerin sesi olduk. Muş'un gencini bataklıktan alıp toplum yararına faydalı hizmet yapabilmek için ne gerekiyorsa ilimizde yapmaktayız” dedi.

“Maddeden manaya diyoruz”

Uyuşturucuyla mücadelede ilaçsız tedavinin daha etkin olduğunu dile getiren Bingöl şöyle konuştu, “Önceden gençleri Amatem'e yolluyorduk ama şu anda ilaçsız tedavi uyguluyoruz. Yani maddeden mana diyoruz. Çünkü ilaçlarla uyuşturucu beyindeki bir hastalık olduğu için sadece maddeden arınıyor. Gidip 21 gün yattıktan sonra tekrar maddeyle ilaç arasında gidip geliyor. Ama ilaçsız tedavi dediğimiz mesela bağımlılıkta en büyük etken farkındalıktır. Yani doğmuş bebek gibi bunları hayata kazandırmak için ilaçsız tedaviye gönderiyoruz. İlimizde bir sene içinde 75 abimizi, kardeşimizi bu illetten çekip aldık. İlaçsız tedaviye gönderdik. Son bir ay içinde derneğimize müracaat 6 abimiz kardeşimiz. Yani ilimizde ailelerin bir umudu olan bir Muş Gençlik Uyuşturucuyla Mücadele Derneği var. Bizler de ilimizde bu gençleri topluma daha çok kazandır için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü madde bağımlılığı bir döngü halindedir. Bir kişiyi kurtardığınız zaman, diğerlerine örnek oluyor. Yani annelerin duasıyla biz de bu meşakkatli yolda emin adımlarla yolumuzda ilerliyoruz.”

“Kamu STK iş birliği sağlam bir şekilde olduğu zaman sonuçları daha öne çıkıyor”

Uyuşturucuyla mücadelede kamu ve sivil toplum kuruluşu işbirliğinin önemine dikkat çeken Bingöl, “İlimizde çok değerli bir Valimiz var. Bu konuya çok duyarlı. Derneğimizin çalışmalarını takip ediyor, derneğimize geliyor, anneleri dinliyor. Bunun yanı sıra üniversite rektörümüz Sayın Mustafa Alican ile yardımcısı Kenan Yıldırım hocalarımız, sağlık müdürümüz bize destek veriyor. Yani böyle kamu STK iş birliği sağlam bir şekilde olduğu zaman sonuçları daha öne çıkıyor” diye konuştu.

“İlaçsız tedavide başarı oranı yüksektir”

“Asıl amaç onu maddeye iten sebebi soruyoruz” diyen Bingöl şunları kaydetti, “Kişi mutsuz olduğu için yoksunluğunu gidip maddede buluyor. Bizler maddiyattan önce kaybolan maneviyatı bulmalıyız. Kişiler Allah'tan uzaklaştıkça soluğu çareyi başka yerlerde mutlu olduğunu zannediyorlar. Ama her gün bataklığa saplanıyorlar. Bizler de diyoruz ki gel kardeşim sen bundan kurtulabilirsin. Biz bunun bir kurtuluşu olduğunu ilaçsız tedaviyle yani sporla, bedenle, beynini o illetten alıp yeniden hayata kazandırılması için Allah yoluna davet ediyoruz. Bunda başarı oranı yüzde 75-80’dir.”

“Uyuşturucudan kurtuluş var”

Madde bağımlılarına ve ailelerine seslenen Bingöl şu ifadeleri kullandı, “Hiçbir zaman evlerinde madde bağımlısı olan evlatlarını dışlamasınlar, ötekileştirmesinler. Ona sahiplensinler. İlgi alaka göstersinler. O insan belki düşmüştür ama onun kalkması için aile bireyleri hep beraber onun yanında olması lazım. Allah bitti demeden. Biz toplum olarak bunları dışlamamalıyız. Bunlara sahip çıkacağız. Bunları topluma kazandırırsak inanın ki bu gençler hepsi pırlanta gibidir. Bizler bunların yanında olursak, topluma kazandırırsak çok güzel geri dönüşümleri oluyor. Toplumda bizler bunu görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Burada Muş'un gencine de seslenmek istiyoruz. Bu yolun sonu ölümdür demeyin. Bundan kurtuluş sizlerin de elindedir. Sizler uyuşturucudan kurtulmak istiyorsanız biz dernek olarak, devlet büyüklerimizin desteğiyle hepinizin yanındayız ve sizleri o bataklığa kurban etmemek için ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapıyoruz. Çünkü gerçekten uyuşturucudan kurtuluş vardır.”