Tarih: 18.09.2024 14:40

BİNGÖL, “UYUŞTURUCUYLA TOPYEKÛN MÜCADELE GEREKİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

BİNGÖL, “UYUŞTURUCUYLA TOPYEKÛN MÜCADELE GEREKİYOR”

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, uyuşturucuyla mücadeleye herkesin destek olması gerektiğinin altını çizerek, bilinçli bir mücadele olmadığı sürece sonuç alınamayacağını söyledi

 

Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, uyuşturucuyla mücadeleye herkesin destek olması gerektiğinin altını çizerek, bilinçli bir mücadele olmadığı sürece sonuç alınamayacağını söyledi

Yazılı bir açıklama yapan Alparslan Bingöl, dernek olarak tüm kamu kurumlarının işbirliği içinde çalışması gerektiğini ve bağımlılıkla mücadelede çözüm odaklı yaklaşımın önemini vurguladı. Bingöl, ayrıca bağımlılıkla mücadelenin sadece hastane işi olmadığını, sosyal, duygusal ve fizyolojik boyutların da dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Ailelerin de bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bingöl, "Muş gençliğini kurtarmak için 8-5 değil, 7-24 ilgi ve alakanın esas olması gerekiyor" dedi.

Son bir ayda 5 kişinin derneğe müracaat ettiğini ifade eden Bingöl, bunlardan 3’ünü İstanbul’da ilaçsız tedaviye yönlendirdiklerini ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi. Bingöl, “İlimizde bir ay içerisinde derneğimize aile büyüklerinin müracaatıyla 5 madde bağımlısı kardeşimizi bataklıktan çekip aldık. Umuda adım atmalarını sağladık. Şu anda 3 kardeşimiz İstanbul’da ilaçsız tedavide yatmaktadırlar. Hem aileleri mutlu, hem de kendileri. Bizler ilimizde en meşakkatli hizmeti yapmaktayız. İlimizin en büyük sorunu Muş gençliğidir, madde bağımlılığıdır. Bu illetle topyekûn mücadele etmek gerekiyor. Ciddi ve somut adımlar atılmalı. Afiş, broşür, seminer vererek olmuyor. Elbirliğiyle bağımlı olan kardeşlerimizi bataklıktan çekip almamız gerekiyor. İlgi alaka göstermemiz lazım, yoksa sokaklar onları alıp götürüyor. Sonu ya ölüm ya da cezaevi oluyor. Çünkü bir evde bağımlı varsa aile hepsi bağımlıdır. Onlar da her gün o acıyı çekiyor. Bizler Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak Muş gençliğini uyuşturucuya kurban etmek istemiyoruz. İlimizde tatsız olayların önüne geçiyoruz. Bunun beyindeki bir hastalık olduğunu söylüyoruz. El birliği ile kurtarabiliriz. Bağımlılıkla mücadele 8-5 değil 7-24 olması gerekiyor. İlimizde ailelerimizin ve Muş gençliğinin umudu olan derneğimiz yapmış olduğu güzel hizmetlerle tüm hakkımız tarafından takdirle karşılanıyor. Bir an önce ilimizde Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği bağımsız yaşam merkezi kurulması için bizlere destek verilmesini bekliyoruz” dedi.

Bağımsız Yaşam Merkezi’nin önemine de değinen Bingöl, merkezin yapılması planladıklarını ama destek bulamadıkları ilerleme kaydedemediklerini söyledi. Bingöl şunları kaydetti, “Kurmayı planladığımız merkezde, bunları ötekileştirmeden, sevgiyle, saygıyla yaklaşıp topluma kazandırmak için 3 ay ile 6 ay arasında ilaçsız tedavi uygulayacağız. Manevi değerler eğitmenimiz olacak, hocalarımız olacak. Bu zorluklarla hep birlikte mücadele edeceğiz. İlaç almadan bağımlı insanlarımızı tekrar topluma kazandıracağız. Uyuşturucuyla mücadele sadece hastanelerde olmaz. Hastane bunun sadece bir ayağıdır. Burada ruhsal uyanış var, sosyal-kültürel, fizyolojik mücadele var, aileler var, maddeden manaya var. Bizler bunları bir bütün olarak yaparsak başarı oranı artar.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —