BİRİNCİLİK KUPASINI MÜDÜR AKYÜZ’E ARMAĞAN ETTİLER
Halk Eğitimi Merkezi antrenörleri Halk Oyunları İl şampiyonluğunda almış oldukları birincilik kupasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz’e armağan ettiler.
BİRİNCİLİK KUPASINI MÜDÜR AKYÜZ’E ARMAĞAN ETTİLER
Halk Eğitimi Merkezi antrenörleri Halk Oyunları İl şampiyonluğunda almış oldukları birincilik kupasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz’e armağan ettiler.
Türkiye Halkoyunları Federasyonunun 2021-2022 faaliyet programında yer alan kulüpler arası halk oyunları il birinciliği yarışması Muş Şehir Spor salonunda yapıldı. Düzenlenen yarışmaya Halk Eğitimi Merkezi takımı büyükler kategorisinde il birincisi oldu. İl genelinde yapılan yarışmalarda büyükler kategorisinde birincilik elde eden Halk Eğitim Merkezi takımı yapılacak olan bölge yarışmasında Muş’u temsil etmeye hak kazandı.
Yarışmada elde ettikleri birincilik kupaları ile birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz’ü ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi antrenörleri elde ettikleri başarıyı Müdür Akyüz’e armağan ettiler.
Muş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Kulübü Başkanı Metin Kızılboğa öncülüğünde yapılan ziyarete antrenörler Mükremin Köse, Kadir Çınar, Selami Yurtlu ve Ömer Özcan katıldı.
“GEÇMİŞTEN GELEN BU DEĞERİ, NESİLDEN NESİLE AKTARILMASI İÇİN HALK OYUNLARIMIZI ÇOK ÖNEMLİ GÖRÜYORUZ”
Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz, yarışmada birincilik elde eden Halk oyunları ekibini tebrik ederek şunları söyledi: “20 Mart Pazar günü ilimizde gerçekleşen halk oyunları il yarışmasında dereceye giren ekiplerimizi tebrik ediyorum. Halk oyunları, kurumumuz için şöyle bir öneme sahiptir; halk oyunlarımız bizim kültürümüzün geleneğimizin en büyük nişanelerinden bir tanesidir. Biz geçmişten gelen bu değerin nesilden nesile aktarılması için halk oyunlarımızı çok önemli görüyoruz. Bu anlamda gerçekleşen yarışmada 1. olan eksiklerimizi tebrik ediyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak geldiğimiz günden bugüne kadar halk oyunlarına destek anlamında ortaokullarımızda, liselerimizde halk oyunları kursu programı açtık. Halk oyunlarımızın yaşatılması için genç nesillere aktarılması için programlarımızı açtık açmaya devam edeceğiz. Bu anlamda halk oyunlarımıza gönül veren önce vatandaşlarımıza sonra halk oyunları hocalarımıza usta üreticilerimize emeklerinden dolayı ve yarışmalarda elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum.” Dedi
AKYÜZ, “BÖLGE YARIŞMASININ MUŞ’TA YAPILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Müdür Akyüz, konuşmasının devamında Halk Oyunları Bölge yarışmalarının Muş’ta yapılması için çalıştıklarını belirterek şunları dile getirdi: “Ben aynı zamanda Halk Oyunları Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyesiyim. Bu anlamda halk oyunları yıldızlar ve büyükler kategorisinde bölge yarışmasının Muş'ta gerçekleşmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda yıllar sonra ilk defa halk oyunları bölge yarışmasının Muş'ta olması esnafımıza, ilimize bir değer katması, bir girdi sağlaması ve en önemlisi ilin tanıtımı için büyük önem taşıyor. Tüm gücümüzle bölge yarışmasının Muş’ta yapılması için çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah çok kısa süre içerisinde bölge yarışmalarının Muş'ta yapılacağının müjdesini de vereceğiz. Halk oyunları bölge yarışması ilimizde düzenlenmesi durumunda çevre illerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterilerini halkımıza izletme fırsatı bulacağız.” Dedi.
KIZILBOĞA, “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASIDIR”
Yapılan ziyaret ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Kulübü Başkanı Metin Kızılboğa, yarışmanın düzenlenmesinde emek verenlere teşekkür ederek şunları söyledi: “Türkiye Halkoyunları Federasyonun 2021-2022 faaliyet programında yer alan halkoyunları il yarışmasında büyükler kategorisinde Halk Eğitim Merkezi 1’inci olarak yapılacak olan Bölge yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Yarışmada desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Oğuz Akyüz, Müdür Yardımcımız Barış Baykala’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Yarışmalarda ede ettiğimiz kupayı Halk Eğitim Merkezi müdürümüze armağan ettik. Kültürümüzün önemli bir parçası olan halk oyunlarının yaşatılması, gençlerimizin yararlı uğraşlara yönlendirilmesi amacıyla kurslarımıza devam edeceğiz. Açmayı planladığımız kurslar ile oluşturacağımız ekipler yarışmalara katılarak ilimizi ve kültürünü insanlara tanıtacaklar. Halk oyunları tarihten bugüne eskimeyen, gelişerek ilerleyen ve kültürümüzü yansıtan bir oyundur. Bunların yaşatılması için bizler elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ama yalnız bizim gayretlerimizle bir yere kadar gidebiliyoruz. Onun için devletimizin bu kültürün yaşatılıp daha ileriye taşınabilmesi için bizleri ve Halk Oyunu kulüplerini desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi müdürümüz Oğuz Akyüz’e teşekkür ederiz. Yıllarımız halk oyunları içerisinde geçti. Türkiye genelinde en zengin halk oyunlarına sahip illerden bir tanesiyiz. Biz elimizden geldiğince çalışmalar yapacağız. Güzel projelerimiz var. İlimizde çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
- Cuma 9.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 11 ° / 2.2 ° false
- Pazar 13.2 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

