Tarih: 17.11.2020 20:01

BULANIK´TA ELEKTRİK KABLOLARI YER ALTINA ALINIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Bulanık İlçesinde, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen, ?Yerinde Yenileme ve İyileştirme´ çalışmaları kapsamında elektrik hatlarının yer altına alınması ile birlikte ilave trafo hatlarıyla yüksek gerilim hatları güçlendiriliyor.

Bulanık Belediyesi ve Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından ortak yürütülen bin 500 m uzunluğundaki çalışmaya 800 m XLTE ve 700 m NYY kablolarıyla Cumhuriyet Mahallesi Şehit Üsteğmen Suat İshakoğlu Caddesinden başlanıldı. İhtiyaç görülen ana hatlarda çalışmalar hızla devam edecek. Çalışma kapsamında yeni Aydınlatma Direkleri yerleştirilerek yetersiz kalan alanlarda ek aydınlatmalar yapılacak ve yer altına alınan elektrik kablolarının bağlantı noktaları aksaklık yaratılmadan düzenlenecek.

Elektrik hatlarının yer altına alınması ile ilgili değerlendirmede bulunan Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Mehmet İlidi: ?2019-2020 yılları arasında ilçemizin bir bölümünde elektrik kablolarının yer altına alınması için çalışmalarımıza başladık. Çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için VEDAŞ ekipleri ile iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyet Mahallesi Şehit Üsteğmen Suat İshakoğlu Caddesinden başlayarak önümüzdeki süreçte ilçemizdeki yeraltı elektriği için uygun olan diğer cadde ve sokaklarımızda da çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Çalışma kapsamında aydınlatma direkleri ile lambaları yenilenecek, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direkleri dikilecek. Böylece hem görüntü kirliliğinden hem de tehlikeli elektrik hatlarından kurtulmuş olacağız. Bulanığa modern bir kent görünümü kazandırmak için yerinde tespit ettiğimiz eksik çalışmaları en aza indirme gayreti içerisindeyiz.? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —